Pudry do twarzy

Moonish Natural Lunar Veil Loose Powder Sypki puder

• 10 listopada 2023 o 14:28
    Niewygodny w używaniu, całkiem miły w efekcie i zdrowy dla skóry
    Z punktu widzenia skóry tłustej, która nie lubi dodatkowego krycia od pudru, tylko szuka transparentnego zmatowienia, ale bez efektu mąki na twarzy - produkt jest miły, ale gdyby był w innym opakowaniu. Puder jest zapakowany w niedające się rozkręcić tekturowe opakowanie. Wiemy, że taka moda na bio i eko, ale stosowałam minerały, które mają opakowania bardziej trwałe i nadal przyjazne środowisku. Nie jestem fanką papieru. Szybko się niszczy, nie wytrzymuje próby czasu w torebce czy na wyjeździe, nie mówiąc o tym, że wieczko jest tylko nakładane, nie ma opcji zakręcenia, a sitka nie da się zdjąć, więc jeśli chcemy przenieść sam puder do innego opakowania to poprzednie musimy po prostu rozerwać i w ten sposób zniszczyć. Za tę cenę z kolei wielkość opakowania nie zrobiła na mnie specjalnie szokującego wrażenia. Jest małe, ale nie płaskie, rośnie za to w górę i troszkę wynagradza to kilkucentymetrową średnicę. Z kolei zupełnie nie sprzyja to wygodnemu używaniu pudru. Nie mogę wysypać na wieczko, bo jest za małe, żeby włożyć tam pędzel, a już niedajboże puszek. Do pudru nie jest dołączone żadne akcesorium do aplikacji. Dla mnie minus, bo jestem przyzwyczajona do gratisowych (a tak naprawdę zawartych w cenie) puszków i czasem natrafiam na prawdziwe perełki (jak chociażby w Teaology). Na ten moment przy używaniu tego pudru mam przed sobą trzy produkty: ten, wieczko z innego pudru i puszek z innego pudru. Za dużo zachodu. Puder jest mocno pylący się. Bardzo mocno. Przy delikatnym zamykaniu wieczka zawsze mam chmurę w powietrzu i potem na ubraniu. Dodatkiem do pylenia się jest duszący efekt wpadający do płuc. Nie jest to sam zapach pudru, bo takowego nie ma, ale przy aplikacji muszę całkowicie wstrzymywać oddech, bo wpada i do otwartych ust, jak i do nosa. Matowi dość mocno i choć zawiera w składzie mikę, to nie widzę w nim drobinek ani rozświetlenia. Mączka owsiana jest przyjazna suchej skórze, więc pomimo matowienia nie wysusza bardziej skóry. Od razu po aplikacji nie wygląda najlepiej, bo sprawia wrażenie skruszonej kredy na twarzy, ale po jakiejś godzince wtapia się w moją tłustą cerę i wygląda już prawie naturalnie. Dobrze utrwala korektor, nie zmienia jego koloru ani go bardziej nie uwydatnia (dodam, że używam głównie korektorów mineralnych, a tu jest często ciężko o efekt kremowości i przez to naturalności). Mat utrzymuje dobrze. Dużo lepiej niż się spodziewałam, spokojnie co najmniej 5/6 godzin. Także działanie pudru jest miłe. Z biegiem czasu dobrze wygląda na skórze, choć widać, że jest, nie kłóci się z żadnym podkładem, utrzymuje w ryzach korektor, utrzymuje też mat skóry tłustej bez dodatkowego jej wysuszania, a to rzadkie. Zmieńcie opakowanie.
    Zalety:
    • ładny efekt
    • zdrowy dla skóry
    • utrzymuje zdrowy mat
    Wady:
    • pylenie
  • 26 lipca 2023 o 12:16
    Ma trochę wad ale spełnia dobrze swe zadanie
    Zamawiając ten puder na Kontigo byłam wręcz szczęśliwa, że mogę go kupić na promocji w bardzo niskiej cenie, cena regularna jest dosyć przesadzona, ale czy warta zakupu?? Przyznam, że nie robię pojedyńczych zamówień na Kontigo, jak widzę promocję to robię zwykle spore zamówienia by móc przetestować droższe kosmetyki przecenione z dosyć wysokich cen. Tak było i przy tym zamówieniu i muszę przyznać szczerze, że nieźle się uśmiałam rozpakowując to zamówienie bo całkowicie nie spodziewałam się tak malutkiego pudełka, w dodatku.... papierowego! Pierwsza moja myśl nie była raczej pozytywna, ale lećmy dalej.. Pudełko jest tyci tyci, faktycznie z papieru- nawet mocnego... ale nie chciałabym być coś rozlało się na niego w kosmetyczce... Nie otwierając pudełka, ze względu na jego mikroskopijne wymiary zabrałam go na dwutygodniowy wyjazd. Zwykle na co dzień w domu używam do każdego pudru szerokich pudelek po innych pudrach, by używanie było wygodniejsze. Wiadomo.. Pudełko odkręcam, jest naklejka zakrywająca dziurki. No i co dalej?? No wysypuję go w to malutkie wieczko by wtopić w niego jakoś włosie pędzla które się tam nie mieści. Rozumiecie?? Przyznam, że na wyjeździe byłam mocno rozczarowana tym pudrem ale oczywiście tylko typem tego śmiesznego opakowania. Natomiast forma samego pudru ogólnie jest ok. W ogóle nie bieli, wtapia się idealnie w każdy rodzaj podkładu. Dobrze matuje, ale wiadomo że jest to jest uzależnione głównie od samego podkładu i typu cery, oraz w zasadzie i od pogody. Z moja mieszaną cerą bywa różnie. Zimą jest wow, latem już nie za koniecznie bo szybko się wyświeca. Same działanie jako pudru jest ok. W zasadzie ma matowić każdy nałożony wcześniej puder -to wszystko. Zapach? Oczywiście, że jest obecny. Pachnie jak typowa mąka owsiana której używam w swojej kuchni. Zastanawiam się czy działanie mąki było by takie same jak tego pudru no i chyba muszę to zbadać. Czy zakupię ponownie?? Nie wiem. Po pierwsze na pewno nie w cenie regularnej a po drugie może inny jego rodzaj ale chyba rozwalę pudełko by sprawdzić ile to jest wizualnie to 7g. ZALETY: dobra cena podczas promocji dobrze matuje ale jest to uzależnione głównie od samego podkładu, typu cery i pogody (jak ma się wyświecać to oczywiste że przy wyższych temperaturach powietrza szybciej i jak ma płynąć to wiadomo, że wszystko razem) WADY: okropnie wysoka cena regularna za tylko 7g produktu niezbyt wydajne opakowanie (część pudru wysypuje się podczas używania) brak możliwości rozkręcenia całkowicie pudełka i sprawdzenia ilości pudru papierowe opakowanie (jest nawet mocne ale nie wiem czy przy takim rodzaju kosmetyku jest to odpowiednie rozwiązanie) przez malutkie wymiary opakowania pędzel do pudru nie mieści się w jego wieczku
    actesyx
    13 stycznia 2023 o 14:04
    Nie spodziewałam się tego
    Produkt kupiłam podczas wielkich promocji na Kontigo z czystej ciekawości oraz oczywiście - poprzez niską cenę. Nie miałam dużych wymagań co do niego bo jedyny 'puder',który cały dzień da radę utrzymać u mnie mat to ... zasypka dla dzieci,a tutaj wielkie zaskoczenie! Nałożyłam go pod oczy i wyglądał niesamowicie lekko,niczego nieładnego nie podkreślił oraz utrzymał moja buzię matową przez cały dzień. Także u mnie pewnie na jednym opakowaniu się nie skończy :) Zapachu praktycznie nie posiada,jedynie czuć leciutko owies,w tak poza tym jest super.
  • 17 kwietnia 2022 o 23:29
    strasznie lotny
    puder owsiany (bo o takim mowa w opisie) zamknięty w bardzo ładne kartonowe opakowanie, o pojemności 7g. Puder biały (po nałożeniu dopasowuje się do skóry), drobno zmielony, o mocnym owsianym zapachu. Baaardzo lotny (nie było ani jednego razu kiedy przy użyciu tego pudru nie zakaszlałam - co przy innych sypkich pudrach mi się nie zdarza). Puder ładnie wyrównuje, optycznie wygładza drobne zmarszczki. Pozostawia skórę matową, ale tylko na chwilę. Po jakiś 3 godzinach czoło zaczynało mi się wyświecać. Osobiście uważam, że za tą ceną można kupić o wiele lepszy produkt Dostępne są jeszcze wersje: bananowa, nude
    Zalety:
    • optycznie wygładza i wyrównuje
    Wady:
    • lotność
    • matowienie
  • 28 stycznia 2021 o 10:01
    Polecam z całego serca!!!
    Zakupiłam ten puder z czystej ciekawości i tego nie żałuję. Ślicznie matuje twarz. Nie wiem poprostu co powiedzieć bo to jest naprawdę mój zakup roku chociaż on się dopiero zaczął ????.
    U konsultantki