Kremy Fitokosmetik jak i odżywki do włosów, glinki i balsamy testuje namiętnie. Są tanie, mają przyzwoite składy i często okazują się perełkami. Ich poziom jest nierówny, ale każdy znajdzie w ofercie Fitokosmetik coś dla siebie.
Ten krem trafił do mnie kilka miesięcy temu, miałam kilka wypróbowanych, ich się trzymałam, ale przyszedł czas na nowe, potrzeby skóry są zmienne.
Zużywam już trzecią tubkę i jestem zadowolona.
To fajna propozycja, dla odwodnionej i mieszanej cery jak moja. Skórę traktuje kwasami i retinolem więc potrafi szybko się przesuszać, na dzień potrzebuje więc coś bardziej treściwego, niż ich nawilżajace kremy, szczególnie zimą.
Solo powinien sprawdzić się przy cerach młodych, ja jestem po 30stce, dodaje więc do niego jeszcze krople oleju (np. konopnego), kiedy wychodzę dodatkowo filtr. Oczywiście przed używam jeszcze serum. Ta kombinacja na dzień, jest dla mojej skóry wystarczająca.
Wchłania się szybko, nie matuje, ale też nie przetluszcza skóry, strefę T i tak zazwyczaj traktuje pudrem bambusowym i bibulkami.
Skóra jest po nim gładka i nawilżona, lekko odżywiona, z olejkiem daje lekki, zdrowy połysk(taki jak powinien być).
Jak do tej pory zapchał mnie prawdopodobnie tylko raz, dzień po użyciu peelingu kwasowego, kiedy skóra się oczyszcza, na szczęście przezornie w takie dni już go nie używam.
Nie lepi się, nie podrażnił, nie uczulił,dobrze się wchłania.
Dla cer wymagających nawilżenia i odżywienia jak moja może nadać się i pod podklad.
Konsystencja gęstsza niż inne kremy z tej serii, zapach przyjemny i świeży.
Aplikacja wygodna, z tubki nie wyciska się nadmiar,zazwyczaj wystarcza mi jedno wyciśnięcie, czasem cera potrzebuje z dwa, zależnie od dnia i wieczornej pielęgnacji. Tym tempem i sposobem schodzi około 3-4 tygodnie.Na noc stosuje inny. Myślę, że za tą cenę to dobra wydajność.
Dostępny głównie online.
Efekty-skóra nawilżona, lekko odżywiona, gładsza, efekt trzyma się cały dzień kiedy dodam krople oleju.
Moje ogólne wrażenie jest na 5.Warto spróbować samemu.
Zalety:
- Cena,
- skład,
- działanie nawilżające i odżywiające,
- wygładzenie skóry.
- Nie wzmaga produkcji sebum.
Wady:
- Nie matuje jak obiecuje producent, żeby efekt trzymał się cały dzień trzeba go wzbogacić.
- Dostępność.