Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

beBIO Naturalny żel do mycia twarzy nawilżający

beBIO Naturalny Żel do Mycia Twarzy Nawilżający 150ml

zozell
    12 maja 2025 o 21:40
    Fajny, jednak nie bez wad
    Żel nie podrażnia, dobrze oczyszcza (choć trochę szczypie w oczy), nie ściąga skóry. Po użyciu jest odczucie odświeżenia, ukojenia. Ma słaby zapach, podejrzewam, że z powodu składników naturalnych. Wystarczył na około 3 miesiące codziennego używania (1 raz dziennie podczas wieczornej pielęgnacji). Jednak opakowanie ma słabe, nie widać zużycia, ciężko się otwiera (po użyciu olejku czynność ta staje się prawie że niemożliwa), a resztki produktu uciążliwie się wydobywa. Niemniej jednak, myślę, że wrócę, jest delikatny, ale skuteczny.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • skuteczne oczyszczenie
    • odczucie odświeżenia
    • nie ściąga skóry
    • konsystencja (gęstszy niż się spodziewałam przez co potrzeba mało żelu na skórę twarzy, co przekłada się również na wydajność)
    • delikatny zapach
    Wady:
    • szczypie w oczy
  • 23 kwietnia 2025 o 11:43
    Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienie
    Naturalny żel do mycia twarzy nawilżający ma przyjemną średnio gęstą konsystencję. Doskonale rozprowadza się na skórze i delikatnie pieni. Nie przesusza skóry. Wręcz przeciwnie - nawilża. Do tego łagodzi podrażnienia, zaczerwienienie. Skóra jest po nim miękka i ukojona. Żel posiada wygodne opakowanie, które stabilnie stoi na zakrętce. Jest wydajny. Używam dwa razy dziennie od ponad miesiąca.
    cora
    26 stycznia 2025 o 20:10
    Świetny
    Żel kupiłam w promocji w Ross, na szybko. Okazało się, że jest to wspaniały kosmetyk. Zawsze wykonuję dwuetapowe oczyszczanie skóry i ten żel jest akurat drugim etapem. Jest gęsty, ładnie się pieni, dosyć szybko udaje się spłukać z twarzy. Piękny kwiatowy zapach. Myjąc nim twarz i szyję wykonuję masaż skóry przez ponad minutę. W tym czasie następuje totalna magia, żel jeszcze bardziej się pieni i dokładnie myje skórę. Od czasu, gdy mam ten żel, moje cera jest i wiele bardziej rozświetlona i czysta. Lubię ten kosmetyk i na pewno kiedyś kupię ponownie:)
    Zalety:
    • ładnie oczyszcza skórę, dobrze się pieni,
    • Piękny zapach,
    • Poprawa stanu skóry ,
    • Brak uczucia ściągnięcia skóry po myciu.
    AnaSky
    19 czerwca 2024 o 20:18
    Tragiczne opakowanie, słaby żel
    Żel otrzymałam w spadku po siostrze, która posiada wrażliwą skórę, a którą żel bardzo podrażnił. Wcześniej miałam szampon tej marki i sprawdził się u mnie świetnie. Nie mogę niestety powiedzieć tego o tym produkcie… Zacznę od opakowania, które jest tragiczne. Tubka z zamknięciem na klik. Rzecz w tym, że żeby otworzyć to zamknięcie, trzeba się strasznie nasiłować. Idzie sobie połamać palce i paznokcie. Za każdym razem. Do tego żel jest dość rzadki, więc taka forma opakowania nie sprzyja odpowiedniemu dozowaniu i zdecydowanie zmniejsza wydajność produktu. Ostatecznie przelałam żel do opakowania z dozownikiem. Żel pieni się delikatnie, ale wystarczajaco i dobrze oczyszcza skórę. Na plus fakt, że nie szczypie w oczy. Na pewno nie nawilża. Odczuwalnie ściąga skórę, więc ciężko też mówić o odświeżeniu - śpieszę z tonizowaniem skóry idalszą pielęgnacją, bo z każdą chwilą coraz bardziej czuję jej suchość. Fajnie, że ma 99% składników pochodzenia naturalnego i opakowanie z recyklingu, ale to zdecydowanie za mało. Łapię się na tym, że coraz częściej myję nim pędzle i szczoteczki do rzęs, byle skończyć go jak najszybciej…
  • 30 kwietnia 2024 o 21:25
    Zmywa to, co ma być zmyte, przy czym nie przesusza cery. Ale idzie na nim połamać paznokcie przy otwieraniu
