Mydła

Organique Mydło Aleppo, zawartość 16% oleju laurowego

• 11 czerwca 2024 o 19:59
    Super
    Mydło Aleppo to prawdziwa perełka wśród produktów do pielęgnacji skóry, a Organique z 16% zawartością oleju laurowego to absolutny skarb. W czasach, gdy większość "nowoczesnych" mydeł jest napakowana syntetycznymi detergentami, jak Sodium Laureth Sulfate czy Cocamide DEA, mydło Aleppo wraca do korzeni, oferując coś, co jest naturalne, skuteczne i łagodne dla skóry. Skład tego mydła jest krótki, ale niezwykle treściwy: Olea Europeae (Olive) Oil, Laurus Nobilis Oil, Aqua. To wszystko! Żadnych zbędnych dodatków, konserwantów czy sztucznych barwników. Oliwa z oliwek doskonale nawilża i regeneruje skórę, a olej laurowy ma właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, co czyni go idealnym dla osób z problemami skórnymi, takimi jak trądzik czy egzema. W przeciwieństwie do współczesnych mydeł, które często prowadzą do przesuszania skóry i podrażnień, mydło Aleppo delikatnie oczyszcza, pozostawiając skórę miękką i nawilżoną. Tradycyjna receptura, niezmieniona od wieków, gwarantuje, że otrzymujemy produkt sprawdzony i skuteczny. Muszę podzielić się własnymi doświadczeniami – od lat zmagam się z suchą skórą i łupieżem. Żadne nowoczesne szampony ani mydła nie przynosiły ulgi, a niektóre wręcz pogarszały sytuację. Od kiedy używam mydła Aleppo, zauważyłem znaczną poprawę. Moja skóra jest nawilżona, a łupież niemal całkowicie zniknął. Również mój syn, który walczył z zaawansowanym trądzikiem, odnalazł ratunek w tym mydle. Jego skóra jest teraz czystsza, mniej podrażniona, a wypryski zaczęły się goić. Żadne inne produkty nie dawały takich rezultatów. Korzystanie z tego mydła to także wybór etyczny. Wspieramy tradycyjne metody produkcji, które są przyjazne dla środowiska i nie szkodzą naszemu zdrowiu. To nie tylko pielęgnacja, to także szacunek dla natury i kultury, z której to mydło się wywodzi. Podsumowując, mydło Aleppo od Organique to strzał w dziesiątkę dla każdego, kto chce zadbać o swoją skórę w sposób naturalny i efektywny. 5/5 gwiazdek bez cienia wątpliwości. Polecam każdemu, kto ma dość współczesnych mydeł z chemikaliami i pragnie powrócić do prawdziwej, tradycyjnej pielęgnacji.
  • 14 kwietnia 2023 o 22:22
    Coś innego
    Gdy zakupiłam to mydło o wysokim stężeniu bo aż 16% oleju laurowego miałam przed oczami nasze polskie szare mydło. Muszę powiedzieć, że ja lubię czasami te babcine sposoby. Kupiłam to mydło z myślą o zaskórnikach na plecach. Niestety pod tym względem nie zdawało egzaminu. Tutaj zdał egzamin tylko dermatolog i dosyć silne lekki. Natomiast raz na jakiś czas gdy mój organizm jest osłabiony, mam tendencje do tzw., choroby skóry jaką jest "łupież pstry". Zawsze stosowałam na to Nizoral, który zdawał sprawę zawsze. Jednak chciałam spróbować czegoś bardziej naturalnego i dlatego kupiłam to mydło. Wcześniej też pracowałam w Organique i pamiętam jak wielu klientów polecało to mydło i chwalili jakie dolegliwości u nich wyleczył. Dlatego sięgnęłam po to mydło i je uwielbiam. Faktycznie leczy.
    Zalety:
    • działanie
    • wysokie stężenie oleju laurowego
    • bardzo wydajne
    Wady:
    • zapach jak kto lubi, mi nie przeszkadza
  • 18 lutego 2021 o 16:41
    Coraz bardziej je doceniam;) Czy ta fascynacja potrwa dłużej?
    Mydło typowo zero waste, bez żadnego opakowania , naturalnie wyrabiane wg tradycyjnej receptury. Używam od czasu do czasu np raz w tygodniu się nim myję,. Nie używam do higieny intymnej. Używam tylko czasami do twarzy.. Na początku nie byłam z niego zadowolona, ponieważ trochę wysuszało a skóra swędziała. Ostatnio zauważyłam jednak poprawę wyglądu skóry na plecach i ramionach- mam zdecydowanie mniej zmian skórnych. Pryszcze się nie pojawiają wiec postanowiłam przy nim pozostać i stosować razem z marsylskim od czasu do czasu. Używam balsamów do skóry aby ją nawilżyć po tym mydle. %oleju laurowego w przedziale 12-15 % jest chyba najbardziej optymalny dla skóry. Mydło ma działanie antyseptyczne a zarazem nie wysusza aż tak bardzo. Pielęgnacja bez chemii, bez zbędnych szkodliwych składników. Myślę, że nie każdemu podpasuje ale zapewne dużej grupie osób tak. Polecam używać od czasu do czasu razem z oliwkowym marsylskim i myślę że to idealne połączenie.
    domarka
    5 maja 2019 o 11:39
    Masakra
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Nie dość, że potwornie wysusza skórę to jeszcze nigdy nie miałam takiego wysypu pryszczy jak po tym mydle. Użyłam go raz i widziałam, że moja skóra jest czerwona - podrażniona, ale stwierdziłam, że zrobię przerwę na 1 dzień i użyję go znowu ale było to samo, skóra czerwona i podrażniona, kolejny raz to samo aż nastąpił wysyp jakiego nigdy nie miałam, nigdy więcej go nie użyję, do tej pory leczę ślady po tych pryszczach, które zafundowało mi to mydło. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Wysusza
    • Pogarsza stan cery
  • 21 lutego 2019 o 17:52
    Idealne mydło do mycia twarzy!
    To mydełko to zdecydowanie mój hit wśród wszystkich mydełek do twarzy które używałam. Trafiłam na nie zupełnie przypadkiem z polecenia i teraz ja mogę szczerze je Wam polecić. Mydełko doskonale oczyszcza skórę, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Sprawia, że na twarzy pojawia się coraz mniej wyprysków, dzięki temu skóra wygląda na zadbaną i zdrową. Jeszcze nigdy moja skóra nie wyglądała tak dobrze jak przy regularnym stosowaniu tego mydełka. Dodam jeszcze że duża kostka 215 g wystarcza na 3-4 miesiące regularnego stosowania, wiec zdecydowanie mydełko jest warte swojej ceny. Szczerze polecam ;)
    Zalety:
    • oczyszcza
    • odświeża
    • działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie