Alterra, Triple Vitamin Booster (Serum z witaminami)

1 HIT!
64 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiAlterra Serum z witaminami Triple Vitamin Booster
- Do skóry suchej.
- Z olejem jojoba BIO.
- Produkt odpowiedni dla wegan.
- Działa wzmacniająco i wygładzająco na skórę.
- Zawiera witaminy C, E i F.
- Certyfikowany kosmetyk naturalny.
- Kontrolowana kosmetyka naturalna. Kompleks witamin.
- Wszystkie kosmetyki marki Alterra opracowane są w oparciu o zasadę odpowiedzialnego obchodzenia się z naturą.
Dobroczynne serum wzmacnia i wygładza skórę dzięki kompleksowi witamin złożonemu z witaminy C oraz witamin E i F pochodzących z oleju sojowego. Naturalna receptura pomaga zachować elastyczność skóry i przeciwdziała powstawaniu zmarszczek. Serum z wartościowymi olejami jojoba BIO i migdałowym BIO pielęgnuje skórę oraz czyni ją delikatną i miękką.
Cechy produktu
18 sierpnia 2023, o 18:22
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
Mi nie podeszło
No niestety, nie polubiłam się z tym bohaterem. Co prawda niezle nawilża ale jest bardzo oleiste. Nie wchłania się. Używałam na serum nawilżające, pod krem. Nie kupię ponownie bo mam wrażenie ze tylko paprał mi wszystko na twarzy, przez to właśnie ze nie odczuwałam żeby się wchłaniał.
A do tego od nowości śmierdzi zjełczałym olejem
WADY: -zapach
28 marca 2023, o 08:27
- Zapach: 5
Warto kupić
Mam to serum w nowym opakowaniu.
Bardzo przyjemna konsystencja, dobrze rozprowadza się po twarzy.
Działanie typowe dla Wit. C, cera w wgnieniu oka staje się jednolita i rozświetlona można stosować na 2 sposoby- samodzielnie i mieszając z kremem.
Stosowałam na nos w momencie kataru, nic a nic nie szczypało- co przeważnie się dzieje w przypadku 90% kosmetyków które stosuje.
Małe, poręczne i solidne opakowanie, nic się z nim nie stanie w podróży.
Zapach specyficzny ale nie drażniący-uważam że jest ok
17 maja 2022, o 18:56
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Zapach: 3
Dawka nawilżenia i odżywienia
Booster znajduje się w podłużnej, wąskiej buteleczce. Jego opakowanie jest malutkie, mieści 15 ml produktu. Wielkością jest bardzo zbliżone do kremu pod oczy w tubce. Funkcję aplikatora pełni pompka, która umożliwia dozowanie kropli. Działa sprawnie, nie psuje się ani nie zacina. Dodatkowo została ona zabezpieczona przezroczystą nakładką, która zapobiega ubrudzeniu wszystkiego wokół resztkami olejku, który może spłynąć po opakowaniu. Buteleczka została zapakowana w mały kartonik, na którym znajdują się wszelkie niezbędne informacje. Podoba mi się fakt, że nalepka z polskimi napisami mieści się również na opakowaniu, a nie tylko na kartoniku. Czasami chce się do niego wrócić (np. podczas pisania recenzji :D), a kartonik dawno już wyrzucony.
Booster ma niezbyt atrakcyjny zapach. Jest taki... olejowy :D Naturalny, producent nie stara się go maskować sztucznymi nutami. Jednak jest na tyle delikatny, że właściwie go nie czuć, szczególnie gdy zmiesza się go z innym kosmetykiem.
Produkt jest bezbarwny. Ma olejkową konsystencję, ale bardzo lekką. Oczywiście jest tłusty, ale nieprzesadnie. Częściowo się wchłania, ale nie całkowicie. Nie obciąża cery, nie mam poczucia, że skóra się pod nim dusi. Booster można stosować solo, aczkolwiek przyznam, że tak go nie testowałam; moja cera niezbyt lubi się z olejami stosowanymi samodzielnie. Najczęściej mieszam 2 krople serum z kremem i w takim przypadku najlepiej mi się sprawdza.
