Oliwki dla dzieci

NIVEA Baby Oliwka Pielęgnacyjna dla Dzieci i Niemowląt 200ml
Nivea Baby Oliwka pielęgnacyjna 200 ml

• 19 marca 2023 o 0:23
    nie dla mnie
    Lubię dodawać oliwkę/olejki do kąpieli. To bardzo pomaga mojej atopowej skórze. Jeszcze nigdy nie miałam tak tłustej oliwki/olejku jak ten produkt. Opakowanie plastikowe, całkiem fajne w użytkowaniu. Niestety po dłuższym użytkowaniu naklejka się odkleja, Zapach nie był zły, ale do ulubionego też należeć nie będzie. Jakoś specjalnego nawilżenia nie zauważyłam - bardziej natłuszczanie a to nie zawsze idzie ze sobą w parze. Oczywiście to nie tak, że w ogóle nie nawilżała j- bo nawilżała ale nie jakoś super mocno. Nawet jak używałam ją tylko bezpośrednio na ciało a nie dodawałam do kąpieli. Dodawana do wody niestety strasznie brudziła/tłuściła wannę (mimo, że nie dodaje nie wiadomo jak dużych ilości do wody) więc po użyciu trzeba było ją dobrze wyszorować (po innych olejkach/oliwkach nie mam takich problemów) Plus za to, że nie uczula, nie podrażnia
    Zalety:
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • bardzo tłusta
  • 11 kwietnia 2022 o 7:00
    Ulubiona oliwka dla całej rodziny
    Bardzo lubimy ta oliwke bo jest wydajna ,ma piękny zapach ,nie uczula ,nie podrażnia ,skóra po niej jest mocno nawilżona,gładka i jędrna. U nas całą rodziną używa tej oliwki i wszyscy są zadowoleni .
    Zalety:
    • Wydajna
    • Ładny zapach
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia
    • Dobrze nawilża całą rodzinę
  • 22 lutego 2021 o 22:04
    Nivea, Baby, Ochronna oliwka pielęgnacyjna
    Nie mam małych dzieci, tę oliwkę kupuję dla siebie, bo przy suchej skórze wspomaga nawilżenie. Próbowałam innych marek i wyrzuciłam, Nivea jest wchłaniającą się oliwką, co nie można powiedzieć o innych markach. Produkują oliwki dla kobiet, jak one się nie wchłaniają, tylko ślizgasz się jak na łyżwach nie mówiąc już o jakimkolwiek ubraniu, które się do ciebie klei. Neutralne dla skóry produkty warto mieć w domu, bo taka butelka starcza mi na rok. Niekiedy nie trafiam z balsamem do ciała, bo nie wszystkie nawilżają, to używam oliwkę z balsamem na przemian.
    Zalety:
    • łągodna
    • neutralna dla skóry
    • wchłania się
  • 21 stycznia 2021 o 15:28
    Nie tylko dla dzieci
    Według producenta oliwka chroni, nawilża, pielęgnuje, jest do skóry delikatnej i wrażliwej, jest od 1 dnia życia i nadaje się do masażu. Skóra jest miękka oraz gładka. Nie zawiera substancji uważanych za alergizujące. To tak po krótce oczywiście ???? Według mnie oliwka spełnia swoje zadanie, bardzo ładnie nawilża, ale też.. zapycha. Oliwka została po dzieciach a jakoś musiałam wykorzystać resztę, więc zużyłam ją sama i została w domu na dłużej ???? A wracając, to trzeba uważać z jej ilością i bardzo dobrze oczyścić skórę zanim się ją nałoży, przynajmniej na nogach. Dlaczego? Ponieważ lubiły się pojawić u mnie gdzie nie gdzie czerwone krosteczki tzw. potówki? ???? Konsystencja jest płynna, tłusta i przezroczysta. Oliwka ma bardzo delikatny, ale specyficzny zapach. Taki dziecięcy, jakby mydlany może? ???? Jednak na skórze nie utrzymuje się długo ???? Oliwkę stosowałam zwłaszcza po depilacji, często też do okolic intymnych ponieważ nie podrażniała, nie uczulała a odrastające włoski mniej swędziały. Zalecam użycie jej zawsze rano i wieczorem po umyciu ???? Opakowanie plastikowe i przezroczyste w formie szerokiej stojącej buteleczki. Można obserwować stopień zużycia a sama oliwka jest bardzo wydajna ???? Najlepiej trzymać jedną ręką a drugą nakładać na ciało, ponieważ nalepka lubi schodzić i wygląda to nieestetycznie ???? Ocena moja to 8/10, ponieważ skóra jest mięciutka i po depilacji tak nie swędzi. Jest po prostu bardzo dobra ???? Ale nie idealna ???? Po więcej zapraszam na swój IG: RecenzjeAngi <3
    Zalety:
    • Bardzo dobre działanie
    • Duża wydajność
    • Niska cena
    Wady:
    • Etykieta schodzi w kontakcie z oliwką
    • Zapycha przy niedokładnym oczyszczeniu skóry