Bazy pod makijaż

Janda Baza sceniczna utrwalająca makijaż z kompleksem wygładzającym

• 11 marca 2024 o 20:02
    Uwielbiam ją
    Cudowna jest! Wchłania się błyskawicznie, nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy na skórze. Bardzo ją lubię, wygładza i nawilża. Ma kompaktowe opakowanie, które nie zajmuje dużo miejsca w kosmetyczce. Naprawdę jestem bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • Kompaktowe opakowanie
    • Szybko się wchłania
    • Przyjemna, lekka konsystencja
    • Bardzo wydajna, mała ilość produktu wystarcza na całą twarz
    • Dobra cena
  • 11 marca 2024 o 19:03
    Janda baza sceniczna pod makijaż
    Choć nazwa produktu może mylić, to baza świetnie sprawdza się w codziennym makijażu. Już przy samej aplikacji możemy się przekonać, że baza ma gęstą formułę i jedwabiste wykończenie. Świetnie przygotowuje skórę pod następne etapy makijażu. Wydłuża trwałość makeup oraz redukuje efekt świecącej się skóry od nadmiaru sebum. Pomimo gęstej konsystencji łatwo się rozprowadza i jest praktycznie niewyczuwalna na skórze twarzy. Plusem jest poręczne opakowanie z pompką. Jedyny minus, że nie możemy zobaczyć ile produktu nam zostało.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Formuła
    Wady:
    • Opakowanie nie pozwala ocenić ile produktu jeszcze zostało
  • 5 listopada 2022 o 23:17
    Dobry mat
    Bazę kupiłam razem z podkładem tej samej firmy. Posiadam cerę tłustą i całkiem nieźle baza rozprowadzała się po niej i utrzymała delikatny mat. Po nałożeniu bazy już niestety nie było aż tak fajnie bo po jakiś 2-3h świeciłam się dość mocno. Zrezygnowałam z bazy ponieważ przy użytkowaniu jej oraz podkładu tej samej firmy, po niedługim czasie dostałam kaszkę na buzi tak więc albo oba albo jeden z tych produktów mocno zapycha skórę. Dla skóry tłustej nie polecam bo nie trzyma dobrze matu.
    Zalety:
    • Aplikator, opakowanie szklane
    Wady:
    • Zapycha pory i powoduję kaszkę i przesuszenie na buzi
  • 2 kwietnia 2021 o 15:22
    Porządna w działaniu i przyjemna w aplikacji
    Ja wraz z moją mieszaną cerą jestem absolutnie uzależniona od baz pod makijaż. Nawet robiąc naturalny, lekki mejkap nie jestem w stanie się bez nich obejść. Jak wspomniałam mam mieszaną cerę, która mimo uważnej pielęgnacji, wiecznie woła o pomoc i obok wyświecającej się strefy T, potrzebuje wygładzenia i zblurowania porów. Przechadzając się niezobowiązująco po Rossie jakoś od niechcenia spojrzałam na tę od Jandy i wzięłam. Nie byłam szczególnie przekonana bo i marki wcale nie znam, ale akurat była w promocji postanowiłam spróbować. Za pojemność 30ml zapłaciłam 27zł. Jeśli chodzi o opakowanie to podoba mi się. Jest to spłaszczona szklana, masywna buteleczka z pompką i dużą plastikową zatyczką. Całość utrzymana w minimalistycznym stylu, z dbłaością o detal, wręcz elegancko. Z opakowania dowiemy się, że baza ma natychmiast zapewniać efekt nieskazitelnej cery, przedłużać trwałość, i że jest idealna do lekkiego jak i wieczorowego makijażu. Obietnic nie za wiele, za to bardzo konkretne i takie na których mi zależało. Baza ma miały kolor i fajną satynową formułę, podczas rozprowadzania czuć jak pod palcami robi się gładka i lekko zmiękcza skórę. Choć od razu po zaaplikowaniu