Kosmetyk jest przeznaczony do cery suchej, natomiast ja mam mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki. Stosowanie go codziennie to było dla mnie za dużo i skutkowało zapchaniem. Jednak używanie go 2-3 razy w tygodniu nie robiło mi krzywdy i zdawał u mnie egzamin.
Po użyciu boostera cera jest niesamowicie miękka. Skutecznie zatrzymuje wilgoć w skórze, na o wiele dłużej niż sam krem - jego działanie jest długotrwałe. Pięknie rozświetla. Jest to naturalny efekt, cera nie wygląda na przetłuszczoną. Dzięki temu skóra wygląda promiennie, jest zadbana i prezentuje się o wiele lepiej.
Polecam ten kosmetyk. Zapewnia on dodatkową dawkę nawilżenia i odżywienia, widocznie poprawia wygląd skóry.
ZALETY: - zatrzymuje wilgoć w naskórku,
- zmiękcza,
- rozświetla,
- długotrwałe działanie,
- lekka konsystencja,
- praktyczne opakowanie,
- skład,
- wydajność.
WADY: - stosowany codziennie może zapychać cery mieszane i tłuste, ale jest przeznaczony do cery suchej, więc nie odejmuję za to gwiazdki.
4 kwietnia 2022, o 16:10
Wykorzystała: kilka opakowań
Dobre serum
Serum kupiłam po raz pierwszy już kilka miesięcy, szukając czegoś nawilżającego, co pomoże mi rozpromienić moją cerę. Skusiła mnie jego cena i opakowanie - szukałam czegoś z pompką lub pipetą do nakładania na twarz. Zależało mi też żeby produkt miał w składzie witaminę C.
Alterra jest mi kompletnie nieznaną marką, jednak serum okazało się spełniać moje oczekiwania i całkiem dobrze oddziałuje na moją skórę. Byłam zadowolona po pierwszej buteleczce, więc zakupiłam nową, która jest chyba nieco większa niż ta poprzednia. Myślę, że pozostanę przy nim jeszcze przez jakiś czas.
ZALETY: + Konsystencja (oleisty), ale nie ciężki
+ Uczucie nawilżenia
+ Opakowanie (tubka z pompką)
+ Wydajność. Tu ogromnie się zaskoczyłam, ponieważ produkt jest mały, a starcza na naprawdę długi czas
+ Rozświetla cerę, po nałożeniu wydaje się promienista i zadbana
+ Cena (tani)
+ Dostępność (można kupić w Rossmannie)
+ Jest bodajże wegański
+ Można nakładać spokojnie także na dzień. W moim przypadku nie wyświeca się ani nie powoduje uczucia ciężkości
+ Nowa, większa buteleczka
WADY: - Jest to serum o umiarkowanym działaniu. Na pewno na rynku dostępnych jest wiele lepszych opcji, niemniej jednak jeśli komuś nie zależy na efekcie wow, a jedynie na delikatnej poprawie cery, produkt jest w porządku
31 marca 2022, o 21:03
Wykorzystała: kilka opakowań
- Wydajność: 4
- Zapach: 3
olejowy booster
Serum zakupione w rossmanie na promce za 12 zł - nie spodziewałam się za wiele. A tu miłe zaskoczenie :) .
Serum przeznaczone do suchej skóry stąd postać olejku, która może nie trafić we wszystkie gusta. Mi odpowiada : stosuję na noc sam , albo dodaję kropelkę do ulubionego kremu.
Potrójna moc nawilżania ( wit C, E , F ) zamknięta w wygodnym opakowaniu z pompą zapewnia skórze intensywne nawilżenie, aktywnie wypełniają ją od wewnątrz i wygładzają zmarszczki.
