Wody perfumowane damskie

E-Glamour.pl
Ariana Grande R.E.M woda perfumowana 50 ml
Ariana Grande R.E.M woda perfumowana 50 ml

• 2 czerwca 2024 o 17:12
    Bliskoskórny zapach. Należy do tych zapachów, które uwodzą, ale swoją delikatnością i niepowtarzalnością.
    Cześć! Od dawna "chodziły" za mną zapachy od Ariany Grande. Czytałam, że są słodkie, wyjątkowe i że mają to "coś". Zdecydowałam się więc na wodę perfumowaną R.E.M. Jakie są jej nuty zapachowe? Nuty głowy: figa, gruszka, karmel Nuty serca: lawenda, kwiat gruszy Nuty bazy: drzewo sandałowe, piżmo, fasola tonka Tej wody perfumowanej nie kupiłam w ciemno. Przed zakupem sprawdziłam je w stacjonarnym sklepie Douglas. Dlaczego? Ponieważ ma lawendę w składzie, a ja nie jestem jej fanką. Jednak zapach mnie zauroczył. Nuty zapachowe są tak świetnie skomponowane, że od razu zakochałam się w tej wodzie perfumowanej. Lawenda jest wyczuwalna, ale otulona delikatną słodyczą. Dlatego nie jest dominująca. Z kolejnym akordem uwalnianie jest piżmo i drzewo sandałowe. Zapach staje się ciepły, otulający, trochę słodko - pudrowy. Bardzo ciekawy i niepowtarzalny. Warto zaznaczyć, że ten zapach jest bliskoskórny. Utrzymuje się dosyć długo, ale nie pozostawia za sobą tzw "ogona". Należy do tych zapachów, które uwodzą, ale swoją delikatnością i niepowtarzalnością. Nie są też nachalne, raczej pobudzają zmysły "z ukrycia".
    Wady:
    • plastikowa nakładka/dodatek. Sama buteleczka jest szklana, ale ta nakładka mocno plastikowa, niestety.
  • 16 listopada 2023 o 18:15
    Perfumy
    Perfumy dla mnie mają bardzo ładny zapach. Jest to mój pierwszy flakonik i powiem szczerze kupię kolejny jak mi się skończy ten. Zapach na samym początku jest kwiatowo-orientalny
    • Wygląd
  • 7 grudnia 2022 o 21:44
    Mile zaskoczenie
    Z reguły unikam zapachów ukrytych pod nazwiskami gwiazd i gwiazdek. Najpierw natrętnie reklamowane, trafiają ostatecznie na półki z tanią tandetą lub są wyprzedawane za grosze bo okazują się tak nieznośne, że nawet półki drogeryjne marzą o ich zniknięciu. A tu proszę... Ciepły, otulający zapach. Doskonale rozumie się z moją skórą i po kilku godzinach jest wyraźnie rozpoznawalny, ale inny - dojrzalszy. Musi być stosowany z umiarem, bo w zbyt dużej ilości może dusić i dominować. Intryguje mnie lawenda - element prosty i łatwy do przesycenia. Tu z tonką i proszę: magiczny eliksir. Buteleczka zdobi półkę łazienkową zaraz obok Prada Candy. Polubią się na pewno!
    • Flakon
    Wady:
    • Na razie nic...
  • 20 maja 2022 o 9:34
    Słodziak z męską nutą :D
    Uwielbiam słodkości i słodkie zapachy. Mogą być kwiatowe, mleczne - nieważne, ma być słodko :D. Perfumy kupiłam w ciemno, z czystej ciekawości. Miałam już parę zapachów Ariany a ten podobno mocno wyróżnia się na ich tle. Muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Patrząc na opinie to każdy wyczuwa w nim co innego, niektórym wręcz śmierdzi, inni czują karmelki. Kiedy powąchałam go po raz pierwszy poczułam.. męską nutę. Tak, perfumy mają w sobie coś, co kojarzy się z męskimi perfumami (chyba to za sprawą lawendy). Jednakże ta "męskość" dodaje takiej elegancji i moim zdaniem, wzbudza ciekawość ;). Zapach jest ogółem słodki, ale nie przyrównałabym go do żadnych słodkości. Dziwne nie? Czuję jakąś słodkość, ale nie przypomina mi ona żadnego kwiatu, ani owocu ani nawet karmelu. Chyba najlepszym i zarazem najdziwniejszym określeniem, będzie tutaj stwierdzenie, iż pachnie dość - mineralnie. Taki mega słony karmel zanurzony w czymś ciepłym i puchatym, a w tle gra lawenda, która dodaje takiej równowagi, gorzkości. Tak, to dobry opis tego jak on dla mnie pachnie. Jest taki dziwny, taki inny. Niby słodki, ale za chwilę wybija się coś słonego by za moment ponownie było słodko, ale w inny nieoczywisty sposób. Mogę stwierdzić, że jest to słodziak, ale bardziej dojrzały i elegancki. Dodatkowo zauważyłam, że perfumy zachowują się totalnie inaczej, gdy są psikane tylko bezpośrednio na ubrania, w porównaniu do psikania tylko na skórę. Na ubraniach pachną naprawdę mega męsko (koleżanka kiedyś skomentowała nawet, że ktoś ma ładny męski perfum.. ), zaś na mojej skórze - mega słodko. Także radzę z nim uważać ;D. Ogólnie potrafią przydusić. Naprawdę są mega wydajne, zapach utrzymuje się spokojnie przez 6-8 h. Nawet po kąpieli nie raz wyczuwam ich małą obecność. Na ubraniach pozostaje parę dni. Co do wyglądu, uważam że współgra on z tym zapachem. Widać tą odmienność, wyróżnia się na toaletce i intryguje. Kojarzy się z minerałami. Opakowanie 100 ml jest dość spore i przez to mało poręczne, ale sam flakon można swobodnie wyjąć z tych kryształków i włożyć do torebki. Uważam, że zapach trzeba wypróbować samemu. Jeżeli ktoś toleruje tylko zapachy cukrowych słodkości, może doznać szoku. Jest to mały, fioletowy odmieniec w rodzinie arianowych perfum. Słodko - słony, lawendowy, który trzeba ostrożnie dozować by nie przydusić otoczenia :). Ja go uwielbiam. Jest bardzo miłą odskocznią od mojej typowo cukierkowej kolekcji perfum. Lubię do niego wracać i na pewno będzie stałym bywalcem w moim domu.
    Zalety:
    • Intrygujący słodko-słony zapach
    • Wydajność, wystarczają dwa psiknięcia na
    • cały dzień
    • Trwałość, wyczuwam je delikatnie nawet
    • po kąpieli
    • Ciekawa podstawka z kryształkami
    Wady:
    • Osobiście nic mi w nim nie przeszkadza
  • 22 marca 2022 o 14:08
    Słodycz
    Dla mnie te perfumy są idealne na jesień bo są dość ciepłe, otulające i do tego słodkie ale ciezkie. Nie są to perfumy dla każdego, mają dośc duszącą kompozycję. Trwałosc na ubraniach jest całodzienna. Na ciele niska. Uwielbiam połączenie l;awendy i drzewa sandałowego. Tutaj ten mix się bardzo udał.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie