Krem do twarzy z naturalnej serii od Eveline otrzymałam jako jedną z nagród za zdbycie tytułu Recenznetki Lipca, za co jeszcze raz serdecznie dziękuję! <3 Kremu zaczęłam używać pod koniec sierpnia, czyli wtedy kiedy otrzymałam paczkę z nagrodą, jednak na lato okazał się dla mnie nieco zbyt bogaty i postanowiłam przechować go do jesieni kiedy moja mieszana cera jest bardziej wymagająca i ma tendencję do przesuszeń. Krem świetnie sprawdza się na okres jesienny – zapewnia nawilżenie, odżywienie i wygładza skórę, sprawdza się też pod makijaż. To dobry kosmetyk o niezłym składzie.
OPAKOWANIE
Krem znajduje się w kartoniku o ślicznej zielonej kolorystyce, która ewidentnie kojarzy mi się z kosmetykami eko i naturą. Takie połączenie barw bardzo mi się podoba, mamy tutaj też grafikę z oliwkami, logo marki, nazwę produktu. Z każdej strony kartonika znajdziemy informacje na temat kosmetyku i jego głównych składników. Krem zamknięty jest w szklanym słoiczku z plastikową zakrętką. Całość prezentuje się ładnie i schludnie, naklejka na słoiczku przypomina grafikę na przedniej ściance kartonika. Dzięki temu, że opakowania kremu to słoiczek mamy pewność, że zużyjemy produkt do końca bez konieczności męczenia się z opakowaniem. Przed pierwszym otwarciem krem zabezpieczony jest foliową plombą, którą należy zerwać.
KREM
Krem ma aksamitną, nieco gęstą konsystencję i bardzo przyjemny, delikatny zapach kojarzący się mi nieco z owocami, trochę z oliwką, jest to całkiem intrygujące połączenie. Nie umiem określić czym dokładnie pachnie, ale zapach mi się podoba, bo lekki, odświeżający. Krem posiada barwę białą. Bardzo dobre się wchłania, pozostawia leciutką warstwę ochronną, która w żadnym wypadku nie jest tłusta czy lepka. Nadaje się pod makijaż, ponieważ dobrze współgra z podkładem i innymi kosmetykami kolorowymi takimi jak np. korektor. Krem bardzo dobrze nawilża, wygładza, niweluje uczucie dyskomfortu zaraz po nałożeniu. Nawilżenie utrzymuje się przez większą część dnia, co wyczuwam kiedy nie wykonuję makijażu a stosuję jedynie kosmetyki pielęgnacyjne. Co do działania przeciwzmarszczkowego i liftingującego, nie zauważyłam takowego, ale 1 zużyte opakowanie to stanowczo za mało na takie efekty. Nie liczyłam na „silny lifting”, o którym pisze producent, bo moja cera przed 30-tką jeszcze go nie potrzebuje. Nie wiem jak sprawdziłby się w przypadku cery dojrzałej, może efekty byłyby bardziej zauwazalne. Nie zapycha mojej mieszanej cery, za co ma ogromny plus. Można stosować go na dzień i na noc – nie musimy więc mieć 2 różnych kosmetyków. Jest to dobry krem w korzystnej cenie. Na uwagę zasługuje całkiem dobry skład z 96% składników aktywnych. W składzie wysoko mamy masło shea, oliwę z oliwek, żeń-szeń, kolagen, jagody acai. Krem z tego co zauważyłam jest dostępny jedynie w sieci sklepów Biedr.
PLUSY:
+ dość lekki
+ dobrze się wchłania
+ nadaje się pod makijaż
+ nawilża i wygładza
+ uniwersalny jeśli chodzi o stosowanie
+ wydajny
+ ma estetyczne opakowanie
+ korzystna cena
+ niezły skład
MINUSY
nie zauważyłam cudownego działania jakie przypsuje mu producent