Peelingi do twarzy

Kiko Milano Creamy Colour
La Roche Posay Physiologique Fizjologiczne Ph Peeling Oczyszczający 50ml

• 5 maja 2021 o 11:20
    Być może zbyt delikatny.
    Peelingu używałam jednocześnie z innymi produktami od La Roche Posty - miał być uzupełnieniem codziennej pielęgnacji. Peeling ma bardzo delikatny zapach i ciekawą konsystencję typową dla produktów typu gommage. Jednak w zetknięciu ze skórą nie rolował się na tyle dobrze, by porządnie ją oczyścić (mam porównanie z japońskimi produktami - zwłaszcza marki Hada Labo). Po użyciu skóra na pewno była odświeżona, lecz chętnie bym ją czymś jeszcze doczyściła.
  • 3 grudnia 2019 o 16:26
    Gladsza skóra to jest to!
    Niestety borykam się z zatkanymi porami zwłaszcza na nosie, brodzie i policzkach. Szukałam delikatnego peelingu, który oczyści moja skórę, a przy tym nie będzie bardzo agresywny i dodatkowo jej nie podrażni. I wszystko to znalazłam w tym produkcie! Już po otwarciu opakowania wydobywa się słodki chatakterystyczny zapach dla marki- la roche posay. Stosowałam go regularnie (1-2 w tygodniu) i zauważyłam poprawę stanu mojej skóry. Stała się przede wszystkim gładszą, pory mniej widoczne. Myślę, że jeszcze do niego wrócę :)
    Zalety:
    • działanie
    • opakowanie (przezroczyste-łatwo zauważyć ile produktu zostało)
    Wady:
    • cena(stanowczo za drogi jak za tak małą pojemność)
    Drogeria Super-Pharm
  • 18 maja 2014 o 18:21
    Zbyt delikatny
    Peeling jest bardzo delikatny. Aby uzyskać efekt oczyszczenia i wygładzenia trzeba wycisnąć z tubki dużą ilosc produktu gdyz drobinki w nim są malutkie. Minusem jest opakowanie, które trzeba rozcinaz aby dostac się do 1/2 ilosci produktu. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 22 kwietnia 2014 o 15:43
    Dobry, ale drogi
    Peeling zakupiłam z czystej ciekawości. Największym jego plusem jest to, że nie podrażnia nawet stosowany codziennie. Polecam dla wrażliwców, drobinki peelingujące są malutkie i niewyczuwalne, ale skóra po myciu jest mięciutka i gładka. Jednakże jest mało wydajny i według mnie za drogi. Jeśli ktoś jednak ma ochote wydać prawie 50zł to polecam;) Używam tego produktu od: ok 1msc Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    jokke
    1 listopada 2013 o 17:23
    Bardzo dobry, ale trzeba uważać, żeby nie podrażnić skóry
    Jest to bardzo dobry peeling z bardzo drobnymi i ostrymi drobinkami. Bardzo dobrze zdziera skórę, więc trzeba bardzo uważać, żeby sobie nie podrażnić cery. Zapach i konsystencja bardzo mi odpowiada, uważam też, że jest dość wydajny. Jest lepszy niż wiele innych peelingów, jakie znam. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie