Korektory pod oczy

AA Wings of Color Healthy Wear Concealer Rozświetlający korektor pod oczy

• 19 lipca 2023 o 21:44
    To zależy, jakiego efektu poszukujesz, ale ja jestem na nie
    Bardzo lubię podkład z serii AA Wings of Color Healthy Wear, dlatego postanowiłam wypróbować również korektor. Jest on zamknięty w buteleczce z aplikatorem w stylu marki AA, tzn. minimalistyczna, elegancka buteleczka ze złotymi zdobieniami. Prezentuje się naprawdę zacnie. Korektor ma bardzo lekką konsystencję, jest niewyczuwalny na skórze. Nie jest gęsty, przez co bardzo łatwo go rozpracować. Tak jak obiecał producent korektor ma świetliste wykończenie, które bardzo lubię w kosmetykach, ponieważ daje to efekt zdrowej i wypoczętej skóry. Niestety korektor mimo pięknego wykończenia ma również bardzo słabe krycie. Nie poradzi on sobie z cieniami pod oczami ani niedoskonałościami na twarzy. Nie zastyga, więc nie nada się jako baza na powieki. Początkowo myślałam, że tak lekki korektor byłby świetnym rozwiązaniem dla cer dojrzałych, jednak większość z nich ma do zakrycia zasinienia czy przebarwienia. Zatem korektor nada się do cery bez takich problemów, gdy liczymy tylko na lekkie wyrównanie kolorytu i efekt rozświetlenia. Dobrze sprawdza się również do mieszania z innymi, cięższymi korektorami w celu nadania im lekkości. Samodzielnie niestety nie daje u mnie rady.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • świetliste wykończenie
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • bardzo słabe krycie
    • nie zastyga
    • mało kto będzie mógł go użyć samodzielnie
  • 8 maja 2023 o 20:25
    Z racji tego, że moja skóra pod oczami ma dość spore i widoczne cienie, zdecydowanie nie wyobrażam sobie nie stosowania korektora pod oczami, a czasami nawet i na na bardziej zaczerwienione miejsca na twarzy, takie jak nos czy broda. Kosmetyk ten zdecydowanie znalazł stałe miejsce w mojej kosmetyczce już parę lat temu. Dość często eksperymentuje z tego rodzaju produktami i wciąż szukam dla siebie tego idealnego, jedynego, niezastąpionego. Tym razem zdecydowałam się na korektor od marki AA z linii Wings of Color. Padło na produkt o działanie rozświetlającym, który zakupiłam dość spontanicznie podczas zakupów w drogerii Rossmann. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie niedużej buteleczki wykonanej z plastiku o pojemności 6 ml. Opakowanie jest całkowicie przeźroczyste, dlatego też doskonale widzimy, ile korektora wciąż nam pozostało. Na buteleczce za pomocą złotawej, mieniącej się oraz białej czcionki umieszczono wszelkie, najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowy opis. W rolę aplikatora wciela się tutaj ścięte, miękkie kopytko z białą rączką. Korektor dostępny jest w cenie regularnej wynoszącej około trzydzieści złotych. Dostępny jest w kilku odcieniach, ja posiadam numerek 20 Porcelain. Jest to dość jaśniutki, ale neutralny beż. Konsystencja produktu jest naprawdę płynna i dość rzadka. Produkt aplikowałam głównie pod oko. Był ze mną przez ponad miesiąc i z przykrością muszę stwierdzić, że była to dla mnie niemała męczarnia. Niestety sam poziom krycia jest dość słaby, określiłabym go jako lekki bez możliwości budowania. Absolutnie nie zakrywa on zasinień czy zaczerwienień, jedynie delikatnie ujednolica konsystencję. Dość szybko wchłodzi w zmarszczki i roluje się, więc należy z nim szybko pracować i obowiązkowo przypudrować. Korektor od marki AA Wings of Color w ogóle nie przypadł mi do gustu. Posiada bardzo słabe krycie, jedyny plus to tak naprawdę lekka i niewyczuwalna na skórze konsystencja. Niestety absolutnie nie jestem w stanie go polecić, sama więcej też po niego nie sięgnę.
    • Konsystencja
    • Dostępne odcienie
    • Lekka konsystencja
    • Aplikator
    Wady:
    • Słaby poziom krycia
    • Szybko się roluje
  • 21 stycznia 2023 o 23:57
    No taki sobie
    Korektor kupiony z polecenia pani pracującej w Rossmannie. W sumie jak za tą cenę nie spodziewałam się jakiś spektakularnych efektów. I takich też nie ma... Nie wchodzi w zmarszczki, nie podkreśla ich, więc nie ma dramatu, ale myślę, że gdybym zmieszała odrobinę innego korektora ze sporą ilością kremu pod oczy uzyskałabym ten sam efekt. Poza tym on mnie SZCZYPIE. Na początku myślałam, że to wina mojego kremu pod oczu, albo przesuszonej skóry, ale nic z tych rzeczy. Ten korektor po prostu mi się nie sprawdził. Nie nazwałabym tego wielkim rozczarowaniem, ponieważ kosztował zaledwie 12 zł.
    • aplikator
    • rozświetlenie
    Wady:
    • szczypanie
    • podrażnienie
    • mała skuteczność
  • 24 czerwca 2022 o 13:54
    Lekki korektor
    Skusiłam się na jego zakup, po pozytywnych opiniach na Yt że świetnie sprawdza się pod oczy. I tak owszem zgadzam się z tym. Jest lekki, nie obciąża tej okolicy, nie wchodzi w załamania ale dla mnie za lekko kryje. Mam duże cienie pod oczami i jednak potrzebuję większego krycia. Po za tym produkt bardzo fajny, przystępny cenowo. Ładnie wtapia się w skórę, współgra z pudrami pod oczy ( z My secret czy rozświetlającym z Kobo). Polecam osobom, które nie oczekują mocnego krycia pod oczami, ja wracam do starego ulubieńca z Maybelline Anti Age bo sprawdza mi się jednak o wiele lepiej.
    Zalety:
    • lekki
    • niska cena
    • łatwa dostępność
    Wady:
    • dla mnie za słabo kryje
  • 13 kwietnia 2022 o 17:29
    Fajny korektor
    Lubię ten korektor pod oczy bo zakrywa mi cienie ,nie uczula ,nie podrażnia ,nie powoduje zaczerwienienia i łzawienia oczów . Korektor jest bardzo wydajny ,ładnie tuszuje się w moją cerę .
    Zalety:
    • Lekki
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia