Bazy pod makijaż

Sensai Cellular Performance, Brightening Make Up Base Baza rozświetlająca

KANEBO CELLULAR PERFORMANCE FOUNDATIONS Brightening Make-up Base Rozświetlająca baza pod makijaż (30ml)

• 24 grudnia 2015 o 4:40
    Warta zainteresowania
    Jestem ogromną fanką marki Sensai. \\nZ przyjemnością testuje nowe produkty, mam tez wielu ulubieńców. \\nBazę testowałam z próbek, ale było ich na tyle sporo, że moja opinia jest miarodajna. \\nOtóż baza przepięknie rozświetla naszą skórę, efekt jest natychmiastowy. Do tego ją dobrze nawilża, zresztą odkąd używam produktów tej marki zapomniałam czym są suche skórki na buzi. \\nMakijaż fajnie się trzyma, do tego baza pięknie pachnie. \\nCena jak za bazę wygórowana, ale jest bardzo wydajna i starcza na dlugo. Używam tego produktu od: Kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: Kilka próbek
  • 26 sierpnia 2014 o 23:07
    Jedna z lepszych, ale u mnie minusiki się znalazły
    Szukałam bazy nawilżającej, wygładzającej, zmniejszającej widoczność porów i zmarszczek i bez silikonów. I baza sensai cellular taka właśnie jest! Ale... Nie podoba mi się kolor mojej cery po użyciu tej bazy, jest zbyt blada. Poza tym baza powinna nieco lepiej matowić. Dlatego po kilku próbach (mini słoiczek z D) nie zdecydowałam się na zakup. Baza jest w postaci rzadkiego kremiku z połyskliwymi drobinkami. Nie daje efektu brokatu, ale ładnego rozświetlenia. Plusy: - zmniejsza widoczność porów i zmarszczek (istotne dla 40+) - wygładza - rozświetla - podkład nakłada się na nią genialnie - poślizg niesamowity:), dzięki temu potrzebujemy mniej podkładu - utrzymuje dobrze makijaż - mój podkład i puder najszybciej ścierają się z nosa, czoła i brody (wiadomo - strefa T), przy sensai puder zlazł z nosa już po 3 godzinach (ach, ten mój nochal), ale reszta wyglądała naprawdę nieźle do 8 godzin, - używałam jej zbyt krótko, by stwierdzić, czy robi krzywdę, ale po tych kilku razach mi nie zrobił - nawilża twarz - bardzo dobrze się rozprowadza - baza jest bardzo wydajna, wystarczy odrobina, by pokryć twarz - podkład (mam kanebo FF LV) wygląda na niej pięknie - nie ma silikonów, a mimo to wygładza Minusy (dla posiadaczki cery dojrzałej, ale mieszanej w kierunku tłustej): - słabo matowi, na początku efekt jest wow, pod podkładem błyszczenie znika, ale po kilku godzinach blask wyłazi; w zależności od cery może to wyglądać dobrze - efekt rozświetlenia, ale na niektórych (jak moja) - to efekt świecenia. Właściwie nie można się tego czepiać, bo głównym zadaniem bazy jest wygładzenie, utrzymanie makijażu i nawilżenie, a nie matowienie. - jak dla mnie za bardzo rozjaśnia twarz - robi ze mnie bladziochę po prostu, mimo że nakładam na nią te same kosmetyki co zwykle. By zrównoważyć ten efekt musiałabym mieć ciemniejszy podkład, ale czy mam gwarancję, że ta bladość spod podkładu nie będzie przebijać? Baza rozjaśniła piegi i przebarwienia, ale na taki jakiś blado-szarawy kolor. Próbowałam wcześniej tańszej bazy kanebo, wodnej, bez koloru i rozświetlaczy i tamta na mojej skórze spisywała się lepiej. Podsumowując; baza sensai cellular ma z pewnością wiele plusów, ale zanim wydamy niemałe pieniądze, lepiej ją przetestować. Drożej nie zawsze dla każdego znaczy lepiej:) Cały czas szukam odpowiedniej bazy. Teraz testuję elixir Yonelle (dla kobiet 40+). Jeśli mi nie podejdzie, to chyba się skuszę na sensai smoothing water. Na sensai cellular - raczej nie. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 16 października 2013 o 16:13
    Ideał
    Baza jest po prostu przecudowna. +usuwa oznaki zmęczenia +wizualnie odmładza cerę +koryguje niedoskonałości +dodaje blasku, cera promienieje +podkład o wiele łatwiej się rozprowadza +przedłuża trwałość makijażu +utrzymuje dobry poziom nawilżenia Jest przecudowna! - twarz się po niej błyszczy -cena :/ Używam tego produktu od: parę razy Ilość zużytych opakowań: próbka
    Kamlisa
    20 kwietnia 2013 o 15:45
    dobra ale droga
    Podkład, krem BB, krem tonujący - to rzeczy które używam...ale nie zawsze. Nie moje must have, jednym słowem. Na pewno nie w domu, nie na małe zakupy...Bez problemu wyjdę z chałupy bez makijażu, ale nie bez pełnej pielęgnacji :) Oczywiście wiem, że w lekkim make upie wygląda się lepiej, ze wyrównanie karnacji przyda się każdemu, ale nie zawsze mi się chce. Jeśli jednak już używam - to same dobre rzeczy, więc i baza na spód się znajdzie. Koło bazy kanebo chodziłąm czas jakiś, bo cena jest zabójcza. Udało mi się kupic taniej na tru, zatem stosuję ją dość regularnie. Czy jest dobra? Owszem. Czy warta takich pieniędzy? Nie dla mnie. Czy jest lepsza od innych, które znam...? Nie jestem pewna. Mam 2 ze smashboxa i 2 z clarinsa - i prawdę mówiąc - większej różnicy nie widzę. Mam cere dojrzała, bezproblemową, bez przebarwień, przetłuszczania, zatem czy nałoże bazę, czy nie - wyglądam podobnie...Twarz jest trochę głądsza, podkład dobrze się trzyma, twarz jest rozświetlona, a nie błyszcząca...To wszystko prawda, ale może inna cera to bardziej doceni... Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    emiie
    21 października 2012 o 22:07
    świetna
    Bez bicia się przyznaję - tak zdradziłam Guerlain. I sama nie wiem czy to źle czy dobrze ;-)) Kiedy zaczęła mi się kończyć baza L\'Or popędziłam do Douglasa i Sephory w poszukiwaniu mojego cudeńka. Okazało się jednak, że nigdzie nie jest ona dostępna, a panie mogą ja zamówić, ale będzie dopiero za DWA tygodnie. To było dla mnie za długo dlatego postanowiłam zdać się na Panie sprzedające i ich opinię na temat innych tego typu produktów. Zdecydowałam się na Kanebo, gdyż wcześniej wiele dobrego o tej firmie słyszałam. I nie zawiodłam się. Produkt jest zamknięty w plastikowym pojemniczku z pompką, dzięki czemu w łatwy sposób możemy dozować ilość produktu. Baza ma mleczny kolor z mikroskopijnymi drobinkami, które po wtarciu w skórę rozświetlają naszą buźkę i nadają cerze wygląd bardzo wypoczętej. Nie włazi w drobne zmarszczki mimiczne, nie zostawia tłustego filmu a podkład na tej bazie rozprowadza się jak marzenie. Dodatkowo trzyma się nieziemsko długo. I chociaż jest to stricte baza pod podkład lubię czasami nałożyć jej odrobinkę na twarz i lekko przypudrować. Dzięki temu teoretycznie nie mam tapety na buzi, a wygląda ona na zadbaną, wypoczętą i promienną. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1szt.