Serum do twarzy

Asoa Serum normalizujące

Iurba
    30 czerwca 2023 o 8:50
    Serum jest super
    Idealne serum dla cery trądzikowej i mieszanej , nie zapycha , lekka konsystencja szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustego filmu , po zastosowaniu skóra jest wyraźnie nawodniona , łagodzi stany zapalne i rozjaśnia przebarwienia po trądziku . Zdecydowanie polecam .
  • 15 stycznia 2023 o 19:10
    Wielkie rozczarowanie
    Skuszona opiniami w internecie kupiłam dość drogie serum. Wszystkie pozytywne opinie, które przeczytałam, dla mnie można między bajki włożyć. Z dnia na dzień wyskoczyły mi wulkany na twarzy, skórą jest przesuszona, napuchnięta, i pełna grudek. Od czasów liceum nie miałam tak złej kondycji skóry. Jedyną zaletą tego serum to opakowanie i żelowa forma, ale co z tego jak efekt jest odwrotny do obiecanego? Nie warte nawet 5 zł. Woda mniej szkodzi.
    Zalety:
    • Buteleczka
    Wady:
    • Cena, efektywność, wpływ na cerę, opłakane skutki używania.
  • 15 marca 2022 o 21:54
    Mocne serum dające świetne efekty.
    Serum jest świetne, ale aby cieszyć się dobrymi rezultatami produktów z wysokim stężeniem niacynamidu, należy je ostrożnie i bez pośpiechy wprowadzić do codziennej pielęgnacji! Pisząc tę recenzję jestem na końcu pierwszej buteleczki i moja tłusta, skłonna do wyprysków skóra wygląda o niebo lepiej, niż przed zastosowaniem produktu. Niacynamid widocznie uspokoił moją skórę i zwęził pory. Był to mój pierwszy produkt z niacynamidem i drugi od marki Asoa. Wprowadzałam go bardzo powolutku - początkowo używałam trzy krople na noc, co trzy dni. Po czterech tygodniach takiego stosowania przez kolejny miesiąc używałam nieco większą ilość produktu (4-5 kropli co drugi dzień). W tej chwili nakładam serum codziennie na noc, na uprzednio oczyszczoną i zwilżoną hydrolatem skórę, a po wchłonięciu przykrywam swoim ulubionym kremem i olejem. :) Moja skóra jeszcze nigdy nie wyglądała tak pięknie i zdrowo.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji (pipeta)
    • znaczące efekty już po pierwszej buteleczce produktu
    • brak zapachu
    • skład
    Wady:
    • wysoka cena
    • produkt ze względu na duże stężenie substancji czynnej należy bardzo ostrożnie i powoli wprowadzać do codziennej pielęgnacji
    cowie
    26 lipca 2021 o 12:47
    mocne stężenie niacynamidu
    Serum ma totalnie prosty skład i duże stężenie niacynamidu (10%). Ja je traktuję jako polski odpowiednik the ordinary, albo tańsza wersja basiclab - czyli kosmetyk, który stawia na składnik aktywny. A jest go tutaj naprawdę duża ilość i nie każda skóra go zaakceptuje lub jest na niego odpowiednio przygotowana. Dlatego, mimo że z marką asoa bywa mi nie po drodze, akurat tego serum będę bronić. Nie ma w inci mnogości składników, nie ma substancji zapachowych (ja określiłabym jego zapach jako bardzo delikatny, niemal niewyczuwalny, wynikający z użytych składników). Ja osobiście uważam, że w przypadku wszelkich produktów z prostym składem i z konkretnym stężeniem składników aktywnych należy stosować przemyślaną pielęgnację dopasowaną do potrzeb skóry i mieć świadomość, że skóra może się z jakimś składnikiem w wysokim stężeniu nie polubić lub nie być na niego gotowa, ewentualnie dostawać tych składników za dużo, za różnorodnie i się po prostu buntować. Podsumowując jest to dobre serum, z dobry prostym składem, które zadziała jeśli skóra jest gotowa i kompatybilna z niacynamidem w dużym stężeniu. Należy mieć też na uwadze, że to konkretne serum będzie lekko wysuszające (tlenek cynku), więc należy zadbać w innych krokach o odpowiednie nawilżenie i dobry stan bariery hydrolipidowej.
  • 18 kwietnia 2021 o 11:21
    Bubel!
    Z marką Asoa niestety nie mam dobrych wspomnień. Tak samo jest w przypadku tego serum... Daruję sobie tutaj opisywanie buteleczki, i konsystencji, bo najważniejsze są rezultaty. Mam cerę tłustą, skłonną do łagodnej odmiany trądziku. Niacynamid w mniejszych stężeniach, jako składnik wielu kosmetyków nigdy nie zrobił mi krzywdy. Używałam tego serum przez 2 tygodnie i dzięki niemu dorobiłam się 40 wyprysków na twarzy. Masakra, z dnia nadzień było tylko gorzej! Obecnie zużywam go na ręce, żeby po prostu już go wykończyć i nigdy do niego nie wrócić. Szczerze NIE POLECAM!
    Zalety:
    • konsystencja,
    • opakowanie,
    • polska marka,
    • naturalny skład ,
    • szybko się wchłaniał.
    Wady:
    • pogorszył stan skóry.

Zobacz także inne Serum do twarzy