Serum nadaje matowej i ziemistej cerze blasku i blasku. Zapach nie porywa, ale da się przyzwyczaić
ZALETY: -certyfikowane kosmetyki naturalne
-Neutralne dla klimatu
-wegańskie
- tani
WADY: konsystencja
zapach
- Zapach: 2
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 2
Gra niewarta świeczki
Nazwanie tego produktu "serum" albo "booster" było nie do końca najlepszym pomysłem, bo to po prostu olejek, a raczej mieszanka olejków, a jeśli już ktoś bardzo się uprze to może po prostu "serum olejkowe". Myślę, że wiele zamieszania można by dzięki temu uniknąć, bo choć zdawałam sobie sprawę z tego, że zawiera sporo olejków, to jednak nazwa serum pozwoliła mi uwierzyć, że forma produktu jest nieco bardziej przyjazna. Produkt ma bowiem konsystencję olejku i tak właśnie zachowuje się na skórze - czyli prawie nie wchłania, zostawia tłustą warstwę, która ewentualnie przykryta kremem jest w stanie odrobinę wejść w kontakt ze skórą. Produktu używałam na noc i niestety większość chyba wycierała się w poduszkę, mimo tego, że nakładałam je ok. 1,5-2h godziny przed położeniem się. Na początku w ogóle mi nie przypadł do gustu, ale z czasem jakoś nauczyłam się z nim współpracować. Rezultaty jednak nie są moim zdaniem warte męczenia się z nim na co dzień. To co robi na pewno to delikatnie nawilża, zmiękcza i regeneruje skórę. Rano faktycznie była nieco bardziej zrelaksowana, ale też i mocniej przetłuszczona. Tworzy lepką warstwę na skórze, która niestety - zwłaszcza w ciepłe dni - dawała wrażenie, że skóra nieco się pod nią dusi i nie oddycha. Chyba bardziej po prostu chciałam uwierzyć, że olejek coś robi, ale teraz po zużyciu całego opakowania widzę tylko nieznaczne efekty. Do tego jego zapach nie uprzyjemnia stosowania. Nie jest intensywny, ale raczej wyczuwalny i dla mnie mdły, jakby lekko zjejczały - to pewnie po prostu naturalny aromat użytych olejów, no ale nie ukrywajmy, mistrzem aromatu to ten produkt nie jest. Ma za to fajne opakowanie z wygodnym aplikatorem, ale małym minusem jest to, że nie widać zużycia. Ja do tego produktu już na pewno nie wrócę, już chyba bardziej odpowiadały mi czyste oleje nakładane na twarz.
13 sierpnia 2021, o 22:49
- Opakowanie: 5
Tani, skuteczny, łatwy w aplikacji
Bardzo fajny produkt o dobrym składzie. Nie szkodzi na cerze mieszanej. Świetnie się sprawdza jako produkt na noc. Wklepuje go z urządzeniem do światłoterapii. Ładnie się wchłania a cera rankiem jest wygładzona i delikatna. Nie próbowałam mieszać z innymi kremami. Aplikator bardzo wygodny a produkt nie jest na tyle duży, żeby spowodować zepsucie się zawartości przed zużyciem. Zapach dla mnie neutralny, ni ładny ni brzydki :)
27 lipca 2021, o 13:40
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 3
Witaminowa kuracja
Serum zamknięte jest w wąskim pojemniczku z pompką, co bardzo ułatwia higieniczną aplikację. Ma lejącą, trochę olejową konsystencję. Ładnie natłuszcza skórę, ma się wrażenie nawilżenia, a skóra nie świeci się w niezdrowy sposób, tylko taki "rozświetlony". Serum na pewno sprawia, że skóra jest bardziej sprężysta i witalna, lekko ją wygładzając. Jedynym minusem jest właśnie ta lekko olejowa konsystencja, której się nie spodziewałam, a także lekko chemiczny, nieprzyjemny zapach.
ZALETY: - cena
- opakowanie
- działanie
WADY: - zapach
8 kwietnia 2021, o 17:21
- Zapach: 5
Bardzo miłe zaskoczenie
Serum dostałam "w spadku" po mamie, bo nie odpowiadała jej oleista konsystencja kosmetyku. Faktycznie, serum jest wyraźnie oleiste, najpewniej z uwagi na obecność witaminy E, która musi iść w parze z tłuszczami. Na szczęście pomimo "poślizgu", serum nie jest ciężkie i nie siedzi na skórze jak to oleje mają w zwyczaju, wchłania się stosunkowo szybko.