na opuszek ma raczej zbitą i nieco gęstą konsystencję, to podczas aplikacji na twarz robi się przyjemnie kremowo-żelowa. Nie staje się tępa, można ją wklepać i rozpracować. Baza ku mojemu miłemu zaskoczeniu wchłania się do całkowitego matu, jednak nie towarzyszy temu żadne nieprzyjemne uczucie ściągnięcia czy dyskomfortu, wręcz odwrotnie mam wrażenie jakby delikatnie koiła i nawilżała cerę. Baza bardzo ładnie pachnie, dzięki czemu przyjemnie się jej używa, jest to nieco perfumowany jakby roślinny zapach jednak nie szczególnie intensywny i dość szybko wietrzeje. Jeśli chodzi o efekty, jestem bardzo zadowolona a najbardziej z tego, czego się po niej nie spodziewałam. Zaczynając jednak od początku muszę przyznać, że rzeczywiście baza wizualnie wygładza cerę, nierówności są mniej widoczne, a skóra wygląda zdrowiej. Jeśli chodzi o działanie korygujące to tutaj producent wywiązał się z obietnicy. Pory są zblurowane, optycznie 'zmiękczone' i mniej widoczne a sama cera wygląda po prostu świeżo i ładnie. Drobne zaczerwienienia są również lekko skorygowane, wiadomo nie jest to efekt fotoszopa ale jak na moją mieszaną skórę, widoczna poprawa już tak. Przechodząc do tego czego się nie spodziewałam a miło się zaskoczyłam, to bez wątpienia efektem matu, świetnie matuje skórę ale nie jest to płaski efekt tylko ma w sobie lekko satynowe wykończenie. Jednocześnie nie utrudnia rozprowadzania podkładu, makijaż świetnie się rozciera pędzlem czy też opuszkami palców, nie powoduje, że podkład się 'ślizga' i warzy, a miałam już kilku takich agentów w akcji. Miło jestem zaskoczona również tym, że wpływa na przedłużenie trwałości makijażu i to o kilka solidnych godzin, nawet jeśli używam drogeryjnego podkładu, makijaż po wielu godzinach nadal wygląda na nietknięty a strefa T zdecydowanie później się wyświeca i wymaga wyłącznie ściągnięcia sebum. Nie ukrywam, że na wydłużeniu trwałości makijażu w strefie T zależało mi najbardziej i jestem zadowolona, baza chroni tę trudną strefę przed spływaniem podkładu, warzeniem się i ścieraniem. Kupując tą bazę nie spodziewałam się, tak zadowalających efektów. Jedna z przyjemniejszych jaką na pewno zapamiętam i na bank do niej wrócę, bo przyda mi się latem. Posiadaczki cer mieszanych powinny bez wahania po nią sięgnąć, polecam.
    Zalety:
    • fajna, lekka formuła
    • przyjemna w aplikacji
    • dobrze rozprowadza się na niej podkład
    • wygładza, poprawia wygląd skóry, zmniejsza widoczność porów
    • naprawdę przedłuża trwałość makijażu, dłużej jest świeży, estetyczny, opóźna wyświecanie się podkładu
    • matowi cerę, szczególnie pomocna w strefie T
    • zapobiega ścieraniu się podkładu
    • wydajna, używam od 2 miesięcy jestem w połowie opakowania, na jedną aplikację wystarczy pełna pompka.
    tuptun
    14 stycznia 2021 o 10:22
    Świetna baza
    Jak dla mnie ta baza zdecydowanie spełnia swoją rolę - wygładza skórę, przedłuża trwałość makijażu. Make-up wygląda po niej profesjonalnie jak od wizażystki. Dla mnie bomba :-) Aaa no i opakowanie śliczne i wygodne :)
    Zalety:
    • łatwo się rozprowadza
    • wygładza skórę
    • daje efekt pięknego make-upu
    • makijaż dłużej się utrzymuje w niezmienionej formie

Zobacz także inne Bazy pod makijaż