    Żel beBIO kupiłam na promocji w Rossmanie. Tego typu produkty schodzą u mnie jak świeże bułeczki, z reguły zgarniam w drogerii tylko te, które są akurat przecenione. Zapłaciłam za niego około 14 zł, w mojej ocenie był tego wart. W cenie regularnej bym do niego nie wróciła. Opakowanie Mam mieszane uczucia. Skupiając się na samej tubie i etykiecie - opakowanie jest ładne, zawiera najważniejsze informacje o produkcie, jego głównych składnikach. Napisy są czytelne. Sama oprawa jest ładna, skomponowana z delikatnymi odcieniach różu. Generalnie lubię szaty graficzne produktów beBIO są po prostu minimalistyczne. Tuba jest matowa, wykonana z plastiku z recyklingu (lubię to!) wygodnie trzyma się ją w ręce podczas nabierania żelu, ale... Ale jej zamykanie to jest jakiś koszmar. Otwierając ją idzie się skrzywdzić, np. łamiąc paznokcia. Żelu używam co najmniej dwa razy w ciągu dnia (rano i wieczorem, czasem częściej po treningu), naprawdę kiepsko, kiedy co każde otwieranie muszę kombinować, żeby dostać się do zawartości w środku. Konsystencja żelu / zapach Sam żal jest dość rzadki, trochę spływa po nałożeniu na dłoń. Warto nakładać go na twarz partiami - np. palcami. Trochę trzeba się nakombinować, znowu - z tego typu produktami cenię sobie wygodę w aplikacji. Tutaj jest mocno tak sobie. Co do zapachu: żel w mojej ocenie nie pachnie w ogóle. Nie jest to dla mnie wada. Działanie i efekty Według producenta żel do mycia ma działanie nawilżające. Po części się z tym zgodzę w ten sposób, że nie odczułam po nim mocniejszego niż zwykle przesuszu twarzy. Mojego określenia "przesusz twarzy" używam zawsze przy recenzjach produktów do mycia twarzy, to jest takie specyficzne uczucie ściągnięcia/maski zaraz po wytarciu umytej twarzy ręcznikiem. :D Sam skład żelu to 99% składników pochodzenia naturalnego, bez barwników i parabenów. Cenię to. Proces mycia twarzy żelem beBIO był dla mnie raczej neutralny. Nie uważam, żeby pienił się jakoś bardzo, ale nie przeszkadza mi to w tego typu produktach. Zmycie go było bezproblemowe. Nie zostawiał tłustej warstwy. Żel mnie nie podrażnił ani razu podczas stosowania (pod kątem oczu też wszystko było ok -nie łzawiły i nie miałam mgły), uważam, że dobrze zmywał to, co miało być zmyte (resztki kremu SPF/ makijażu po pierwszym etapie), nie odnotowałam wysypu kaszki. Skóra po umyciu była świeża i gładka. Sam skład żelu jest dość ciekawy. Znajdziemy tam ekstrakty z białej herbaty, orchidei, nawilżacze cukrowe i delikatne substancje myjące. Kosmetyk według zapewnień ma wspierać ochronę przed wolnymi rodnikami i czynnikami uszkadzającymi generowanymi m.in. przez zanieczyszczenie powietrza, smog -> mój komentarz jest taki: zbyt krótko trzymamy żel podczas mycia na twarzy, żeby cera to odnotowała :) on może całkiem nieźle zmywać zanieczyszczenia z powietrza, ale nie wiem, jak mógłby nas przed tym chronić. Podsumowując, tak jak napisałam na początku - warto dać mu szansę, gdy akurat jest przeceniony. Za 22 zł bym go nie kupiła, dyskwalifikuje go w głównej mierze kiepskie otwieranie. Samo działanie jest raczej dobre.
    Zalety:
    • łatwo dostępny w drogeriach
    • bezzapachowa konsystencja (dla mnie to plus, nie skreślam takich produktów)
    • ładna i czytelna etykieta
    • dobrze zmywa resztki makijażu i kremu SPF (dobry na drugi etap oczyszczania)
    • matowa tuba wykonana z plastiku z recyklingu, nie wyślizguje się z ręki
    • naturalny skład bez alkoholu, parabenów i sztucznych barwników
    • raczej lejąca się konsystencja, ale nie aż tak bardzo
    • zawiera ekstrakty w składzie
    • nie powoduje nadmiernego wysuszenia skóry. Skóra po umyciu jest świeża i gładka
    • u mnie nie powodował kaszki ani podrażnień
    • nie podrażnia oczu w trakcie mycia nim twarzy
    Wady:
    • zamykanie za mocno trzyma, otwarcie produktu jest bardzo trudne - łatwo połamać na nim paznokcie
    • nie nawilża tak bardzo jak zapewnia o tym producent
    • dla mnie neutralne) nie pieni się bardzo
    • według beBIO żel ma nas chronić przed zanieczyszczeniami z powietrza (m.in smog) - nie wiem jak ma to robić, może dobrze to zmyć