Mydła

Biochemia Urody Czarne mydło afrykańskie

• 13 stycznia 2018 o 18:15
    Biochemia Urody Czarne mydło afrykańskie
    Bardzo przyzwoite mydło piwstałe wyłącznie z naturalnych składników. Suche ma postać plastycznej masy rozmydlającej się pod wpływem wody. Po pewnym czasie lekko się kruszy. Genialnie radzi sobie z problematyczną cerą a mianowicie oczyszcza, zwęża pory, reguluje wydzielanie sebum i wysusza niedoskonałości. Polecam również do mycia całego ciała jak i higieny intymnej. Korzystając z piany oczyscimy również skutecznie skórę głowy.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Noilla
    30 października 2017 o 15:18
    Dobre, ale niewygodne
    Korzystam z naturalnych mydeł już od paru lat, te kupiłam w ramach eksperymentu Mydła używałam do mycia ciała, samo w sobie jest bardzo dobre - delikatne, świetnie oczyszcza, skóra nie jest ściągnięta Nie kupię go jednak ponownie, ponieważ okropnie się pacia, nie jest zwarte Po użyciu odkładałam je na mydelniczkę z dziurkami, jednak niewiele to pomogło Jeżeli komuś to nie przeszkadza, jest to bardzo dobry produkt
  • 19 września 2017 o 15:51
    Zamiennie do Aleppo
    Zamówiłam je na próbę w czasie kiedy miałam dośc duże problemy ze skórą: łojotok, przetłuszczanie, wypryski i wysypki różnego rodzaju. Jest przyzwoite, całkiem dobrze pomagało, ale nie równa się skuteczności Aleppo lub mydła siarkowego. Wypryski, podrażnienia i wysypki się zmniejszyły, przetłuszczenie w niewielkim stopniu. Jak każde mydło tego typu ściąga i wysusza, ale odnosze wrażenie, że mniej niż Aleppo. Oczywiście zapominałam je przypilnowac aby było w suchym miejscu i w końcu mi się rozciapało. Jego zapach i konsystencja dość mi odpowiadały, sprawiało wrażenie bardziej tłustawego. Było dośc wydajne.
    Zalety:
    • skutecznie pomaga przy lekkim trądziku, wypryskach czy wysypce
    • mniej ściągające niż aleppo
    Wady:
    • źle przechowane rozpuszcza się
    • nadal ingeruje w naskórek jak każde mydło
    • nie poradzi sobie z poważniejszym problemem z łojotkiem, trądzikiem itp.
  • 26 lutego 2017 o 0:53
    Bardzo dobre
    Bardzo przyjemne w użyciu i delikatne (jak na mydło :-) Tworzy aksamitną pianę. Nie ściąga mocno cery i nie podrażnia. Doceniam też jego naturalny skład, sposób pozyskiwania (fair-trade) i niską cenę. Przed jego zakupieniem przeczytałam, że ma tendencję do rozmiękania pod wpływem wilgoci, więc trzymam go w oryginalnym opakowaniu w suchej szafce i na bieżąco "oddziabuję" z niego kawałeczek, który od razu zużywam i jak na razie zdaje to egzamin - po kilku tyg. użytkowania mam jeszcze grubo ponad 3/4 twardego masła.
  • 21 maja 2015 o 14:44
    Nie wiem co o nim myśleć
    Nie wiem co myśleć o tym produkcie, kupiłam zaciekawiona, ponieważ mydło Aleppo sprawdziło się u mnie doskolane, używałam je codziennie do mycia twarzy. To mydło kupiłam jako alternatywa do Aleppo jako delikatniejsze do twarzy. W mojej opini doczyszcza ona dużo mocniej niż Aleppo, zostawia skórę bardziej suchą. Wytwarza się zniego taka gęsta piana, bardzo miła. Jedyna wadą tego mysła jest jego konsystencja, czyli jest to zbitek jakby mniejszych grudek, nie jest ono twarde, można z niego zrobić kulkę, dowolnie dzielić na mniejsze kawałki. Przy użytkowaniu 2 razy dziennie odstawiałam je na osobny ociekacz, żeby nie stało w wodzie i wyschło. Niestety ono nie wysycha, robi się coraz miększe w trakcie używania jakby zamieniało się w mydło Savone noir. Ciężko je używać ponieważ na podstawce jakby się rozpływa i przykleja do niej. No nie wiem, działanie super, ale użytkowanie tragedia. Jeśli ktoś ma duże zmiany trądzikowe na twarzy to polecam spróbować, działanie może wynagrodzić trud używania. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie