Szampony do włosów

The Beauty Dept. Dry Shampoo Clean Fresh Volume Suchy szampon

• 15 marca 2024 o 14:02
    Ujdzie w ostateczności
    Suchy szampon kupiłam za 5 czy 6 zł w Action. Wzięłam od razu dwa opakowania, bo w takiej cenie czemu nie? Na początku byłam w miarę zadowolona, ale później było coraz gorzej... Atomizer działa bez zarzutu, ale czasem pryska białym proszkiem a czasem czymś co daje efekt wilgotnych włosów. Trzeba więc uważać. Zapach bardzo sztuczny, niezbyt przyjemny. Proszek jest bardzo pylący, unosi się chmurą i osiada na wszystkim wokół. Nauczyłam się używać tego szamponu przed ubraniem się. Wytrzepując proszek z włosów muszę później porządnie umyć ręce bo nie chce zbyt łatwo zniknąć z palców. Głowa ulega lekkiemu "osiwieniu" co jest akceptowalne na moich w miarę jasnych włosach, ale brunetki mogą nie być zadowolone. Po użyciu szamponu włosy natychmiast odzyskują świeżość i są mocno odbite od nasady, ale w przypadku moich ciężkich włosów, efekt ten trwa max godzinę. Po tym czasie mam oklapniętą fryzurę. Zaznaczę jednak, że moje włosy ogólnie ostatnio mają tendencję do szybkiego przetłuszczania się i wyglądają na przyklepane. Działanie tego suchego szamponu jest więc całkiem dobre ale bardzo krótkotrwałe. Podsumowując, w cenie 5-6 zł nie ma co oczekiwać wiele, polecam więc wypróbować wyłącznie jeśli macie czasem sytuację, kiedy musicie gdzieś wyjść na max kilkadziesiąt minut. Powyżej tego czasu szampon przestaje działać.
    Zalety:
    • Odświeżenie i odbicie od nasady
    Wady:
    • Mocne pylenie
    • Bardzo krótkotrwały efekt
  • 24 października 2023 o 20:34
    Najgorszy
    Szampon jest strasznie niewydajny, udało mi się go użyć zaledwie 4 razy. Poza tym jakoś tak ciężko działał atomizer, ledwo mogłam wydobyć produkt. Kolejny minus to okropny duszący zapach. Największym minusem jednak był biały proszek, który zostawał we włosach i było go okropnie dużo, dosłownie sypał się z moich włosów. Owszem, szampon odświeżał włosy, ale słabo unosił je u nasady. Nie polecam!
  • 5 października 2023 o 6:25
    Totalna klapa
    Kosmetyk został zamknięty w klasycznym ku temu produkcie opakowaniu o pojemności 300 ml. Atomizer jest rewelacyjny i świetnie aplikuje kosmetyk. Aplikacja przebiega łatwo i przyjemnie, a sam szampon subtelnie oraz miło pachnie. Na tym niestety kończą się superlatywy. Produkt ciężko rozprowadzić we włosach. Owszem poradził sobie, odświeżył włosy oraz uniósł je u nasady. Niestety pozostawił "ładne" grudki we włosach. Przy moim ciemnym kolorze również widać jak mi je wybarwil. Gdyby nie te grudki dałabym polecajke - do jasnych włosów fajnie by się sprawdził. Niestety, nie spodziewałam się takiego dosłownie proszku we włosach. Więcej po niego nie sięgnę, a tym czasem muszę poszukać czegoś innego.
    Wady:
    • Nie wyczesywał się, pozostawiał osad niczym łupież
  • 27 czerwca 2023 o 23:52
    Niuqi z Biedronki lepszy, o Batiste nie mówiąc
    Ostatnio zauważyłam na wizażu ogromną popularność kosmetyków z Action. W związku z tym, jak już byłam w okolicy tego sklepu w moim mieście (a bywam rzadko, bo to drugi koniec miasta), to mus był, żeby coś kupić! Żadna zachcianka nie wpadła mi w oko, więc zdecydowałam się na szampon, bo się po prostu kończył. Opakowanie to typowa puszka, niczym się nie różni od innych na rynku. Inspirowana wzorkami Batiste. Wygląda estetycznie i działa bez zarzutu. Zapach mnie nie zachwycił. Pachnie takim tanim lakierem do włosów z lat 90 i nieco zajeżdża alkoholem. Gdzie mu do Batiste, który ma full cudnych zapachów. Jeśli chodzi o działanie to zacznę od pochwały, a mianowicie nie zostawia białych śladów i osadu na włosach. Jest bezbarwny, ciężko go przedawkować, więc idealny dla początkujących. Lekko odświeża włosy, ale nie jest to jakiś spektakularny efekt. Ja szamponu używam głównie po to, aby dodać włosom objętości, gdy je wiążę lub spinam. Tutaj szkoda, że nie usztywnia włosów i nie nadaje im tekstury. Nie obciąża włosów, nie przetłuszcza, łatwy do wyszczotkowania. Taki produkt bez efektu wow. Kosztuje niewiele, ale nie jest to perełka za grosze. Zdecydowanie wolę dopłacić kilka zł więcej do Batiste.
    Tronina
    13 marca 2023 o 21:35
    Dobry, tańszy odpowiednik znanej marki
    Jest to dobry produkt, w bardzo niskiej cenie (ok. 5 zł). Ładnie pachnie, dobrze się rozpyla, niestety pozostawia dużo białego talku - ale w końcu po to jest suchy szampon. Odświeża włosy równie skutecznie, jak jego droższe odpowiedniki. Raczej do włosów jasnych. Warto przetestować, jeśli ktoś stosuje takie produkty. Jest najlepszy w przedziale suchych szamponów do 10 zł.