Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Garnier Botanical Cleanser, Recomforting Gel Wash Żel oczyszczający przywracający komfort z miodem kwiatowym do skóry suchej i bardzo suchej

• 3 października 2020 o 18:02
    Produkt znajduje się w plastikowej buteleczce z pompką. Jest to fajne rozwiązanie, bardzo higieniczne i wygodne. Konsystencja gęsta, jedna cała pompka idealnie starcza na twarz i szyję, bardzo dobrze się rozprowadza, wytwarzając lekka piane. Żel dobrze oczyszcza skórę i nie przesusza jej Ja stosuję żel dwa razy dziennie i muszę przyznać, że naprawdę go lubię. Żel dobrze spisuje się zarówno podczas porannego oczyszczania jak i po wieczornym demakijażu. Kolejnym wielkim zaskoczeniem jest delikatność dla moich oczu, ten żel nie szczypie, nie podrażnia, a skóra nim umyta jest wyraźnie rozjaśniona i ukojona. Skóra jest po nim gładka, niepodrażniona i dobrze oczyszczona. Żelu używa mi się bardzo przyjemnie i mam ochotę na zapoznanie się z innymi produktami z tej serii.
    Zalety:
    • Skóra jest oczyszczona, gładka i delikatna.
    • Nie pozostawia na skórze lepkiej warstwy.
    • Twarz jest ładnie zmatowiona.
  • 13 września 2020 o 2:22
    No niestety
    Ostatnio jakoś ciężko mi trafić na naprawdę dobry żel i ciągle wracam do jednego ale cięgle to nie to... Zobaczyłam ten żel i od razu wyobraziłam sobie miękka,czystą,otuloną twarz i nawilżoną bo właśnie z tym kojarzy mi się miód. No niestety, jak bardzo się myliłam.Nie nawilżył mojej buzi,zapach okropny, nie robił w sumie ten żel nic i miałam wrażenie nie umytej twarzy.Nie byłam wstanie zużyć tego produktu za zapach i "działanie"
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • Efekt a raczej jego brak
  • 13 września 2019 o 22:42
    Idealnie gladka twarz
    Gdy tylko pojawiła się ta seria w drogerii od razu po nią sięgnęłam. Żel zamknięty jest w ładnym opakowaniu z pompką, która działa bez zarzutu. Produkt ma średnią konsystencję i bardzo przyjemny, delikatny zapach. Niewielka ilość żelu wystarczy na dokładne umyciu całej twarzy. Skóra po nim jest jedwabiscie gładka i oczyszczona. Czasami żel pozostawial efekt lepkości i delikatnego przesuszenia , jednak były to sporadyczne przypadki. Ja byłam naprawdę zadowolona z tego żelu i myślę, że niebawem znowu po niego sięgnę.
    Zalety:
    • składniki pochodzenia naturalnego
    • myje i oczyszcza
    • efekt jedwabiscie gładkiej skóry
    • delikatny zapach
    • opakowanie z pompką
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • sporadyczne przypadki uczucia lepkości i przesuszenia
    Tiarqa
    13 września 2019 o 20:39
    Żel, który myje i nie podrażnienia
    Pszczółka Maja sobie lata, zbiera nektar gdzieś na kwiatach... I wrzuca go do żelu oczyszczającego botanicalcleanser od garnierpolska który składa się z 96% składników pochodzenia naturalnego. Żel wzbogacony jest miodem kwiatowym Żel zamknięty jest w buteleczce z pompką, która działa bez zarzutu Żel ładnie, delikatnie pachnie Ma średnią konsystencję Dobrze się pieni Nie podrażnia Bez problemu zmywa się z twarzy Po użyciu tego żelu moja mieszana cera jest dobrze oczyszczona, nie ściągnięta, dobrze przygotowana na dalszą pielęgnację Żel jest bardzo wydajny bo wystarczy niewielka ilość by umyć nim buzię Ja jestem zadowolona z tego produktu bo dobrze mi się go używa więc polecam go Wam.
    Zalety:
    • W opisie
    Wady:
    • W opisie
  • 18 lutego 2019 o 12:27
    Bardzo średni
    Kupiłam żel skuszona promocją, pięknym opakowaniem z plastrami miodu ;) Jestem posiadaczką cery mieszanej, która od czasu do czasu lubi się bardziej przetłuszczać w strefie T, ale jeszcze częściej przesuszać, głównie na policzkach. Produkt jest skierowany do cer suchych i bardzo suchych, więc nie postawiłam mu dużego wyzwania. Czy żel przywracał komfort? Raczej nie. Łagodnie oczyszcza skórę? Bardzo łągodnie (w rozumieniu-słabo). Koi i nawilża, regeneruje? Na pewno nie. Konsystencja żelu rzeczywiście jest dobra, pomiędzy gęstym a wodnistym. Oczyszcza twarz głównie z makijażu i sebum, nie zauważyłam jednak długotrwałego oczyszczeni cery ani oczyszczenia zaskórników. Plus za dużą ilość naturalnych składników. Żel ma bardzo łądne opakowanie z wygodną pompką, z której wychodzi odpowiednia ilość produktu. Szczypie w oczy, gdy przypadkowo się do nich dostanie. Reasumując: żel raczej niewiele robi, może doczyści skórę z makijażu i ściągnie sebum ale zostawia ją suchą, napiętą i bez głębszego oczyszczenia. Nie kupię ponownie, bo to samo mogą robić inne produkty, które dodatkowo mają więcej właściwości.
    Zalety:
    • opakowanie, design
    • wygodna pompka
    • doczyszczenie twarzy z makijażu, sebum
    Wady:
    • pozostawia uczucie suchości, nie nawilża
    • nie oczyszcza na długo, jedynie ściąga sebum, które już na twarzy jest