Olejki do ciała

Natur Planet Macadamia Oil Olej makadamia

• 12 marca 2023 o 23:25
    Multifunkcyjny olej
    Butelka z ciemnego szkła z pompką o minimalistycznej etykiecie. Olej nie ma szczególnego zapachu. Stosowałam na suchą skórę łokci, bardzo szybko zmiękczył skórę i ją wygładził. Na skórze z rozstępami sprawdził się w ujędrnianiu i nawilżaniu skóry. Na skórze wchłania się szybko, nie zostawia plam nawet na ubraniach. W olejowaniu włosów bardzo szybko zaczął się wchłaniać na moich przesuszach. Już przy zmywaniu czułam wygładzenie, włosy się nie plątały; po kilku godzinach włosy były bardzo miękkie, błyszczące, nie sterczały we wszystkich kierunkach nawet baby hair, a to jest u mnie prawdziwy sukces.
  • 29 sierpnia 2022 o 18:15
    Jestem zadowolona
    Oleju macadamia używałam do pielęgnacji twarzy, szyi oraz dekoltu, zawsze wieczorem. Olej wchłania się średnio szybko (inna sprawa, że nakładam go hojna ręką), ale nie jest lepki. Czuję jego działanie jeszcze rano, nie mam ściągniętej skóry, jest ona jędrna. Pozostałości oleju wmasowuję w paznokcie i skórki, a także w wierzch dłoni. Olej jest wszechstronny, gdziekolwiek by go nie użyć, wszędzie się sprawdzi. Dobry pomysł z białą etykietą. Ładnie wygląda i wyróżnia się na plus wśród innych produktów.
    Drogeria Natura
    kaskaw8
    30 grudnia 2021 o 20:36
    Przyzwoity
    Olejek spisał się u mnie całkiem okej. Używałam go do masażu twarzy, szyi i dekoltu. Nadawał się do tego jak ulał. Olej makadamia nie zapycha, nie powoduje podrażnień czy alergii skórnych. Przynosi ulgę suchej skórze. Nie powiedziałabym, żeby jakoś specjalnie rozjaśniał cerę. Nie zauważyłam takiego działania. Na pewno pozostawia ją jędrną i gładką. Myślę, że wszystkie cery polubiłyby się z nim. Używałam go niemal codziennie w wieczornej pielęgnacji. Dużym plusem jest, że olej makadamia od Natur Planet nie ma zapachu. Czasami zbyt mocne aromaty w olejkach czy innych produktach pielęgnujących powodują u mnie dyskomfort i podrażnienia, a tutaj nie miałam takiego problemu.
    Zalety:
    • wydajny
    • rozsądna cena
    • nie zapycha porów
    • dobry w wieczornej pielęgnacji
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie widzę działania rozjaśniającego
    • nie sądzę, by wspomógł walkę z cellulitem
  • 19 listopada 2021 o 16:06
    Bardzo dobry produkt
    Cześć :). Olej z orzechów makadamia jest często nazywany znikajacym olejem. Dlaczego? Otóż jest bardzo lekkie olejem, który wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Olej z orzechów makadamia wykazuje działanie: ✅Nawilżające ✅łagodzące podrażnienia ✅wzmacniające ✅poprawiajace elastyczność (antycellulitowe) ✅ujędrniające ✅odbudowujące zniszczona strukturę włosa Ze względu na to,że jest to bardzo delikatny olej, polecany jest też kobietom w ciąży - profilaktycznie w celu zapobiegania rozstępom. Ja też go stosowałam i przyznam, że sporo mi pomógł- nie mam praktycznie żadnych rozstępów. Oczywiście, dużą rolę grają uwarunkowania genetyczne,ale olej makadamia "zrobił robotę". Olej z orzechów makadamia stosuję głównie jako balsam do ciała ( szczególnie uda i pośladki)i pozwalam wykazywać mu działanie antycellulitowe i ujędrniające. Dodaje go również do glinek, które stosuję regularnie, ponieważ ma działa on również przeciwstarzeniowo. Moja skóra jest skłonna do przesuszeń, a olej z orzechów makadamia świetnie ja nawilża. Uwielbiam kiedy moja skóra jest miękka, dobrze nawilżona i odżywiona. Stosuję go regularnie od kilku lat i naprawdę widać efekty. Olej nie pozostawia tłustej warstwy, nie brudzi ubrań.jest świetny, polecam!
  • 19 lipca 2021 o 18:27
    Mam po nim dziwne uczulenie
    Jest to pierwszy olejek a miałam ich sporo który mnie uczulił. Kiedyś używałam olejku macadamia z innej firmy i nic mi po nim nie było. Ten olejek stosuję najczęściej na ciało i po aplikacji występuje u mnie uczulenie w postaci czerwonej wysypki.Szczególnie na dekolcie i wewnątrznej części rąk. Nie wiem co jest dodane do tego olejku ale napewno już go nigdy nie kupię. Mimo że dobrze nawilża ,lekko wygładza i jest wydajny.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Wydajny
    Wady:
    • Uczula