Mydła

Nature Box Exotic Body Bar with Coconut Oil Kostka myjąca pod prysznic z olejem kokosowym tłoczonym na zimno

• 5 stycznia 2024 o 16:57
    Lubię Eko kosmetyki do pielęgnacji ciała i włosów, dlatego często po nie sięgam. Ostatnio będąc w drogerii zakupiłam kostke do mycia ciała Naturebox z olejem kokosowym. Jest to świetna alternatywa dla klasycznych produktów do mycia ciała- dobrze oczyszcza, nie wysusza, jest wydajna, ma dobry skład. OPAKOWANIE Kartonowe opakowanie z grafiką z kokosem i charakterystycznymi napisami prezentuje się całkiem ładnie. Delikatna szata graficzna jest przyjazna dla oka. Na opakowaniu znajdziemy krótki opis produktu i sposób stosowania. KOSTKA Kostka do mycia ciała Naturebox z powodzeniem zastepuje mi żel pod prysznic, jest nawet o wiele bardziej praktyczna w użyciu i wydajniejsza. Ma prostokątny kształt z zaokrąglonymi brzegami, jest wyprofilowana tak, że dobrze leży w dłoniach. Posiada tłoczenia z logo marki po obu stronach. Kostka ma beżową barwę i delikatny, zapach kokosa, który na skórze jednak się nie utrzymuje. Kostka ma 100 g, dzięki czemu jest naprawde wydajna, wg producenta to odpowiednik 2 żeli pod prysznic. Bardzo dobrze oczyszcza skórę, nie pozostawia uczucia suchości, szorstkości czy ściągnięcia. Jest wydajna, a do tego ma korzystną cenę. W składzie znajdziemy olej kokosowy. Jest to produkt zero waste, dzięki czemu pozwala na dbanie o siebie a także o planetę. Jestem na tak. PLUSY + ładne opakowanie + przyjemny zapach + delikatne i skuteczne oczyszczanie + brak uczucia ściągnięcia po myciu + korzystna cena + wydajność + wielofunkcyjność
  • 18 lutego 2023 o 16:37
    Szału nie ma
    Mój pierwszy produkt z Nature Box. Kupiłam na promocji. Jestem fanką takich kostek, aczkolwiek ta nie zrobiła szału. Jest ok. Słabo się pieni. W ogóle nie wydajna - skończyła się po kilku prysznicach. Zapach bardzo delikatny. 99% składników pochodzenia naturalnego i ekologiczne opakowanie to zdecydowanie plusy. Dodatkowo nie ma siarczanów oraz sztucznych barwników
    Zalety:
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
    • Ekologiczne opakowanie
    • Nie ma siarczanów oraz sztucznych barwników
    Wady:
    • Bardzo delikatny zapach
    • Słabo się pieni
  • 8 listopada 2021 o 0:10
    Eko mydło. Po prostu
    Kostka myjąca kupiona na próbę. Wydajność słaba, wystarczyła może na 2 tygodnie. Pozostawia osad identyczny jak mydło zarówno na skórze jak i na wannie czy prysznicu. Nie wniosła nic dobrego a raczej pozostawiła po sobie nieprzyjemny osad. Zapach przyjemny, delikatny.
  • 19 października 2021 o 20:52
    przyjemne, ale zwyczajne
    Tę naturalną, wegańską kostkę myjącą kupiłam w pobliskiej drogerii za kilka złotych. Była na jakiejś wyprzedaży. Oprócz tego, że zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego raczej nie odnalazłam w niej aż tylu zalet, żeby poszukiwać jej z zapartym tchem przy następnych zakupach. Myślałam, że będzie ładnie pachnieć, ale niestety tak nie jest. Ta kostka myjąca jest dobrym wyborem, gdy chcemy być bardziej eko. Starczyła mi na bardzo długo przy codziennym stosowaniu. Wolę jednak ładniej pachnące mydełka, więc następnym razem sięgnę po coś przyjemniejszego.