Emulsje, esencje i boostery

Esent Kwas hialuronowy roztwór 4%

• 5 września 2022 o 9:46
    Produkt o szerokim zastosowaniu
    Produkt w formie przezroczystego, bezwonnego żelu zamknięty w białej, plastikowej buteleczce z dziubkiem i nakrętką. Czyni to opakowanie higienicznym w użyciu. Trzeba przycisnąć butelkę, aby wydobyć żel na zewnątrz. Im mniej go w środku, tym trudniej z jego wydobyciem, ale to w zasadzie jedyny minus recenzowanego produktu. Żel łączy w sobie dwa rodzaje kwasu hialuronowego: wielko i ultra małocząsteczkowy, przez co wnika w głębsze warstwy skóry. Tak, jak napisałam w tytule: jest to produkt o tak szerokim zastosowaniu, jak żel aloesowy. Stosowałam go w przeróżny sposób. Używałam do kosmetyków DYI takich, jak: płyny micelarne, szampony, odżywki do włosów, kremy i sera do twarzy. Idealnie łączy się zarówno z olejami, jak i (pół)produktami na bazie wody. Lubię stosować go na zwilżoną hydrolatem twarz. Następnie nakładam serum i krem, ale robię to już rzadziej ze względu na bogactwo kwasu hialuronowego w serum, które kupiłam jakiś czas temu. Nie polecam nakładać go rano pod makijaż,bo niemiłosiernie się roluje. Zdecydowanie jest to produkt na noc. Skóra - przy jego dłuższym stosowaniu - staje się nawilżona, zregenerowana, ujędrniona i promieniująca zdrowym blaskiem. Nie usuwa zmarszczek, które już są, ale na pewno zapobiega przedwczesnemu powstawaniu nowych. Poza tym jego działanie na włosy jest nieocenione. Mam włosy średnioporowate z tendencją do puszenia się na długości. Raz w tygodniu olejuję włosy właśnie na podkład, który sporządzam z miodu, żelu aloesowego i hialuronowego. Trzymam godzinę/półtorej. Takiego wygładzenia nie daje mi żadna maska czy odżywka zakupiona w sklepie. Ponadto można go też dodawać do gotowych produktów, aby podbić ich właściwości nawilżające lub jako serum na końcówki. Zużyłam już kilkanaście opakowań i wrócę po kolejne :)
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • regeneracja
    • ujędrnienie
    • mnogość zastosowań
    • higieniczne opakowanie
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • nie zapycha porów
    Wady:
    • roluje się, kiedy nakładamy makijaż na twarz
    • trochę ciężko wydobyć końcówkę produktu
    Mara97
    19 stycznia 2022 o 18:14
    Nie zauważyłam efektów
    Niestety nie zauważyłam trwałych efektów, skóra nie została też nawilżona. Kwas hialuronowy stosowałam na wilgotną skórę i pokrywałam go olejkiem bądź kremem. Produkt ma postać przeźroczystego żelu, zawiera 4% kwasu hialuronowego i jestem mieszanką wielko i ultra mało cząsteczkowego, co sprawia że jest skuteczniejszy. Niestety ja mimo to nie odczułam obiecywanych rezultatów. Może kiedyś zdecyduję się przetestować go jeszcze raz.
  • 10 lutego 2021 o 21:11
    Super!
    Kwas hialuronowy ma formę żelu, łatwo się go rozprowadza i szybko wysycha na twarzy sprawiając że skóra jest odczuwalnie wygładzona i napięta, stosuje sam lub mieszam z kremem. Przeważnie stosuję produkt schłodzony, co dodatkowo działa na delikatne opuchnięcia. Cena bardzo korzystna, opakowanie to buteleczka z „dziubkiem” i nakrętką. Produkt bardzo wydajny, wystarczy odrobina na całą twarz.
    Zalety:
    • Wygładza