Eyelinery

Soda Makeup Eye Marker Eyeliner w pisaku

lergie
    18 kwietnia 2022 o 20:24
    Niepozorny ;)
    Eyeliner (nie stempelek) kupiłam na ostatecznej wyprzedaży w Rossku, pewnie za 0,99zł, już nie pamiętam. Jako, że przeważnie mam w kolekcji eyelinery w kałamarzu, pisak miałam kiedyś raz, to czemu nie spróbować. Mam kolor czarny. Podoba mi się w nim to, że jest to 100% czarny kolor, bez szarości. I matowy. Pisak jest bardzo precyzyjny, Cienka końcówka naprawdę ułatwia pracę. Nawet mam wrażenie że lepiej mi się używa tego pisaka jak eyelinerów, do których byłam przyzwyczajona - nic nie wycieka za mocno. Za słabo też nie - czasem tylko muszę lekko wstrząsnąć, ale przeważnie pisze bezproblemowo. I to po takim czasie od zakupu! Jakoś do tej pory nie zasechł, wciąż daje radę! Za złotówkę! Kolor jest matowy. Ma bardzo leciutką konsystencję - właśnie jak marker (jak nazwa wskazuje). Więc nie kruszy się, nie zbiera, nie jest ciężki. Wytrzymuje łzawienie (może nie jakiś ekstremalny płacz :P) ale i utrzymuje się calutki dzień aż do zmycia w stanie nienaruszonym. Niezależnie od tego czy jest na powiece solo czy nakładam go na cienie. Dla mnie niepozorny malutki różowy pisaczek a sprawdza się, że aż dziw. Szkoda, że marki Soda już nie ma u nas stacjonarnie.
    Zalety:
    • 100% czerń
    • Lekka konsystencja
    • Ultraprecyzyjny aplikator
    • Krycie
    • Malutkie opakowanie z fajnym designem
    • Naprawdę trwały - nie zastyga po wielu miesiącach od otwarcia
    • Cena promocyjna
    • Gratisowe naklejki w zaklejonym pudełku (gwarancja nieotwierania przed zakupem)
    Wady:
    • Dostępność
  • 21 maja 2021 o 21:32
    Niewarty ceny standardowej
    Nie mam pojęcia kto ustalał cenę tych linerów ale 30zł to chyba jakaś pomyłka. Osobiście trafiłam na promocję i kupiłam je za jakieś 12zł, mam dwa odcienie barbie girl (róż) i clear sky (niebieski) i cieszę się, że nie wydałam na nie więcej. Żeby narysować ładną kreskę trzeba się naprawdę nagimnastykować ze względu na beznadziejny aplikator, który podaje za mało tuszu a gdy chce się domalować cokolwiek to ściąga poprzednią warstwę. Sama jakość tuszu jest naprawdę dobra, długo się utrzymuje i nie rozmywa się nawet przy łzawieniu oczy. Gdyby nie ten aplikator to byłby to naprawdę dobry produkt szczególnie, że na rynku brakuje kolorów eyelinerów które dobrze wyglądają na oczach.
    Zalety:
    • jakość tuszu
    Wady:
    • gąbeczka podająca tusz
    KIN0183
    18 kwietnia 2021 o 15:16
    Cóż, miewałam lepsze eyelinery
    Mam eyeliner od miesiąca. Kupiłam go na wyprzedaży w Romansie za 10 zł więc nie rozpaczam ,że taki nie wypał. Eyeliner ma plusy ,ale też jedną wielką wadę. Zacznę od plusów: * ładne proste opakownie, które możemy ozdobić sobie naklejkami dołączonymi w pudełku * kolor -ja mam Barbie Girl, może nie jest to pigmetacja rewelacja, ale można dokładać warstwy tylko w miarę szybko bo eyeliner szybko zastyga * trwałość - rewelacja, nic się nie rozmazuje, nie ściera * końcówka eyelinera- ok ,można by było nawet ładne kreski wyrysować ale... I tu pojawia się ten wielki minus , końcówka pisaka tak szybko wysycha,że o piękniej jaskółce w kresce zapomnijmy. Więc czy warto się tak męczyć, myślę że są lepsze eyelinery i też w ładnych kolorach np.Sinskin , ale wersja mini, bo pełnowymiarowa ma ten sam problem co Soda.
  • 5 kwietnia 2021 o 13:31
    Wielkie rozczarowanie.
    Mam dwa odcienie:Midnight i Barbie Girl. Kupiłam na promocji w rossmannie w dobrej cenie. Cena regularna jest mocno wygurowana. Zachęciły mnie cudowne wersje kolorystyczne. Lekko malinowy i bardzo ciemny granat, który wygląda prawie jak czarny. Uwielbiam delikatny makijaż powieki z mocną, kolorową kreską. Liner zapowiadał się świetnie. Aplikator w formie gąbeczki z precyzyjną koncówką. Na dłoni tworzył piekną, cieniutką linię. Kolor bardzo intensywny. Na powiece już gorzej... Pierwsze pociągnięcie ok. Jednak narysowanie jaskółki na mojej lekko opadającej i problematycznej powiece jest nie do zrobienia. Końcówka linera w ogóle nie przenosi koloru, jest totalnie sucha. Wstrząsanie czy naciskanie czubkiem o dłoń nie daje rezultatu. Dzieje się tak z dwoma kolorami, które mam. Więc nie jest to kwestia przypadku czy wadliwego produktu. Dodatkowo gdy formuła zaschnie i chcę poprawić linię ona jedynie się ściera a liner nie zostawia żadnego koloru. Tworzy się twarda skorupa, która powoduje ze liner i owszem jest trwały, ale nie ma opcji poprawki w trakcie malowania. Jestem bardzo rozczarowana... Zdecydowanie tak dla koloru. Nie dla aplikatora i konsystencji...
    Zalety:
    • Intensywny kolor
    • Robi skorupę na powiece
    • Brak możliwości poprawek kreski
    Golaa
    2 grudnia 2020 o 12:23
    Idealny dla opadającej powieki
    Kupiłam go w Rossmannie przez zupełny przypadek, ryzykując. ;) Testuję odcień czerni, i jestem zachwycona. Mam opadają powiekę i nie każdy eyeliner jest dla mnie odpowiedni, większość z nich zaczyna mi się odbijac na powiece ale nie ten! Głęboką czern pozostaje na mej powiece do momentu zmycia makijażu. ;)
    • Kolor
    • Jakość