Mydła

Mydlarnia Tuli Mydło węglowe

• 22 czerwca 2022 o 9:23
    Fajne ale zalecam ostrożność
    Zużyłam już kilka kostek więc mogę z całą pewnością powiedzieć: nie powinno się go używać do codziennego mycia twarzy. Mydło ma bardzo dobry skład, przyjemny zapach, całkiem nieźle się zmydla,. Węgiel aktywny jest na końcu INCI, przed nim kilka olejowych składników a mimo to bardzo wysusza cerę przy codziennym użyciu. Nie wiem skąd tyle opinii o cudownym działaniu redukującym zaskórniki. Takiego działania mydło nie ma. Częste stosowanie spowoduje efekt "skrzypiącej" po umyciu skóry i utratę bariery lipidowej aha i przygotujcie się na suche skórki na twarzy. Mydło jest świetne do stosowania na partie skóry, które chcecie od czasu do czasu zdezynfekować bardzo delikatnie. Sporadycznie można nim umyć twarz, jest bardzo przyjemne w użyciu ale bardzo ściąga skórę. To bardzo fajny produkt ale bądźcie ostrożne.
    Zalety:
    • dobry skład
    • przyjemny zapach
    • działanie bakteriobójcze
    Ronni99
    1 listopada 2020 o 12:43
    Ulubieniec
    Mój ulubieniec pielęgnacyjny! Świetnie oczyszcza skórę, jest bezpieczny dla cery wrażliwej i naczynkowej. Zmniejsza zaskórniki i wysusza niedoskonałości. Używam go również do zmywania makijażu, ale nie polecam zmywać nim tuszu do rzęs bo może szczypać w oczy. Lekko wysusza skórę, dlatego konieczne jest użycie kremu nawilżającego. Ładnie pachnie, ziołowo. Dobrze się pieni i jest niezwykle wydajne. Cena jest przystępna i adekwatna do jakości. Mydełko kupiłam w Drogerii Pigment, ale online. Nie mam pojęcia czy gdzieś można kupić ten produkt stacjonarnie.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę
    • ładnie pachnie
    • jest bardzo wydajne
    • nie podrażnia
    Wady:
    • lekko wysusza
    natgol
    28 lutego 2019 o 11:46
    Jedyne w swoim rodzaju
    Mam skórę mieszana i często pojawiają się jakieś niespodzianki. Szukałam czegoś, co pozwoli mi dokładnie oczyścić skórę, a jak wiadomo węgiel wykazuje takie właściwości. Na początku bałam się, że będzie to niewygodne, gdyż zawsze używałam żeli, na dodatek z dozownikiem. Jak się okazało, to był strzał w dziesiątkę. Wcale nie było problemu z użyciem. Szczególnie, że używam dodatkowo szczoteczki. Teraz cieszę się naprawdę oczyszczona cera, nie pojawiają się żadne niespodzianki. Dodatkowym plusem jest oczywiście fakt, że jest to produkt polski. Pięknie pachnie, delikatnie się pieni. Mój ulubieniec.
  • 17 maja 2018 o 22:38
    Ulubieniec :)
    Moje pierwsze mydełko węglowe! Jest wspaniałe, zużyłam już kilka opakowań. Pieni się delikatnie, ślicznie pachnie, ciężko powiedzieć czym, lubię jednak ten zapach. Doskonale radzi sobie z wyskakującymi niespodziankami. Po jego użyciu, skóra jest dobrze oczyszczona, taka jakby rozjaśniona, wszystkie zaczerwienienia jakby bielsze. To mydełko w duecie z hydrolatem z czystka, sprawia, że moja twarz ma się naprawdę dobrze i sporadycznie coś na niej wyskakuje. Jak dla mnie hit :)
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    • Mogłoby być troszkę bardziej wydaje
    • Dostępność
  • 11 grudnia 2016 o 19:10
    Mydło węglowe
    Obawiałam się tego mydełka, a mianowicie, że wysuszy mi twarz lub co gorsza podrażni, ale obawiałam się niesłusznie. Staram się go używać raz dziennie, głównie tylko do zmywania makijażu. Cudowne działanie, czuć, że oczyszcza skórę. Testowałam wiele mydeł różnych marek z różnymi składnikami, ale to działa na mnie najlepiej. Ładnie się pieni, jest wydajne i ładnie pachnie. Czeka jeszcze na mnie zapakowane mydełko z czerwoną glinką, ale najpierw muszę zużyć to. Zalety: + skóra jest widocznie oczyszczona + nie wysusza + nie podrażnia + zapach + wydajność Wady: - brak