Dezodoranty i antyperspiranty

Mitchum Advanced Control Shower Fresh Antiperspirant & Deodorant 48h Antyperspitant - dezodorant

• 26 lipca 2024 o 11:40
    Dobry produkt
    Muszę przyznać ,że wahałam się przy zakupie, bo przy wyborze dezodorantów jednak wolę kierować się sprawdzonymi już produktami, które zapewnią mi dobrą ochronę. Ale nie żałuję ,że się skusiłam. Wizualnie tak jak widać, przyjemne dla oka zielone barwy z dodatkiem fioletu w klasycznym dla dezodorantu opakowanie. Dezodorant przyjemnie pachnie, a co najważniejsze bez problemu przetrwam z nim cały dzień. Więc mogę potwierdzić ,że działa około 16h na spokojnie. Mam dość spore wymagania co do dezodorantów. Nie pozostawi białych śladów. Polecam.
  • 3 lipca 2021 o 21:48
    Bez wystrzałowych fajerwerków! Ale z zimnymi ogniami ;)
    Po dezodorant marki Mitchum sięgnęłam z ciekawości i oczywiście chęci przetestowania nowej marki,na szczęście dla mnie nie wrzuciłam do koszyka całej serii tylko jeden zapach,spodziewałam się fajerwerków niczym na Sylwestra a antyperspirant okazał się całkiem przyzwoitym produktem ale bez wspomnianego wystrzału ;). Opakowanie to tradycyjna puszka-spray,urzekły mnie kolory w pudrowych odcieniach,mięty i różu,pojemność 200 ml,wygodny przekręcany dozownik,zawsze to mniej plastiku. Dezodorant pachnie nutami pudrowo kwiatowymi,rozpyla idealną mgiełkę,nie bryzga wodą lub nie ścieka brzydko pod paszkami po aplikacji,do tego nie twardnieje na ubraniach, nie wałkuje się i nie kruszy (a mam i takiego gagatka :/ ),zapach bardzo długo utrzymuje się na skórze,stosując go wcześnie rano wyczuwałam go nawet po paru godzinach,nie klei się pod pachami ani do ubrań,spełnia swoje zadanie czyli chroni,pachy miałam suche,jednak stosowałam go w okresie jesienno zimowym a nie letnim,dodatkowo wysoka cena 20 zł nie zachęciła mnie do zakupu innych wariantów z tej serii. Podsumowując,marka Mitchum to wypust Revlona,mają spory wybór innych antyperspirantów zarówno w sztyfcie jak i w kulkach,do tej wersji z pewnością nie wrócę ale gdy będę widziała przystępną cenę z chęcią przetestuję inny wariant niż spray.
    Zalety:
    • design
    • nie podrażnił,nie uczulił
    • delikatny dla skóry nawet po depilacji
    • zapach jest długotrwały,idealnie współgra z lekkimi kwiatowymi wodami toaletowymi
    • nie niszczy ubrań ale zostawia czasem lekkie kreski na ubraniach szczególnie tych czarnych i kolorowych
    • chroni,niweluje brzydki zapach
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
    • cena 20 zł