Konsystencja serum jest na tyle przyjemna i lekka, że moja okrutnie tłusta skóra toleruje je nawet jako serum na dzień pod makijaż, co jest niemałym zaskoczeniem (oczywiście pozytywnym!). Dobrze współpracuje również z kremami (Floslek Żelove marine water i delia my cream), nie roluje się, nie robi dziwnych rzeczy, zachowuje się jak najbardziej poprawnie. O zapachu się nie wypowiem, bo mam wrażenie że go nie posiada wcale, co będzie plusem dla alergików.
Po trzech tygodniach stosowania zauważyłam, że suche miejsca, które zdarzają się na mojej skórze w wyniku alergii są uspokojone, skóra nie jest sztywna i napięta, poprawiła się jej elastyczność i nawilżenie.
Cena kosmetyku jest przystępna, bez promocji jest to niecałe 17 zł (za 15 ml, nie 30 jak to zwykle serum), więc myślę że kiedyś jeszcze na pewno się na niego skuszę. Producent obiecuje, że możemy serum wymieszać z kremem, jednak nie testowałam go w tej konfiguracji.
ZALETY: -cena
-szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu
-skóra jest napięta, nawilżona
-bezzapachowe
WADY: -opakowanie z pompką próżniową sprawia wrażenie jakby nie dało się wydusić z niego ostatnich kropelek
12 lutego 2021, o 21:33
Pozytywne zaskoczenie
Serum kupiłam dość spontanicznie na zakupach w Rossmannie. Szukałam raczej kremu pod oczy, ale stało obok i mnie zainteresowało. Skład uznałam za całkiem niezły w stosunku do ceny (kupiłam na promocji), a samą markę lubię.
Serum jako osobny kosmetyk raczej stosowałam jak jakieś miałam (czy to dostałam, czy też miałam próbkę). Niby wiedziałam, że jest to przydatny i dość ważny element pielęgnacji, ale jakoś nie miałam parcia. Jest to więc pierwsze serum, które używam regularnie.
Sam kosmetyk musiałam z początku wyczuć. Jest on dość tłusty (co nie powinno dziwić z uwagi na ilość olejków), a trzeba uważać z ilością, gdyż nadmiar się nie wchłonie i potem wszystko lepi się do twarzy. W końcu nakładam go na twarz spryskaną wcześniej hydrolatem, co nadaje odpowiedni poślizg i sprawia, że mogę bez problemu nałożyć równomiernie produkt. Ilość jakiej potrzebuje jest dość niewielka, bo nie jest to nawet pół pompki, co wpływa pozytywnie na wydajność. Nałożony w tej sposób wchłania się ekspresowo. Grzecznie współpracuje z kremem (obecnie: Gracja, Bio, odżywczy krem), dopełniają się i uzupełniają w pielęgnacji.
Regularnie stosowany wyraźnie wygładza skórę, nie tylko optycznie, ale zmianę również czuć poprzez dotyk. Skóra jest przyjemnie miękka i gładka w dotyku. Dodatkowo zauważyłam, że jego oleista formuła wpływa kojąco na moje przesuszone miejsca na twarzy, które są wynikiem AZS, zniknęły też placki, z którymi męczyłam się po tragicznym micelu z Loveny. Nie oczekiwałam tego ani trochę, więc jestem pozytywnie zaskoczona!
Kolejnym plusem jest dla mnie opakowanie w postaci próżniowej pompki, dzięki czemu produkt zużywa się do końca, nie ma opcji, że buteleczka się przypadkiem odkręci, a serum wyleje.
Jeśli chodzi o zapach, to ja nie wyczuwam go wcale. Nawet gdyby był średnio przyjemny, do brak substancji zapachowej jest dla mnie kolejnym plusem, gdyż staram się ich unikach w kosmetykach do pielęgnacji. Mają skutecznie działać, a nie ładnie pachnieć (no i oczywiście moje AZS średnio lubi się z perfumowanymi produktami).
