Tampony

Siempre Super, Tampony

• 4 października 2022 o 12:23
    Jakości mowie nie
    Podczas zakupów w Lidlu kupowałam również produkty na comiesięczne dolegliwości kobiece . Skuszona niska ceną sięgnęłam po tampony tej firmy . I jednak żałuję że je kupiłam. Tampony znajdują posiadają zewnętrzne opakowanie kartonowe. Karonik w kolorystyce obre od jasnego po ciemny grant. Na opakowaniu jest również pomarańczowo granatowa serpentyna. Napisy czytelne w języku polskim. W opakowaniu znajdują się 24 sztuki tamponów. Każdy tampon zapakowany w osobna folie. Miałam problem z odwijieciem folii więc musiałam za każdym razem robić to zębami bo system twist w ich przypadku nie działa wogole. Miałam problem z wsadzaniem tampona . Ciężko go się wsadza. Po włożeniu czuje za każdym razem dyskomfort. Po wyciągnięciu czuje w tych miejscach podrażnienia. Chłonność tamponów pozostawia wiele do życzenia. Musiałam dosłownie co 30 minut latać do łazienki bo przeciekały. Parę razy zdarzyło mi się również wyciągnąć sam sznurek a reszta utkwiła w środku i nie lada wyczyn je wyciągnąć. Nie polecam jestem zdania że lepiej kupić droższy i lepszy produkt niż tani a ....
    Zalety:
    • Wydajność w opakowaniu jest 24 szt
    Wady:
    • Wykonane z słabej jakości materiałów
    • Przeciekają
    • Podrażniają okolice intymne
    maagda9
    20 grudnia 2020 o 18:06
    Nietrafiony zakup
    Tampony zostały zakupione w Lidlu. Skusiła mnie cena. Jednakże nosi się je bardzo niekomfortowo, powodują nieprzyjemne i bolesne tarcie przy aplikacji i wyciaganiu. Opakowanie ma aż 24 sztuki, więc pewnie trafią do kosza, bo używanie ich jest tak nieprzyjemne, że nie zamierzam ich używać dalej.
    Zalety:
    • Duża ilość tamponów w niskiej cenie
    Wady:
    • Używanie ich jest bardzo nieprzyjemne i bolesne, również podczas noszenia bywają one odczuwalne.
    • Aplikacja i ich usuwanie również są bardzo nieprzyjemne
    • Producent obiecuje jedwabistą gładkość ułatwiającą aplikację, ale jestbna odwrót mam wrażenie jakby tampon nie miał żadnej osłonki, która sprawiłaby że jego używanie byłoby komfortowe
  • 3 października 2020 o 20:49
    Raczej Normal a nie Super
    Markę Siempre widziałam tylko w Lidlu i tu się zaopatrzyłam w dany produkt,ja jestem ogromną zwolenniczką tego typu rozwiązań higienicznych dla osób bardzo aktywnych to idealne zabezpieczenie,od tamponów jeśli chodzi o nazwę Super oczekuję minimum 4 godziny dobrego zabezpieczenia w pierwszym lub drugim dniu okresu,tutaj niestety tampony na pierwsze bardzo obfite dni nie nadają się,wędrówka co 2 godziny do łazienki a w pracy wiadomo jak to jest ciągle w biegu,natomiast na kolejne dni są całkiem niezłe. Opakowanie to tradycyjny kartonik z logo marki w odcieniach niebieskim,granatowy i pomarańczowym z wizerunkiem tampona,łatwe do przechowywania w łazience,zawiera 24 szt ,każdy z nich jest szczelnie owinięty folią zabezpieczającą z pomarańczowymi kwiatkami oraz informacją knick it or twist it :)ale troszkę trzeba się pomocować,tampony mają proste nacięcia wzdłuż dzięki czemu chłoną to co mają chłonąć,jedynie na samym czubku są delikatne wykręcone,podczas użytkowania nie krępowały ruchów,nie rozwarstwiały się,ani razu nie zdarzyło się zerwanie sznurka także nie mam zastrzeżeń jedynie do nazwy według mnie powinno być Normal :)
    Zalety:
    • są komfortowe słabo wyczuwalne przy pierwszych dniach
    • nie krępują ruchów
    • nie uczuliły,nie podrażniły
    • nie rozwarstwiają się
    • sznurek dobrze zamocowany
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • brak opakowania do zużytego produktu
    • zbyt słabe na pierwsze dni okresu

Zobacz także inne Tampony