Olejki do ciała

Arganove Olejek orientalny do ciała i masażu relaksujący

• 26 lipca 2024 o 15:28
    Piękny zapach i super działanie
    Olejek zamknięty w ciemnej butelce z atomizerem, który zdecydowanie ułatwia aplikację. Dla mnie główną zaletą olejku jest jego orientalny zapach, który przez jakiś czas jest wyczuwalny na skórze. Produkt jest mieszaniną kilku olejów i posiada naturalny skład. Olejek aplikuję na umytą i wilgotną skórę, a po chwili wycieram ręcznikiem. Skóra po aplikacji jest doskonale nawilżona, miękka i gładka. Kosmetyk jest bardzo wydajny, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
    • działanie
  • 24 lipca 2024 o 19:23
    Olejowa moc
    Olejek orientalny ma subtelny, przyjemny zapach i lekką konsystencję. Zamknięty jest w ciemnej, plastikowej butelce z wygodną pompką. Zawiera 7 olejów (ze słodkich migdałów, z pestek winogron, sezamowy, z pestek moreli, arganowy, jojoba oraz słonecznikowy), antyoksydacyjną witaminę E oraz 3 olejki eteryczne. Można stosować go na zwilżoną skórę po kąpieli, do masażu ciała lub do olejowania włosów. Pozostawia skórę odżywioną, jędrną i miękką. Włosy zaś nabierają blasku, są odpowiednio dociążone i jedwabiście miękkie. Świetnie sprawdza się do masażu. Jest bardzo komfortowy w użyciu i myślę, że będę po niego często sięgała w swoim relaksującym rytuale pielęgnacyjnym. Jest to produkt naturalny, wegański, cruelty free.
    Zalety:
    • lekka, nie zbyt tłusta konsystencja
    • wygodne opakowanie
    • delikatny, niemęczący zapach
    • efekty
    • uniwersalność
  • 23 lipca 2024 o 12:50
    Jest moc! :)
    Lubię wykonywać masaże, na sobie i na bliskich :D dlatego ten olejek bardzo mnie ucieszył. I faktycznie masaż na nim to podwójna przyjemność. Nie dość, że ładnie pachnie to jeszcze daje idealny poślizg, jednak nie na tyle duży by nie było możliwe właściwe uchwycenie skóry. Po masażu dobrze się wchłania i nie ma konieczności zmywania go, wystarczy zdjąć nadmiar. Stosowałam go również jako takie serum do ciała i byłam bardzo zadowolona. Pięknie nabłyszcza, dodaje takiego zdrowego blasku, ujędrnia, odżywia i nawilża. Na plus oceniam także zapach, bo jest wyjątkowy, orientalny. Zdecydowanie jest to coś relaksującego.
    Zalety:
    • idealnie do masażu
  • 22 lipca 2024 o 22:46
    Piękny zapach
    Olejek ma cudowny orientalny zapach. Nie jest zbyt tłusty bardzo dobrze się wchłania po dokładnym wmasowaniu. Olejek wspaniale dopełnia pielęgnację po peelingu rękawicą Kessa. Wygodny atomizer i dość lekka konsystencja sprawiają, że aplikacja produktu jest bardzo wygodna. Taki olejek dłużej utrzymuje zapach na skórze niż balsam do ciała więc to dobry wybór na lato ponieważ skóra długo ładnie pachnie i mamy pewność, że zapach naszego ciała jest przyjemny. Masaż z tym olejkiem to bardzo dobry wybór na romantyczny wieczór z partnerem. 100% naturalny to już całkowicie coś wspaniałego.
    • Atomizer
    • Konsystencja
  • 22 lipca 2024 o 10:03
    Zapach orientu przy masażu
    Olejek orientalny do ciała i masażu od Arganova to produkt naturalny zawierający kompozycję 6 olei, witaminy E oraz 3 olejków. Opakowanie 100 ml wykonane jest z plastiku. Sprej to sposób na aplikację tego produktu i tutaj szczególną uwagę zwracałam czy będzie to poręczne i czy nie będzie się zapychał - w końcu to olejek. Nic takiego nie miało miejsca. Ta forma aplikacji jets bardzo dobra zarówno na początku masażu, jak iw trakcie jak już mam delikatnie tłuste dłonie - opakowanie nie wyślizguje się, a produkt łatwo dozować we właściwe miejsce. Również sam atomizer jest dostosowany do konsystencji produktu i nic nie "pluje" czy te ż zapycha. Dużym plusem jest szczelność opakowania - zabierałam w podróż i nic nie wyciekło. Produkt to olejek, ale w mojej opinii z gatunku tych lżejszych - nie jest gęsty i oblepiający - raczej lekki i bardzo łatwo go rozprowadzić, Używałam do na dwa sposoby w pielęgnacji ciała - na wilgotną skórę po kąpieli gdy czas naglił i musiałam szybko założyć ubranie oraz do masażu bańką chińską. W obu przypadkach sprawdzał się bardzo dobrze. Dzięki świetnej kompozycji olei ciało naprawdę było pięknie odżywione i długo utrzymywał się ten stan. stosowany przez miesiąc wraz z masażem zdecydowanie poprawił kondycję mojej skóry. Jest to produkt bardzo uniwersalny i ja na wyjedzie stosowałam go również do olejowania włosów :-) Bardzo polecam również osobom lubiącym orientalne zapachy - piękne nuty, wyraziste ale nie nazbyt intensywne - czysta przyjemność. Po rozsmarowaniu na skórze zapach zanika wiec nie będzie kolidował z innymi zapachami np. perfum.
    Zalety:
    • opakowanie dostosowane do produktu
    • jakość olei
    • brak ciężkiej okluzji na ciele - to lekki olejek
    • daje odżywienie skórze
    • wydajny
    • dobry do masażu bańką chińską