Kremy uniwersalne

Nuxe Creme Fraiche de Beaute, Creme Hydratante 48H Krem nawilżający do skóry normalnej

NUXE Creme Fraiche de Beaute Krem do Skóry Normalnej 50ml

• 5 września 2022 o 20:43
    Lekki kremik
    Krem miałam okazję poznać dzięki kalendarzowi adwentowemu w tubce o pojemności 15 ml. Mam cerę mieszaną z tłustą strefą T, trądzik i liczne przebarwienia po nim. Stosowałam krem głównie na noc, gdyż rano wzmagał wydzielanie sebum (co jednak przy mojej cerze zdarza się w przypadku większości kremów) Krem całkiem ładnie pachnie, dla mnie kwiatowo, nawet trochę pudrowo. Nuty zapachowe charakterystyczne dla marki Nuxe. Konsystencja jest lekka i bardzo szybko się wchłania. Nawilża dość dobrze, dla mnie wystarczająco. Dzięki lekkiej konsystencji nie obciąża skóry. Całkiem fajny, lekki krem dla osób które nie potrzebują dużego nawilżenia, zwłaszcza na wiosnę/lato, ale uważam że nie jest warty swojej ceny.
    Zalety:
    • kwiatowy zapach
    • lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja
    • całkiem dobrze nawilża
    • nie zapycha
    • dermokosmetyk
    Wady:
    • używany rano przetłuszcza strefę T
    Sunny_M
    21 marca 2022 o 22:47
    Uwielbiam produkt
    Uwielbiam ten krem, nawilża rzeczywiście na długo. Super się skóra nocą regeneruję. Mimo że mam skórę suchą i wrażliwą, to ten krem nawadniał mnie spokojnie na całą noc, a rano przy myciu dalej sprawiał wrażenie, że moja skóra jest nawilżona. Konsystencja jest super. Zapach bardzo delikatny, przez co bardzo miło mi się stosowało. Wydajny produkty i niewielka ilość wystarczy na całą twarz i dekolt. Jedynie co może być to minus za cenę, bo nie da się każdemu do niego dotrzeć. Ale przy jego efektach myślę, że warto oszczędzić, aby go raz na jakiś czas kupić i podreperować skórę twarzy i szyi.
    • skuteczność i trwałość
    Wady:
    • cena, dostępność
    • opakowanie - chętnie go bym go kupiła w tubce
  • 10 stycznia 2022 o 15:39
    Nawilżający hit w mojej pielęgnacji!
    Posiadam krem w tubce o pojemności 30 ml. Zaskoczyła mnie wydajność kremu jego lekka formuła, która jest na tyle treściwa, że poradziła sobie bez problemu z przesuszeniem skóry wrażliwej. Aplikuje rano po umyciu i zastosowaniu toniku. Szybko się wchłania, a dookoła roztacza się wspaniały zapach kwiatów pomarańczy :) Krem nawilża na długie godziny i nie ma potrzeby ponownej aplikacji w ciągu dnia. Makijaż trzyma się cały dzień, nic się nie roluje, nie powoduje świecenia skóry. Radzi sobie ze skórką bardzo przesuszona jak i tłustą. Stosuję go przez cały rok. Na noc dodaje serum i też dobrze się dogaduje z każdym. Szczerze polecam wszystkim którzy mają suchą jak papier skórę. Krem nawilża, rozpromienia i powoduje że wyglądamy na wypoczęte. Tani może nie jest ale zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • nawilża skórę na długie godziny
    • nie zapycha porów
    • nie podrażnia skóry wrażliwej
    • dobrze współgra z każdym podkładem i pudrem jaki stosowałam
    • zapach obłędny kwiatów pomarańczy
    • lekka formuła
    • błyskawiczne się wchłania
    • wydajny
    • poręczna lekka tubka zabezpieczona sreberkiem pod nakrętką
    Wady:
    • cena może wysoka ale zdecydowanie warto kupić
  • 17 grudnia 2020 o 7:45
    Bardzo dobry pod makijaż
    Krem rzeczywiście głęboko nawilża, nie zatykając jednocześnie porów. Ponadto ma fajną delikatną konsystencję, a co najważniejsze, bardzo dobrze nadaje się pod makijaż. Dość szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustej powłoki, a nałożone po jego użyciu kosmetyki do makijażu dobrze się rozprowadzają. Co również istotne makijaż po jakimś czasie się nie roluje, dlatego myślę, że naprawdę produkt jest warty wypróbowania. Dla mnie jednak ten krem ma wprawdzie jeden, ale za to bardzo duży minus - jego zapach. Kosmetyki marki Nuxe charakteryzują się dość specyficznymi zapachami, które przez jedne osoby są uwielbiane, ale przez inne nie do zaakceptowania. Dlatego przed zakupem pełnej wersji produktu poleciłabym, aby sprawdzić mniejszą wersję, może próbkę, żeby upewnić się, że będziemy w stanie używać tego produktu na co dzień. Ja wykorzystałam 15 ml próbkę, co pozwala mi na wyrobienie zdania na temat tego kremu, ale niestety właśnie przez wspomniany zapach nie zdecyduję się na ponowny zakup produktu.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wydajność produktu
