W sam raz na lato.
Korektor rozświetlający z AA Wings Of Color dostałam razem z innymi kosmetykami tej marki co mnie bardzo ucieszyło, choć trochę obawiałam się czy kolor będzie dla mnie odpowiedni bo jednak najlepiej jak samemu idzie się do sklepu i sprawdza na skórze, ewentualnie jak korzysta się z strony na której można dobrać podkład na podstawie wcześniej używanych produktów. Na szczęście ten tutaj całkiem nieźle wpasowuje się do koloru mojej skóry. Już dawno nie miałam okazji używać produktów kolorowych marki dlatego byłam ciekawa jak będzie się sprawdzać korektor z tej serii, tym bardziej, że mam problem z cieniami pod oczami i żadne kremy tego nie niwelują. U mnie dobry korektor to podstawa. Skórę pod oczami mam raczej suchą, choć generalnie jest mieszana.
#OPAKOWANIE
Ten korektor jest zapakowany w typowe opakowanie dla tego typu produktów. Jest to plastikowa buteleczka na złotą zakrętkę z aplikatorem. Po otwarciu ukazuje się miękka gąbeczka, którą łatwo jest nakładać korektor w wybranym miejscu, u mnie to przede wszystkim są okolice pod oczami. To opakowanie jest przezroczyste więc widać ile produktu ubyło. Szata graficzna jest prosta, są na niej małe owoce, ktore kojarzą się ze składem i opisem kosmetyku.
#KONSYSTENCJA
Kosmetyk ma całkiem przyzwoitą, dość rzadką, ale też nie lejącą konsystencję. Ja taką lubię bo łatwo mi ją rozsmarować, wklepać opuszkami wkoło oczu. Korektor nie roluje się, nie rozmazuje, dobrze współgra z kremami (u mnie z kremem nawilżającym, choć daję chwilę na wchłonięcie zanim nałożę korektor). Tu krycie można w miarę nieźle budować, ale nie jest ono mocne, raczej z tych przeciętnych bo też takiego działania produkt według opisu nie ma. Kolor jest całkiem nieźle dobrany, może ciut jasny, ale lepiej w tę stronę niż gdyby był za ciemny bo też dzięki temu udaje się lekko te cienie zniwelować.
#ZAPACH
Zapach jest średnio wyczuwalny jak dla mnie i dla mnie całkiem przyjemny, delikatny. Dlatego jest to plusem, ponieważ jak wiadomo w okolicy oczu warto używać czegoś co nie będzie drażnić. Na pewno nie jest chemiczny, sztuczne, nie powoduje bólu głowy. Ja osobiście wolę jak kosmetyki do twarzy albo w ogóle nie pachną albo zapach ten jest bardzo delikatny jak tu.
#DZIAŁANIE
Korektora używam przede wszystkim na skórę pod oczami, ponieważ borykam się z cieniami i jak już pisałam, niestety żadne kremy nie pomogły w całości zniwelować ich do końca. Z tego powodu u mnie dobry korektor to podstawa, zwłaszcza ten kryjący. Korektor z AA nałożony w to miejsce lekko niweluje cienie, krycie jest tu raczej średnie i osoby bez większych problemów będą naprawdę zadowolone bo efekt jest bardzo naturalny. Kosmetyk sprawia, że spojrzenie jest bardziej rozświetlone, skóra jest nawilżona, odżywiona, ładnie ujednolicona. Jest to produkt dobry na lato i będzie się sprawdzał u osób bez większych przebarwień, zmian skórnych, cieni. Jak już napisałam określiłabym go jakoś średnio kryjący, ale też nie ma tego w opisie, jest to korektor rozświetlający, który poprawia wygląd cery, sprawia, że skóra jest bardziej promienna, zdrowsza. Korektor dobrze współpracuje z podkładem, tak, że można połączyć różne kolory bez odznaczania, a obawiałam się czy będą do siebie pasować. Co jeszcze jest ważne to fakt, że kosmetyk pielęgnuje delikatną skórę wokół oczu za co plus, bo nie podkreśla on zmarszczek, suchych skórek. Korektor ma w składzie kompleks kolagenu i kwas hialuronowy, które pomagają utrzymać odpowiednie nawilżenie tej delikatnej okolicy. Kosmetyk ma jeszcze inne ciekawe składniki, jak witamina E, ekstrakt z aceroli. Liczę, że dzięki temu z czasem będzie miał nie tylko pozytywny wpływ na wygląd wizualny, ale i kondycję skóry. Daję 4 bo miałam w swojej kosmetyczce korektor, który jest rewelacyjny i jednak temu kosmetyki trochę do niego brakuje, jednakże generalnie jest to dobry produkt.
#NIEPORZĄDNE
Mnie korektor nie podrażnia, nie uczula, nie spowodował pieczenia, podrażnienia zaczerwienienia, spojówek, nic złego się u mnie nie działo. Kosmetyk nie wchodzi w załamania, nie podkreśla zmarszczek mimicznych ani suchych skórek. Trwałość jest niezła, wytrzymuje do późnego południa i nie ściera się zbyt szybko choć czasami trzeba poprawić. Nie ma problemu z demakijażem. Kolor nie utlenia się na powietrzu.
#WYDAJNOŚĆ
Wydajność takiego produktu jest całkiem niezła. U mnie tego typu kosmetyki starczają na kilka miesięcy.
#CENA
Cena jak dla mnie jest bardzo przystępna bo i produkt jest ciekawy, tym bardziej, że akurat na korektor nie żałuję bo niestety te cienie trzeba jakoś zniwelować.
Zalety:
- Pomaga uzyskać zdrowy wygląd skóry
- Skóra wygląda bardziej promiennie
- Konsystencja
- Opakowanie i aplikator
- Wegański
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie zapycha
- Nie podkreśla suchych skórę
- Cena
Wady:
- Krycie takie sobie, ale to też nie jego główna cecha
- Trwałość jest okey, ale na codzień
- Trwałość