Yves Rocher Collection de Noel 2020, Bain Douche Baies De Minuit Żel pod prysznic `Leśne jagody`

• 20 lutego 2021 o 12:27
    fajny
    Żel był w jednym z okienek kalendarza adwentowego, w pojemności 50ml. Konsystencja jest żelowa, ale dość rzadka. Jest bardzo wydajny i szybko tworzy bardzo przyjemną, kremową piankę. Do tego cudowny zapach- intensywny, dość słodki, owocowy ale nie jakiś przytłaczający czy męczący, zapach owocowych landrynek albo owocowego nadzienia z ciastek :D kąpiel z tym żelem to wspaniałe doznanie aromaterapeutyczne, ale dla mnie tylko na czas jesień/zima-latem wolę zapachy świeże, cytrusowe. Żel dobrze się spłukuje, nie pozostawia żadnej warstwy, nie zostawia zapachu na skórze, no i co bardzo ważne dla mnie-nie wysusza (a tego się trochę obawiałam po wcześniejszych doświadczeniach z różnymi mocno pachnącymi żelami). Jedyne do czego mogę się doczepić to bardzo szeroki otwór buteleczki, przez co musiałam uważać, żeby niepotrzebnie nie wylać za dużej ilości, ale taki otwór jest chyba tylko właśnie w pojemności 50ml.
  • 25 stycznia 2021 o 19:31
    Chemiczna rozpusta
    Żel kupiłam podczas robienia zakupów świątecznych online. Zapach jest piękny i zasadniczo tyle z pozytywów. Yves Rocher ma ogólnie kiepskie składy produktów. Ten o dziwo nie podrażnił mojej wrażliwej skóry, ale ilość piany jaka się wydzieliła podczas prysznicu podrażniła za to moją ekologiczną duszę. Mam wrażenie, że oprócz zapachu, który po jakimś dłuższym czasie używania staje się za ciężki nic więcej pozytywnego nie mogę dodać. Skóra jest nijaka po jego użyciu, taka szorstka i sucha. Butelka moim zdaniem nieporęczna. Trudno ją otworzyć suchą ręką, a co dopiero pod mokrym prysznicem. W skrócie ani to złe ani to dobre.
    • zapach (na początku)
    Wady:
    • chemiczny skład
    • wysusza skórę
    • zapach ( po dłuższym czasie)
    • nakrętka
    Agawa8
    24 stycznia 2021 o 19:50
    leśne jagody leśne skrzaty
    zachęcona szatą graficzną (ach ten fiolet i złoto.. :) zakupiłam kilka rzeczy Leśnych w poświątecznej wyprzedaży; żel ma ładny kolor i konsystencję, na mokrej skórze zamienia się w gęstą pianę, zapach jest wyjątkowy - ja czuję tu jakieś chyba jeżyny, ale myślę, że po kilku dniach używania zapach może męczyć
    Zalety:
    • wydajny
    • ciekawy zapach
    • szata graficzna
    Wady:
    • zapach może męczyć po czasie
  • 20 stycznia 2021 o 20:03
    Przyjemny, ale nie na tyle bym chciała wrócić.
    Skuszona świetną promocją dla VIPów na przedsprzedaż kolekcji poszalałam i kupiłam obie kolekcje w zestawach z uroczą walizeczką i ręczniczkiem. Żel zamknięty został w przezroczystej butelce wykonanej z plastiku o pojemności 200ml. Opakowanie jest poręczne i dobrze leży w dłoni, zamykane na zatrzask, który dość ciężko chodzi, ale dzięki wgłębieniu łatwo je podważyć nawet mokrymi dłońmi. Otwór do wydobycia produktu jest odpowiedniej wielkości. Zapach jest delikatny, ale wyczuwalny w trakcie używania. Zdecydowanie jest mniej intensywny od szarlotkowej siostry. Pachnie leśnymi jagodami, ale jakby z dodatkiem miętowych landrynek... Nie jest to taki typowy, leśny, zapach, a właśnie czuć miętowy dodatek. Konsystencja żelowa, ale dość rzadka, jednak nie na tyle by uciekać przez palce. Doskonale się pieni, dzięki czemu jest z tych wydajnych, a do tego bardzo łatwo spłukuje. Dobrze myje, nie ma problemów z usunięciem antyperspirantu (a to się dosyć często zdarza). Niestety lekko przesusza skórę. Możliwe, że "normalne" tego nawet nie odczują, ale moja sucha skóra jednak po kąpieli z nim miała do mnie lekkie pretensje i wnioski o smarowidła... O ile szarlotkowy żel pod prysznic z chęcią zakupię ponownie na te mroźne dni, o tyle ten zapach jakoś bardziej mi pasuje do lata przez tę wyczuwalną (delikatnie, ale jednak) miętę. Jest zdecydowanie mniej intensywny niż szarlotka i ma tę samą wadę, czyli lekko przesusza, no nie. Nie jest to produkt do którego chcę wrócić.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • fajnie się pieni
    • dobrze oczyszcza
    • nie zostawia żadnej warstwy na ciele
    • łatwo się spłukuje
    • wydajny
    Wady:
    • lekko przesusza skórę
  • 2 stycznia 2021 o 22:33
    Cudowny zapach
    Cały zestaw z tej serii otrzymałam w prezencie od męża na mikołajki. Muszę przyznać, że z tym żelem bardzo się polubiłam i już zrobiłam zapasy na stronie Yves Rocher akurat trafiłam na promocję. Cudowny, słodki zapach, przypominający landrynki o smaku owoców leśnych. Żel ma konsystencję typową dla żeli Yves Rocher, raczej gęstą, jest to produkt wydajny, plus że nie ma w nim slsów, nie podrażnia, wręcz nawilża moja skłonną do podrażnień skórę, zapach jakoś długo się nie utrzymuje na ciele, ale prysznic jest niczym aromaterapia. Szkoda ze opakowanie nie jest wyposażone w pompkę. Wystarczy niewielka ilość by się umyć, żel tworzy całkiem sporo piany. Polecam jeśli ktoś lubi słodkie owocowe zapachy :)