Kredkę do brwi Max and More kupiłam w sklepie Action w styczniu 2021. Mimo, że kolory mi nie pasowały, a do wyboru były tylko dwa - blonde i Brown, to jednak wzięłam, bo bardzo mnie ciekawiło, jaka to może być kredka za niecałe 3 zł, a zawsze mi się przyda, do tego w tej cenie mamy jeszcze temperówkę i spiralkę. Szok!
Produkt dostajemy w opakowaniu, dzięki któremu mamy pewność, że nikt go wcześniej nie ruszał. Tylko, że opakowanie
w którym kupiłam kredkę jest czarny, jak reszty rzeczy z Max and More, a na zdjęciu głównym na stronie jest inne. Kolor blonde nie jest idealny, nie wzbudza moich zachwytów ani nie wygląda u mnie wybitnie ładnie i niezbyt mi pasuje, ale na pewno komuś będzie pasować bardziej. Jednak przez to, że jest tak mały wybór, mało kto znajdzie swój odcień. Coś za coś... Kredka jest miękka, mocno napigmentowana, łatwo i lekko się nią maluje, nie trzeba mocno przyciskać, a właściwie wystarczy wręcz muśnięcie, żeby pomalować brwi, nie jest idealnie matowa, jak ktoś wcześniej napisał - w konsystencji lekko woskowa. Szybko się ściera i wykańcza, co chwilę trzeba temperować.
Dziwnie wygląda na brwiach, trochę sztucznie i widać, że coś na nich jest, niezbyt mi się podoba i inne, np. z Wibo lub Lovely wyglądają lepiej. Prawdą jest, że nie umiem ładnie malować brwi, nie maluję pojedynczych włosków, a jedynie barwię i konturuję moje brwi, ale inne kredki dają trochę lepszy efekt. Ale ale, to jest produkt za raptem niecałe 3 zł! Zużyję ją, przydaje mi się do malowania się przy wyjściach, przy których nie muszę wyglądać ładnie i idealnie, a raczej maluję się sama dla siebie, żeby czuć się lepiej, bo nienawidzę swoich brwi (i są prawie niewidoczne), więc każde podkreślenie ich poprawia mi nastrój i mam wrażenie, że jestem "ładniejsza".
Być może kupię ponownie, może wypróbuję drugi odcień (brown), bo taka kredka do malowania się "po domu i na podwórko" i na spacer przyda się, nawet jeśli nie jest w pełni idealna, a dzięki temu nie muszę wykorzystywać ciągle lepiej dopasowanych, trochę droższych kredek.
Za cenę i to, że jest dla mnie przydatna i mogę dzięki niej oszczędzić droższe kredki, a także to, że ma temperówkę ocena 4.
Zalety:
- miękka
- dobrze napigmentowana
- nie trzeba mocno naciskać, wręcz malowanie jest bardzo leciutkie
- ma temperówkę i spiralkę
- bardzo tania
- kolory są ładne, nie są tandetne, rude czy ciepłe (jak to bywało w przypadku bardzo takich kosmetyków)
Wady:
- nie umiem nią ładnie pomalować brwi, może to moja wina, bo nie jestem profesjonalistką od kredek do brwi
- jakby rozmazuje się po brwiach, wygląda trochę sztucznie
- nie jest mistrzem trwałości (choć jeśli brwi się nie rusza, nie drapie po nich - niestety nie wiem co ze mną jest nie tak, ale czasem swędzą mnie brwi xD - to nie powinno być tragedii, wytrzymają jakiś czas, więc to taki mały minusik)
- szybko jej ubywa, bo podczas malowania dużo się jej ściera
- tylko dwa odcienie do wyboru: blonde i brown
- dostępna tylko w Action i chyba Dealz (nie każdy ma możliwość kupić)
- Trwałość