Mydła

Mydlarnia Cztery Szpaki Mydło peelingujące `Porzeczka`

Mydlarnia Cztery Szpaki Mydło z Peelingiem Porzeczka
Mydlarnia Cztery Szpaki Naturalne Mydło z Peelingiem z Pestek Porzeczki, Cztery Szpaki, 110g

Lothris
    17 stycznia 2024 o 13:30
    Idealny peeling, ale tylko ciała.
    Mydlarnię Cztery Szpaki cenię za troskę o jak najlepszy skład i troskę o ekologię. Dlatego miałam bardzo wysokie oczekiwania do wszystkich mydeł. Naturalne mydło peelingujące "Porzeczka" spełnił wszystkie moje kryteria idealnego peelingu ciała. Ciałko (a zwłaszcza pośladki i uda i nogi) podczas masowania tą kostką mruczało z zachwytu. Kostka nie chłonie bardzo wody, przez co nie ślimaczy się, nie ślizga i pewnie trzyma się w dłoniach (dzięki całościowej chropowatej powierzchni). Pestki porzeczki mocno ale równomiernie masują skórę. Peeling nie spływa po mokrej skórze, przez co nie mam wrażenia marnowania produktu. Drobinki pestek porzeczki są ostre, więc dla bardzo wrażliwych skór mycie może okazać się mniej miłym doznaniem. Po zmyciu peelingu i wysuszeniu ręcznikiem skóra na ciele jest miła w dotyku, czuję się porządnie wyczyszczona, zrelaksowana i zadbana. Nie czuję potrzeby smarowania się balsamem. !!! Nie polecam do twarzy i dekoltu !!! Do twarzy i delikatnych okolic dekoltu preferuję peelingi enzymatyczne, to mydło jest dla nich zbyt niebezpieczne pod względem skaleczenia i nieprzyjemne w użyciu. Zrobiłam zdjęcie pod koniec zużywającej się kostki, żebyście zobaczyły/li jak wygląda peeling, gdy zniknie pierwsze wrażenie. Kostka jest chropowata i w bardzo ciemnym kolorze. Kostka jest wydajna i nie zmienia kształtu podczas całego czasu używania. Delikatny prawnie niewyczuwalny zapach nie będzie konkurował z zapachem waszego ulubionego kosmetyku do mycia. Produkt kupiłam przez stronę internetową Mydlarni Cztery Szpaki.
    Zalety:
    • Porządnie masuje ciało.
    • Naturalny skład, w tym drobinki peelingujące z pestek porzeczki.
    • Kostka nie chłonie wody i nie zmienia kształtu podczas używania.
    • Równomierne rozmieszczenie drobinek.
    • Wygodny w użyciu, kostka trzyma się dłoni.
    • Delikatny, prawie niewyczuwalny zapach.
    • Firma dba o ekologię
    Wady:
    • Ostre drobinki nie nadają się do mycia wrażliwych miejsc tj. twarzy, dekoltu i okolic bikini.
    • Dostępność raczej internetowa, rzadko można znaleźć gdzieś stacjonarnie.
    MaL_La
    12 grudnia 2023 o 15:17
    Bardzo mocny peeling
    Mydło pięknie pachnie i ładnie wygląda, ale niestety dla mnie jest za mocne. Drobinki są duże i wręcz ścierają skórę, trzeba się z nim bardzo delikatnie obchodzić, bo czasami daje wręcz wrażenie podrażniające. Na pewno nie jest do użytku na dekolt, ale nogi i uda speelinguje bardzo dobrze.
  • 4 sierpnia 2022 o 17:20
    Super peeling
    Mydło peelingujace super działa na skore, jest fajnie gladka i pachnie. Ma super skladniki, nie podraznia skory, nadaje się do ciala jak i stop czy rak. Cena jest dobra. Fajne opakowanie
  • 4 sierpnia 2022 o 17:03
    Jak większość mydeł w kostce - bardzo wysusza
    Kocham kosmetyki Szpaków, więc gdy dostałam w prezencie od przyjaciółki to mydełko, byłam zajarana na maxa :D że oto wracamy do czasów świetności mydeł w kostkach i żyjemy bardziej eko! Niestety, moja skóra źle na nie zareagowała. Drobinki faktycznie bardzo fajnie peelingują, a mydło jest szalenie wydajne, ale jednak nie czuję, jakbym używała fajnego, naturalnego fancy mydełka. Nieprzyjemnie napina mi skórę i mooooocno wysusza. Po kąpieli moja skóra wchłaniała balsam nawilżający jak szalona. Nie używam mydeł w kostkach od bardzo dawna właśnie z tego względu, że żadne nigdy nie było delikatne i łagodne dla skóry. Ubolewam, że w tym przypadku jest podobnie. Miałam duże nadzieje, ale widocznie ten rodzaj kosmetyku nie jest dla mnie. Szkoda, na szczęście jednak Szpaki mają świetne mydła w płynie, które z kolei bardzo polecam.
    Wady:
    • Mocne wysuszenie skóry
  • 24 lipca 2022 o 13:28
    super peeling
    Czarna kostka peelingująca. Najprostsze określenie. Pachnie ładnie, drobinki pestek są dość mocne ale do ciała idealne. Raczej bym nie myła twarzy ( jeśli ktoś myje jeszcze mydłem) i rąk, chyba że bardzo delikatnie. Pozostawia skórę gładką, bez żadnych smug jak to zwykłe mydła. Łatwo się spłukuje.