Sensique Matt Finish Foundation Podkład matujący

• 27 lipca 2020 o 21:38
    Szału nie robi
    Używałam tego produktu gdy uczęszczałam do liceum czyli kilka dłuuuugich lat temu. Wiadomo skusiłam się na niego z powodu niskiej ceny. Wtedy byłam z niego całkiem zadowolona, delikatnie zakrywał niektóre zaczerwienienia, miał fajną kremową konsystencję i łatwo się rozprowadzał. Jeśli ktoś nie ma większych problemów z cerą to ten podkład jak najbardziej się sprawdzi , daje nawet takie delikatne jakby jedwabne wykończenie ale niestety dosyć szybko się ścierał. Zapach też nie był zbyt kuszący, miałam wrażenie, że jest taki bardzo chemiczny.
    • brak efektu maski
    Wady:
    • nietrwały
    • delikatne krycie
    • średni zapach
  • 18 lipca 2020 o 14:21
    Średniak
    Na ten podkład skusiłam się na promocji w Naturze dawno temu nim jeszcze zmieniono opakowania tych podkładów. Po pierwsze na pewno podkład nie daje matowego wykończenia tylko satynowe. Co do aplikacji i rozprowadzania nie zauważyłam w tej materii najmniejszych problemów. Produkt jest gęsty i łatwo się aplikuje, jednak ma dość delikatne krycie i trochę siada na skórze. Z trwałością również nie ma rewelacji, ponieważ wyciera się mocno na brodzie i bruzdach nosowo -wargowych. Zbiera się również pod okularami na nosie, więc na to też warto zwrócić uwagę. Nie zapycha i nie powoduje niedoskonałości. Niestety potrafił też nieco za bardzo podkreślać pory na policzkach.
  • 12 października 2019 o 15:26
    Sensique, Matt Finish Foundation
    Podkład idealny dla początkujących. Doskonale wtapia się w skórę, jednak nie maskuje " mocniej" widocznych podraznien. Jest lekki. Zgodnie z opisem powoduje uczucie swiezosci, gładkości i nawilżenia. Skład chemiczny odżywia skórę oraz ja wygładza. Podkład nadaje skorze ładny matowy wyglad. Niska cena.
    Zalety:
    • wtapia się w skórę
    • nawilża i wygladza
    • matuje skore
    • niska cena
    Wady:
    • widoczne " mocniejsze" podraznienia
  • 13 lutego 2019 o 18:45
    Średniak
    Jeśli chodzi o ten podkład to pod każdym względnem jest średniaczkiem. Nie daje zbyt dużo koloru na twarz, ale nawet dobrze matuje. Kosztuje grosze na promocji w Naturze. Ja jednak bardziej używam go jako bazy pod podkład niż jako sam podkład. Może dlatego ze nie trafiłam z kolorem. Odcień 01 jest naprawdę bardzo jasny.
  • 1 września 2018 o 20:20
    Pierwszy podkład
    Jest to pierwszy podkład który zaczęłam używać w swoim życiu. Gdy było mi jeszcze szkoda pieniędzy na jakikolwiek kosmetyk podkład za 10 zł wydawał się idealny i nadal taki jest ( no prawie :) ) Gdy chce wyrównać sobie kolor skóry ale bez dużego krycia sprawdza się idealnie. Do tego kolor najjaśniejszy jest dla mnie odpowiedni co rzadko się zdarza w tak tanich produktach.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • opakowanie. ale za taka cene cięzko spodziewać się cudów