Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

beBIO Naturalny żel do mycia twarzy nawilżający

notino.pl
bebio beBIO nawilżający żel do mycia twarzy 150 ml
beBIO Naturalny Żel do Mycia Twarzy Nawilżający 150ml

• 23 kwietnia 2025 o 11:43
    Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienie
    Naturalny żel do mycia twarzy nawilżający ma przyjemną średnio gęstą konsystencję. Doskonale rozprowadza się na skórze i delikatnie pieni. Nie przesusza skóry. Wręcz przeciwnie - nawilża. Do tego łagodzi podrażnienia, zaczerwienienie. Skóra jest po nim miękka i ukojona. Żel posiada wygodne opakowanie, które stabilnie stoi na zakrętce. Jest wydajny. Używam dwa razy dziennie od ponad miesiąca.
    cora
    26 stycznia 2025 o 20:10
    Świetny
    Żel kupiłam w promocji w Ross, na szybko. Okazało się, że jest to wspaniały kosmetyk. Zawsze wykonuję dwuetapowe oczyszczanie skóry i ten żel jest akurat drugim etapem. Jest gęsty, ładnie się pieni, dosyć szybko udaje się spłukać z twarzy. Piękny kwiatowy zapach. Myjąc nim twarz i szyję wykonuję masaż skóry przez ponad minutę. W tym czasie następuje totalna magia, żel jeszcze bardziej się pieni i dokładnie myje skórę. Od czasu, gdy mam ten żel, moje cera jest i wiele bardziej rozświetlona i czysta. Lubię ten kosmetyk i na pewno kiedyś kupię ponownie:)
    Zalety:
    • ładnie oczyszcza skórę, dobrze się pieni,
    • Piękny zapach,
    • Poprawa stanu skóry ,
    • Brak uczucia ściągnięcia skóry po myciu.
    AnaSky
    19 czerwca 2024 o 20:18
    Tragiczne opakowanie, słaby żel
    Żel otrzymałam w spadku po siostrze, która posiada wrażliwą skórę, a którą żel bardzo podrażnił. Wcześniej miałam szampon tej marki i sprawdził się u mnie świetnie. Nie mogę niestety powiedzieć tego o tym produkcie… Zacznę od opakowania, które jest tragiczne. Tubka z zamknięciem na klik. Rzecz w tym, że żeby otworzyć to zamknięcie, trzeba się strasznie nasiłować. Idzie sobie połamać palce i paznokcie. Za każdym razem. Do tego żel jest dość rzadki, więc taka forma opakowania nie sprzyja odpowiedniemu dozowaniu i zdecydowanie zmniejsza wydajność produktu. Ostatecznie przelałam żel do opakowania z dozownikiem. Żel pieni się delikatnie, ale wystarczajaco i dobrze oczyszcza skórę. Na plus fakt, że nie szczypie w oczy. Na pewno nie nawilża. Odczuwalnie ściąga skórę, więc ciężko też mówić o odświeżeniu - śpieszę z tonizowaniem skóry idalszą pielęgnacją, bo z każdą chwilą coraz bardziej czuję jej suchość. Fajnie, że ma 99% składników pochodzenia naturalnego i opakowanie z recyklingu, ale to zdecydowanie za mało. Łapię się na tym, że coraz częściej myję nim pędzle i szczoteczki do rzęs, byle skończyć go jak najszybciej…
  • 30 kwietnia 2024 o 21:25
    Zmywa to, co ma być zmyte, przy czym nie przesusza cery. Ale idzie na nim połamać paznokcie przy otwieraniu
    Żel beBIO kupiłam na promocji w Rossmanie. Tego typu produkty schodzą u mnie jak świeże bułeczki, z reguły zgarniam w drogerii tylko te, które są akurat przecenione. Zapłaciłam za niego około 14 zł, w mojej ocenie był tego wart. W cenie regularnej bym do niego nie wróciła. Opakowanie Mam mieszane uczucia. Skupiając się na samej tubie i etykiecie - opakowanie jest ładne, zawiera najważniejsze informacje o produkcie, jego głównych składnikach. Napisy są czytelne. Sama oprawa jest ładna, skomponowana z delikatnymi odcieniach różu. Generalnie lubię szaty graficzne produktów beBIO są po prostu minimalistyczne. Tuba jest matowa, wykonana z plastiku z recyklingu (lubię to!) wygodnie trzyma się ją w ręce podczas nabierania żelu, ale... Ale jej zamykanie to jest jakiś koszmar. Otwierając ją idzie się skrzywdzić, np. łamiąc paznokcia. Żelu używam co najmniej dwa razy w ciągu dnia (rano i wieczorem, czasem częściej po treningu), naprawdę kiepsko, kiedy co każde otwieranie muszę kombinować, żeby dostać się do zawartości w środku. Konsystencja żelu / zapach Sam żal jest dość rzadki, trochę spływa po nałożeniu na dłoń. Warto nakładać go na twarz partiami - np. palcami. Trochę trzeba się nakombinować, znowu - z tego typu produktami cenię sobie wygodę w aplikacji. Tutaj jest mocno tak sobie. Co do zapachu: żel w mojej ocenie nie pachnie w ogóle. Nie jest to dla mnie wada. Działanie i efekty Według producenta żel do mycia ma działanie nawilżające. Po części się z tym zgodzę w ten sposób, że nie odczułam po nim mocniejszego niż zwykle przesuszu twarzy. Mojego określenia "przesusz twarzy" używam zawsze przy recenzjach produktów do mycia twarzy, to jest takie specyficzne uczucie ściągnięcia/maski zaraz po wytarciu umytej twarzy ręcznikiem. :D Sam skład żelu to 99% składników pochodzenia naturalnego, bez barwników i parabenów. Cenię to. Proces mycia twarzy żelem beBIO był dla mnie raczej neutralny. Nie uważam, żeby pienił się jakoś bardzo, ale nie przeszkadza mi to w tego typu produktach. Zmycie go było bezproblemowe. Nie zostawiał tłustej warstwy. Żel mnie nie podrażnił ani razu podczas stosowania (pod kątem oczu też wszystko było ok -nie łzawiły i nie miałam mgły), uważam, że dobrze zmywał to, co miało być zmyte (resztki kremu SPF/ makijażu po pierwszym etapie), nie odnotowałam wysypu kaszki. Skóra po umyciu była świeża i gładka. Sam skład żelu jest dość ciekawy. Znajdziemy tam ekstrakty z białej herbaty, orchidei, nawilżacze cukrowe i delikatne substancje myjące. Kosmetyk według zapewnień ma wspierać ochronę przed wolnymi rodnikami i czynnikami uszkadzającymi generowanymi m.in. przez zanieczyszczenie powietrza, smog -> mój komentarz jest taki: zbyt krótko trzymamy żel podczas mycia na twarzy, żeby cera to odnotowała :) on może całkiem nieźle zmywać zanieczyszczenia z powietrza, ale nie wiem, jak mógłby nas przed tym chronić. Podsumowując, tak jak napisałam na początku - warto dać mu szansę, gdy akurat jest przeceniony. Za 22 zł bym go nie kupiła, dyskwalifikuje go w głównej mierze kiepskie otwieranie. Samo działanie jest raczej dobre.
    Zalety:
    • łatwo dostępny w drogeriach
    • bezzapachowa konsystencja (dla mnie to plus, nie skreślam takich produktów)
    • ładna i czytelna etykieta
    • dobrze zmywa resztki makijażu i kremu SPF (dobry na drugi etap oczyszczania)
    • matowa tuba wykonana z plastiku z recyklingu, nie wyślizguje się z ręki
    • naturalny skład bez alkoholu, parabenów i sztucznych barwników
    • raczej lejąca się konsystencja, ale nie aż tak bardzo
    • zawiera ekstrakty w składzie
    • nie powoduje nadmiernego wysuszenia skóry. Skóra po umyciu jest świeża i gładka
    • u mnie nie powodował kaszki ani podrażnień
    • nie podrażnia oczu w trakcie mycia nim twarzy
    Wady:
    • zamykanie za mocno trzyma, otwarcie produktu jest bardzo trudne - łatwo połamać na nim paznokcie
    • nie nawilża tak bardzo jak zapewnia o tym producent
    • dla mnie neutralne) nie pieni się bardzo
    • według beBIO żel ma nas chronić przed zanieczyszczeniami z powietrza (m.in smog) - nie wiem jak ma to robić, może dobrze to zmyć
  • 22 kwietnia 2024 o 14:37
    Nie robi krzywdy
    Żel stosowany do demakijażu ładnie usuwa makijaż, ale nie maluję się mocno ani nie używam kosmetyków wodoodpornych. Stosowany jako kosmetyk do oczyszczania twarzy też radzi sobie całkiem nieźle. Zapach ma delikatny, nie podrażnia ani nie wysusza skóry. Stosowanie utrudnia jego baaardzo lejąca konsystencja, żel dosłownie ucieka z tubki, co wpływa negatywnie na jego wydajność. Nie zauważyłam nawilżenia skóry.
    Zalety:
    • Nie podrażnia skóry
    • Nie wysusza skóry
    Wady:
    • Wylewa się z tubki
    • Ciężko nabrać odpowiednią ilość produktu
    • Mało wydajny