    • Szybka wchłanialność
    • Bardzo dobry pod makijaż
    Wady:
    • Zapach nie dla każdego
  • 9 października 2020 o 9:58
    dobry krem dla skóry odwodnionej, przetłuszczającej się
    Kolejny w moim zestawieniu kosmetyków krem, który dobrze radzi sobie z moją odwodnioną skórą. Jest ze mną od kilku miesięcy i sprawuje się na tyle zadowalająco, że chętnie będę do niego wracać i wzbogacać moje jakże zawsze skromne zasoby bieżąco stosowanych kilku kremów na raz. Zawsze sobie obiecuję, że koniec z tym i ograniczę liczbę kosmetyków, po czym kupuję następny. I tak też było z tym produktem. Miałam już dwa kremy w użyciu, ale przeczytałam o tym i od razu kupiłam :) - OPAKOWANIE: mamy do wyboru dwie wersje pojemności, można wybrać tubkę 30 ml albo 50 ml słoik. Ja wybrałam słoik, więc na nim się skupię. Jest wykonany z białego plastiku, zakręcany niebieską plastikową nakrętką. Kosmetyk kupujemy w tekturowym pudełku. Na pudełku i na słoiku (tubce też) grafika jest taka sama, charakterystyczna dla producenta, bez zbędnych dekoracji jedynie napisy. Jest estetycznie i prosto, ale dla mnie idealnie. - KONSYSTENCJA: krem należy do bogatszych, ale w trakcie aplikacji staje się aksamitny, nie obciąża cery i dobrze się wchłania, pozostawiając jedynie delikatny film, który pozostawia zdrowy blask, a nie wrażenie przetłuszczenia. - ZAPACH: kosmetyki Nuxe zawsze mają kontrowersyjne zapachy, jednym się podobają, innych odrzucają. Ja należę do osób, które lubią te aromaty, mocne na początku, ulatniające się wraz z mijającym czasem. Każda linia kosmetyków posiada swoją własną kompozycję. Tutaj mamy do czynienia z prostym, czystym zapachem kwiatu pomarańczy, jak obiecuje producent. Dla mnie aromat przyjemny, umilający czynność nakładania kremu. Plusem jest oczywiście, to, że znika po dłuższej chwili, bo nie męczy i nie nudzi się, ale owszem, przy pierwszym kontakcie jest mocniejszy. - DZIAŁANIE: to co najbardziej lubię w tym kremie to jego niezawodne, głębokie i długotrwałe nawilżenie. Moja odwodniona skóra potrzebuje szczególnej troski i ten krem daje jej to, czego potrzebuje. W trakcie dnia (czy nocy, bo czasem stosuję wieczorem) nie czuję potrzeby ponownej aplikacji, skóra nie odczuwa ściągnięcia i nie pojawia się takie charakterystyczne uczucie, że w głębi naskórka tuż po nałożeniu kremu brakuje wody. Nie, tu wszystkie potrzeby skóry odwodnionej są zaspokojone. Mało tego, moja cera się przetłuszcza, ale nawet w tej kwestii krem spisuje się świetnie. Mimo przetłuszczania, lubię cięższe kremy, bo moja skóra je toleruje i chętnie spija i jeśli nie zostawiają tłustej oblepiającej warstwy, to chętnie po nie sięgam. Krem Nuxe właśnie taki jest. Do tego w żaden sposób nie szkodzi, to znaczy nie wzmaga nadmiernego wydzielania sebum, nie zatyka porów. A makijaż świetnie utrzymuje się na skórze, nie spływa i nie roluje się. Moja kolekcja kremów, które dobrze działają na problem odwodnienia już liczy kilka produktów, ale jestem otwarta i chętnie testuje nieznane mi jeszcze kosmetyki. Tak było w przypadku kremu Nuxe, który wpiszę sobie na listę kosmetyków, do których chętnie będę wracać.
    Zalety:
    • głębokie i długotrwałe nawilżenie
    • zmiękcza naskórek
    • bogata, a jednocześnie aksamitna konsystencja
    • dobrze się wchłania
    • pozostawia zdrowy blask
    • nie obciąża cery
    • nie zatyka porów
    • współgra z makijażem
    • pozostawia uczuci ukojenia i komfortu
    • zapach kwiatu pomarańczy
    • do wyboru dwie wersje pojemności 30 lub 50 ml