Ampułki do włosów

Anwen Anwen PROtein kuracja proteinowa w ampułkach
Anwen Kuracja Proteinowa w ampułkach 32 ml

• 1 listopada 2024 o 14:54
    Nie widziałam efektu
    Oglądając na Instagramie wiele pozytywnych filmików dotyczących tego produktu też postanowiłam go przetestować. W końcu udało mi się go upolować w promocji. Z wielkimi nadziejami przystąpiłam do działania i niestety na moich włosach nie zauważyłam żadnego efektu. Produkt znajduje się w ampułkach, za pierwszym razem zużyłam całą butelkę na raz, jednak przy moich cienkich włosach wystarczy jej połowa. Zastosowałam się do zaleceń, przez pół godziny trzymałam włosy w ciepłe, użyłam też odżywki emolientowej na koniec. Niestety efekt był żaden. Na pewno nie kupię ponownie, szczególnie że nie kosztuje mało.
  • 7 marca 2024 o 20:38
    Ciekawy produkt
    Lubie kosmetyki w ampułkach mam wrażenie że skóra głowy dostaje taki zastrzyk witaminowy. Ampułki od anwen to miłe zaskoczenie, zazwyczaj po ampułkach mam przetłuszczone włosy tu jednak efekt zupełnie odwrotny nie dość że nie przetłuszczają moich włosów to dodatkowo unoszą je u nasady. Bardzo miłe zaskoczenie. Zużyłam całe opakowanieni następne czeka w kolejce. Jedna buteleczka wystarcza na 2 aplikacje na bogato. Buteleczki są zakręcane więc mozna otworzyć użyć ile potrzeba i zamknąć. Ja do nakładania używaj własnej pipety bo w zestawie nie ma jej dołączonej jednak dla mnie to nie problem. Często można je dostać na promocji więc cenowo wychodzi ok. Polecam produkt.
    Zalety:
    • Efekt
    • CenA
    Wady:
    • Brak pipety do aplikacji
  • 27 lutego 2024 o 21:25
    Produkt o nazwie "nic nie robi"
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostałam te ampułki w prezencie. Stosowałam je zgodnie z zaleceniami. Nakładałam na włosy, na to turban i podgrzanie suszarką. Miałam problem z równomiernym nałożeniem produktu. Zapewne 3/4 włosów nie dostało tyle protein, ile miało :D Z plusów: zapach, ładne opakowanie. Z minusów: nie zauważyłam poprawy włosów. Cena regularna tych ampułek jest dość wysoka, wg mnie nie warto. Można zdobyć na rynku naprawdę fajne odżywki proteinowe, które dają lepsze efekty włosom. U mnie po wysuszeniu włosów nie było żadnego efektu wow, żadnego wygładzenia i odżywienia. Tak jakbym nic nie nałożyła na włosy, a powtarzam - dodatkowo je podgrzewałam, bo liczyłam, że to coś da. Ah te triki :D
    Zalety:
    • opakowanie, słodki zapach
    Wady:
    • brak działania na moje włosy
  • 4 listopada 2023 o 13:44
    Wypróbowałam na wiele sposobów
    Do zakupu produktu zachęciła mnie rolka na Instagramie od Klaudii Matuszewskiej. Pomyślałam wtedy, że skoro mamy podobny typ włosa, to na moich zadziała podobnie. Kosmetyk można zakupić w różnych drogeriach online (niestety nie widziałam go nigdzie stacjonarnie). Ceny wahają się od 35 do 40 zł za 4 buteleczki o pojemności 8ml. Moim zdaniem to dosyć sporo. Producent pisze, że jest to kuracja która rekonstruuje ubytki w łodydze włosa. Brzmi bardzo obiecująco. Produkt ma wygładzać oraz przywracać włosom zdrowy blask i sprężystość. Ampułki zostały stworzone na bazie protein o różnym ciężarze cząsteczkowym i wzbogacone działaniem kwasu hialuronowego wraz z lekkim emolientem. Producent rekomenduje używanie produktu w następujący sposób: „ Wstrząśnij ampułką i wczesz cała zawartość w umyte, odsączone włosy. Następnie nałóż czepek lub turban i podgrzej ciepłym powietrzem. Możesz tez wysuszyć włosy suszarką z ciepłym nawiewem. Po 30 minutach spłucz produkt letnią wodą i domknij odzywką emolientową.” Jako, że rekomendowana przez producenta metoda aplikowania ampułek nie przyniosła u mnie spektakularnych efektów (jakich, nie ukrywam spodziewałam się po użyciu tych ampułek), postanowiłam wypróbować je też na inne sposoby. - mieszanie produktu wraz z maską/odżywką -> zero efektów - nałożenie produktu przed myciem -> zero efektów Jedyne co przypominało mi o tym, że miałam wcześniej na włosach ten specyfik to dosyć mocny, charakterystyczny zapach tego produktu. Czuć go niemalże do następnego mycia. W moim odczuciu ampułki nie zrobiły absolutnie nic. Może efekty byłyby widoczne na mocno zniszczonych włosach? Nie mniej jednak w tej cenie można znaleźć o niebo lepsze produkty. Ja już raczej się nie skuszę na nie ponownie.
    Zalety:
    • ładna szata graficzna i szklane opakowania w kartoniku
    Wady:
    • brzydki, mocny zapach
    • brak efektów działania na włosach (średniopory -)
    • wysoka cena
    • wydajność (4 aplikacje produktu)
    • dostępność online
  • 14 września 2023 o 21:31
    Zastrzyk protein dla włosów, gdy wiesz jak tego używać
    Ampułki proteinowe to mocno skondensowana dawka protein, zamknięta w szklanej buteleczce z ciemnego szkła. W opakowaniu znajdują się 4 ampułki po 8 ml. Zapach produktu jest dość intensywny, ale się ulatniał po jakimś czasie. Kupiłam ten produkt z ciekawości i w nadzieji dużej regeneracji włosów. Jeśli chodzi o samo działanie to produkt faktycznie jest bombą proteinową dla włosów, ale trzeba umieć go używać. Moim zdaniem producent słabo wyjaśnia w jaki sposób "wylać" na włosy produkt. A wylewać nie polecam, bo wszystko spłynie do odpływu. Pierwszą ampułką próbowałam polać włosy i wszystko spłynęło, bo produkt ma bardzo rzadką, wodnistą konsystencję. Aby wykorzystać właściwie kolejne produkty, wlewałam je do małej miski i moczyłam w niej włosy, aby produkt wchłonął się we włosy i na nich został. Czasami dodawałam odżywkę do miski z ampułką, aby łatwiej było nanieść produkt na włosy. Jeśli twoje włosy lubią proteiny to polecam (raz na jakiś czas), ale szczerze według mnie, aplikacja tego produktu jest koszmarna. I pod tym względem nie polecam.
    Zalety:
    • Opakowanie z ciemnego szkła
    • Skondensowana dawka protein
    Wady:
    • Konsystencja - rzadka, wodnista
    • Aplikacja produktu - słabo wyjaśnione w jaki sposób używać produktu, (wylanie produktu na włosy = większość spłynie z włosów do odpływu)
    • Intensywny zapach
    • Produkt mało wydajny i stosunkowo drogi

Zobacz także inne Ampułki do włosów