Balsamy do ciała

Babydream Bezzapachowy krem ochronny i przeciw odparzeniom

• 3 kwietnia 2023 o 10:34
    Tani i wydajny
    Krem znajduje się w odkręcanej puszce. Jest bardzo gęsty i dość ciężko rozprowadzić go na skórze, ale przy tym jest też niezwykle wydajny. Ja stosuję go aby zapobiegać otarciom na udach, gdy zakładam sukienki i muszę przyznać, że od kiedy wypróbowałam ten sposób to problem z otarciami na udach zmniejszył się. Z pewnością kupię ponownie bo jest tani i wydajny.
  • 22 marca 2022 o 20:03
    Tani i bardzo wydajny
    Produkt jest na prawdę tani. Na promocji można go zakupić za kilka złotych. Po za tym jest bardzo wydajny. Mam wrażenie, że używa się go w nieskończoność. Co do działania jest ok, ale nie jest to produkt do którego wrócę. Bieli, choć ja nie miałam problemu z rozporowadzeniem na skórze. Krem jest trochę tępy w dotyku. Jeżeli chodzi o odparzenia to nie zaszkodził mojej córce. Delikatnie złagodził i zasuszył zmiany jednak nie wyeliminował ich całkowicie. Wspomagałam się innym produktem. Krem postanowiłam także przetestować na skórze mojej twarzy. Bardzo długo się wchłaniał. Po za tym że nie zapchał mojej cery nie zauważyłam żadnych efektów.
  • 16 sierpnia 2021 o 22:36
    Spełnia swoje zadanie
    Krem kupiłam przy kompletowaniu wyprawki dla maluszka. Postawiłam na kompleksową pielęgnację z marką Babydream i się nie zawiodłam. Prosty, okrągły pojemniczek kryje w sobie bardzo gęsty krem, który dość opornie się rozsmarowuje. Jednakże jest bardzo wydajny, delikatne tapnięcie palcem w krem jest wystarczające by pokryć zaczerwienione miejsca na pupce. Efekty widać już po 1-2 użyciach w zależności od stanu odparzenia. Zaznaczę od razu, że krem używałam zawsze w momencie pojawienia się delikatnego zaczerwienienia, nie czekałam aż się ten stan rozwinie oraz w danym dniu przy każdym przewijaniu. Za tą cenę naprawde warto dorzucić go do wyprawki bo spełnia swoje zadanie i skład ma przyzwoity.
    Zalety:
    • wydajny
    • szybko likwiduje zaczerwienienia
  • 26 lipca 2021 o 10:32
    Średni, ale na długo
    Niesamowicie wydajny. Biały gęsty krem, mimo cynku wysoko w składzie ma też sporą zawartość oleju ze słonecznika i da się to odczuć, że nie jest aż tak suchy jak większość kremów na już powstałe odparzenia. Oczywiście nie rozsmarowuje się łatwo, ale wystarczy odrobinka, więc może nawet zostać na skórze jako warstwa ochronna. Używamy w razie potrzeby, ale nie radzi sobie szybko ani świetnie, więc jest taki dodatkowy, jak nie chcę jeszcze wyciągać ciężkich dział, czyli przy delikatnym zaczerwienieniu, gdy już widzę, że coś niedobrego się szykuje. Na taki stan nierozwinięty jest ok. Nie jest do końca bezzapachowy, ale ładnie delikatnie czuć zapach taki kosmetyczny dziecięcy. Opakowanie w porządku i można zużyć całość, co nastąpi po wielu miesiącach najpewniej, bo tak gęsto i szczodrze jest napakowane.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie działa na duże podrażnienia
  • 2 lutego 2021 o 17:58
    Działa na odparzenia pieluszkowe
    Krem ochronny i przeciw odparzeniom marki Babydream zakupiłam podczas jednej z wizyt w Rossmannie. Może być używany jako krem pod pieluszkę, choć zawartość cynku sprawia, że ja nie należy go nadużywać (cynk wysusza). Ja u swojego synka stosuję więc ten krem tylko wtedy, kiedy jest taka faktyczna potrzeba- gdy pojawiają się zaczerwienienia, czy odparzenia okolicy pieluszkowej. Jest to zresztą zgodne z zaleceniami pediatrów i położnych. Opakowanie (słoiczek) jest wygodne w użyciu, dzięki zakrętce mamy dostęp do całości kremu i nie trzeba się martwić, że nie wykorzystamy go do końca, jak bywa kremami w tubkach. Produkt jest o bardzo zbitej konsystencji , białego koloru, bezzapachowy. Krem trochę topornie się rozsmarowuje, ale pod pieluszkę nie musimy wcierać go aż do wchłonięcia. Krem zaaplikowany na skórze pozostaje na niej długo, co bardzo ważne w przypadku odparzeń pieluszkowych, stanowi warstwę izolacyjną dla uszkodzonej skóry dziecka przebywającej w pieluszce. W takich momentach krem zdaje egzamin, choć w przypadku bardzo dużego odparzenia może nie dać rady. Generalnie polecam wszystkim rodzicom, którzy wiedzą co to odparzenia u małych dzieci i chcą im szybko zaradzić.