Mleczka do ciała

Nivea Baby, Ochronne mleczko nawilżające

• 5 lipca 2024 o 9:23
    Używam u 3 latka
    Jestem bardzo zadowolony z NIVEA BABY Aksamitnego Mleczka Nawilżającego. Spełnia ono wszystkie obietnice producenta, zapewniając odpowiednie nawilżenie i pielęgnację delikatnej skóry mojego dziecka. Produkt jest łatwy w użyciu i bezpieczny, co jest dla mnie najważniejsze. Mimo że jest nieco droższy, uważam, że warto go kupić ze względu na jego wysoką jakość. Z czystym sumieniem mogę polecić NIVEA BABY Aksamitne Mleczko Nawilżające innym rodzicom, którzy szukają skutecznego i delikatnego środka do pielęgnacji skóry swojego dziecka.
    Zalety:
    • Efektywne nawilżenie: Skóra mojego dziecka była zauważalnie bardziej miękka i gładka już po kilku zastosowaniach. Nawilżenie utrzymywało się przez cały dzień, co jest dużym plusem.
    • Łatwość aplikacji: Konsystencja mleczka jest lekka, co ułatwia jego nakładanie. Produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze.
    • Delikatny zapach: Mleczko ma przyjemny, delikatny zapach, który nie jest nachalny.
    • Bezpieczeństwo: Nigdy nie zaobserwowałem żadnych podrażnień ani reakcji alergicznych u mojego dziecka
    Wady:
    • Cena: Chociaż produkt jest bardzo dobry, jego cena może być wyższa w porównaniu do innych podobnych produktów dostępnych na rynku. Warto jednak inwestować w jakość, zwłaszcza w przypadku delikatnej skóry dziecka.
    • Dostępność: W mojej okolicy czasami trudno jest znaleźć ten produkt w sklepach stacjonarnych, więc często musiałem go zamawiać online.
  • 3 kwietnia 2024 o 13:17
    Poprawne
    Mleczko znajduje się w wygodnym opakowaniu z pompką. Przyjemnie pachnie jak inne produkty z tej serii. Wchłania się dość topornie, konsystencja jest rzadka. Co do nawilżenia sprawdza się przy normalnej skórze. Jednak przy suchej jest niewystarczający. Przesuszone obszary skóry po kilku godzinach znowu robiły się takie same. Także efekt nawilżenia jest chwilowy i krótkotrwały.
  • 11 stycznia 2024 o 23:30
    Super mleczko
    Ochronne mleczko nawilżające do całego ciała. - idealnie chroni dzięki formule z aloesu - długotrwale nawilża - łagodzi delikatna skórkę dziecka⭐ - NAJważniejsze można stosować od 1 dnia życia maluszka - 0% alkoholu etylowego - szybko się wchłania co daje uczucie komfortu - bardzo wydajny / 500 ml starcza na naprawdę długo - super aplikacja dzięki pompce dozującej - nadaje skórze naszego maluszka miękkości i zdrowego wyglądu - tolerancja dla skóry potwierdzona w badaniach klinicznych i dermatologicznych - produkt rekomendowany przez Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki Idealny także dla mamy Ja i mój Maluszek używamy go od samego początku naszej wspólnej przygody
    Zalety:
    • Przede wszystkim to że jest skuteczny, super nawilża skórę maluszka pozostawiając ją idealnie nawilżona, miękka i pachnąca. Szybko się wchłania co przy bobasach jest bardzo ważne
  • 24 grudnia 2023 o 12:14
    Na okres jesienno - zimowy jest trochę za słaby :(
    Kupiłam pierwsze opakowanie latem i byłam zadowolona - lekka formuła była wprost stworzona na upały, a nawilżenie, jakie to mleczko zapewniało, było wystarczające i optymalne. Niestety, przyszła zima, a z nią okres grzewczy i aktualnie Nivea sobie nie bardzo radzi... Czy jest to jednak zły produkt? Nie - jest po prostu niewystarczający przy aktualnych potrzebach skóry mojego dziecka. Mleczko Nivea Baby ma jednak sporo plusów! + Wygodna butla z bezawaryjną pompką. + Lekka, nietłusta i szybko wchłaniająca się konsystencja. + Delikatny, przyjemny zapach. + Formuła przyjazna skórze wrażliwej. + Niezłe właściwości nawilżające, kojące i zmiękczające. + Wydajność i przystępna cena to kolejne zalety. + Łatwa dostępność. Minusy? Na pewno nie jest to kosmetyk do zadań specjalnych. Nie zniweluje szorstkości, suchych placków i innych w ten deseń. Nie zniweluje również mocnego przesuszenia skóry. Do tej normalnej będzie jak znalazł, ideał, bo lekki i nawilżający - jednak w przypadku dzieci ze skórą zmienioną chorobowo (AZS) niestety się nie sprawdzi - a o dziwo Ziaja daje spokojnie radę ;). Być może wrócę do tego mleczka wiosną i latem, bo jest ono naprawdę leciutkie i nie ukrywam, że mało który kosmetyk do pielęgnacji skóry maluszka jest właśnie taki - na ten moment jednak zostaję przy Ziai. Polecam, ale tylko dzieciom z niewymagającą skórą lub właśnie na okres wiosenno - letni.
    OlaMK
    23 grudnia 2023 o 15:25
    Mleczko na 5+. Bardzo fajne, przyjazne skórze
    Kupiłam, gdy trafiłam do szpitala, ponieważ wydawało mi się sensownym wyborem – tak było. Stosowałam jako balsam do ciała i krem do twarzy. Oczywiście, w przypadku twarzy, to było rozwiązanie na chwilę. Po kilku dniach widziałam, że bez kompleksowej pielęgnacji dopasowanej do skóry 40+ moja twarz zgasła. Ale, tak awaryjnie, to mleczko jest świetnym, multifunkcyjnym kosmetykiem. Bardzo dobrze nawilża, jest przyjazne dla skóry… w ogóle, tu wszystko jest na plus!
    Zalety:
    • Dobrze wykonane, stabilne do postawienia, łatwe w pochwycie, nieśliskie opakowanie.
    • Higieniczna, sprawnie działająca pompka.
    • Aż 500ml pojemności.
    • Bezproblemowe w stosowaniu. Konsystencja typowa dla mleczka – lekka, niegęsta, łatwa do rozprowadzenia.
    • Szybko się wchłania.
    • Produkt idealny na lato. Lekki, nieklejący. Idealny po porannym prysznicu, gdy potrzebujemy szybko wchłaniającego się mleczka, które nie przyklei nas do spodni.
    • Zapach delikatny, neutralny, przyjazny, dający poczucie otulenia, bezpieczeństwa, nie pokłóci się z perfumami.
    • Bardzo przyjemne w stosowaniu.
    • Dobrze nawilża.