Balsamy do ciała

Mustela Bebe, Vitamin Barrier Cream Krem witaminowo - ochronny do skóry pośladków

brendi
    6 czerwca 2024 o 11:42
    Nie jest idealny, ale warto spróbować dla porównania
    Kupiłam, bo zdecydowałam się na całą serię kosmetyków z tej marki, ale nie wiem czy ten krem jest aż tak dobry. Chyba nie... Bepanthen jednak jest lepszy, ten jakoś próbuje mu dorównać, ale nadal pozostaje w tyle jeśli chodzi o właściwości pielęgnacyjne. Po pierwsze konsystencja jest bardziej uboga, mam wrażenie że mniej nawilża, jest luźniejsza, płynniejsza i nie pozostawia takiego filmu na skórze jak wyżej wymieniony krem. Zatem jest to dobry kosmetyk, ale nie najlepszy. kupiłam z ciekawości, ale już nie będę do niego wracać.
  • 7 listopada 2017 o 15:22
    Bardzo dobry
    Moje dziecko urodziło się latem a wiadomo wtedy jest duża możliwość wystąpienia podrażnień na delikatnej skórce maluszka. Kiedy tylko widziałam, że zaczynają się początki jakiegoś odparzenia, tzn. kiedy skóra była już zaczerwieniona od razu stosowałam ten krem. Nie używam go na co dzień, ponieważ położna pouczyła mnie żeby unikać kremów i maści z cynkiem do codziennej pielęgnacji i tak już mi zostało. W sytuacjach awaryjnych jednak jest niezastąpiony. Jest to gęsty krem, który trzeba delikatnie wklepać w skórę, pozostawia białe ślady ale po jakimś czasie się wchłania. Bardzo przyjemnie delikatnie pachnie. Nie podrażnia, skutecznie radzi sobie z odparzeniami.
    Zalety:
    • zapobiega i leczy podrażnienia
    • przyjemnie pachnie
    • łatwo się aplikuje
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 11 października 2014 o 23:15
    wart swojej ceny.
    Kremu używam od pierwszego dnia życia synka przy każdej zmianie pieluszki. Mały ani razu nie miał odparzonej skóry. Nie wiem jak spisuje się na powstałe już ranki, ale świetnie im zapobiega. Plusy: - chroni skórę, - przyjemnie, delikatnie pachnie; - dość gęsta konsystencja Minusy: - trudno się wchłania, ale można wklepać w skórę i zostawić odrobinę kremu na skórze. Używam tego produktu od: lipiec Ilość zużytych opakowań: 3 całe
    jowisia
    15 lipca 2014 o 15:40
    Nieuniwersalne cudo
    Okej, będę jedyną Wizażanką, która wystawi negatywną recenzję temu kosmetykowi, ale idzie już mi się przyzwyczaić - to, co działa na większość, mi nie służy. Podobnie było z wychwalanym pod niebiosa C(S)udo-kremem. Kremu witaminowego Musteli używałam na pupę syna, antyodparzeniowo, oraz na swoją własną, antybakteryjnie. Od razu zaskoczyło zero komfortu stosowania : ten krem W OGÓLE SIĘ NIE WCHŁANIA, ciężko rozsmarowywuje, pozostawia białą, tłustą i brudzącą (!) powłokę. Efekty : U dziecka : Nie pomaga na odparzenia, nie łagodzi zaczerwień. U dorosłego : nie pomaga na wypryski, nie likwiduje podrażnień ! Mój syn widać po mamusi odziedziczył obojętność na działanie tlenku cynku, który nam nie robi NIC. Dodatkową sprawą jest kwestia zapachu. Nie wiem dlaczego, ale nie toleruję żadnego z produktów Musteli do pielęgnacji dzieci :( Ani żeli do kąpieli, ani kremów. Zawierają w soim składzie coś, co ewidentnie mnie uczula, odrzuca zapachem.
  • 13 czerwca 2014 o 18:32
    Najlepszy
    Testowałysmy rozne masci i kremy i tylko ta dala rade uporać się z naprawde bardzo poważnymi odpażeniami. Jest wart swojej ceny. Dziala nawet ns pryszcze:p goi w jeden dzien !:) Naprawde polecam nawet na cieżkie przypadki pośladkowe Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1