Jestem jak najbardziej na tak. W kolejce czeka na mnie też serum hialuronowe- przyznaję, że poprzeczka jest zawieszona dość wysoko, mam nadzieję, że dorówna poziomowi.
2 lutego 2021, o 20:39
Kupiony w: Nie podano
- Zapach: 2
- Opakowanie: 5
Serum do twarzy 3 witaminy z Alterra kupiłam razem z kwasem hialuronowym tej samej marki, ponieważ zaciekawił mnie skład, działanie i jego bardzo niska cena. Ostatnio moja cera jest mocno wysuszona przez zimno, zmianę temperatury w pomieszczeniach więc odpowiednie nawilżenie jest u mnie bardzo wskazane. Sera, olejki, esencje bardzo lubię tak więc możliwość wypróbowania czegoś nowego od Alterra było miłym doświadczeniem.
#OPAKOWANIE
Serum zapakowane jest w plastikowe opakowanie, małe bo o pojemności 15ml, ale dzięki temu jest poręczne, można je mieć przy sobie w kosmetyczne bo nie zajmuje dużo miejsca, w sam raz w czasie jakiś wyjazdów. Buteleczka ma pompkę, która dozuje taką ilość w sam raz na wysmarowanie buzi. Jest też zatyczka, która chroni przed wylaniem się kosmetyku. Szata graficzna jest w odcieniu pomarańczy, jest energetycznie. Całość dodatkowo mieści się w kartoniku, na którym są wszystkie informacje jak skład, działanie, stosowanie. Kartonik jest tu plusem bo jest mały, a przydaje się kiedy wrzucam go do kosmetyczki bo zabezpiecza dodatkowo przed rozlaniem.
#KONSYSTENCJA
Kosmetyk ten ma dość rzadką, ale przy tym lekką, jasno-mleczną konsystencję, która nałożona na buzię szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy, nie oblepia, nie obciąża skóry, a dla mnie to ważne bo jednak moja cera mimo wszystko ma tendencję do zapychania się w strefie T. Konsystencja nie jest tłusta, mazista, ciężka, tępa podczas rozsmarowywania. Serum mieszam z kremem i nie powoduje jakiejś zmiany jego konsystencji, ważenia się.
#ZAPACH
Zapach jest dla mnie trochę dziwny, można by stwierdzić, że sztuczny, lekko chemiczny, nie jest to zapach naturalny, nie ma tu też jakiś ładnych nut zapachowych, ciężko mi w sumie jednoznacznie go ocenić i określić, nie jest na pewno śliczny, ale nie jest też na tyle tragiczny, choć jak wspomniałam jest chemicznie, by jakoś bardzo mi przeszkadzał bo czuje go w sumie podczas nakładania, później już w ogóle. W sumie najlepiej jak produkt do buzi nie ma zbędnych składników zapachowych lub pachnie tak, że kolana stają się miękkie, ale niestety nie tutaj. Myślę, że nie każdemu się spodoba.
#DZIAŁANIE
Serum nakładam albo przed kremem albo mieszam razem z nim i nakładam na oczyszczoną buzię, zwykle kilka razy w tygodniu, na zmianę z innymi kosmetykami. Ocenię kosmetyk po nałożeniu przed kremem bo wtedy jest to najbardziej miarodajne jak wygląda cera, a więc skóra jest miękka, nawilżona, mniej napięta, ściągnięta, spierzchnięta po myciu, nie ma tego nieprzyjemnego uczucia suchości po wytarciu buzi kiedy myję ją wodą i żelem. Cera jest bardziej gładka, miła w dotyku, nie jest taka szorstka, staje się też wyciszona z czasem. Po pewnym czasie skóra stała się jakby zdrowsza, bardziej jednolita, promienna na tyle na ile może być w zimie. I owszem używam kilku produktów jednocześnie i być może wszystkie razem dają taki efekt, ale na pewno zaraz po nałożeniu serum cera jest odpowiednio nawilżona i te wszystkie nieprzyjemne doznania jakie towarzyszą mi po jej umyciu znikają. Owszem, nie jest to taki hit jak moje ulubione, ale jakże drogie, serum pewnej znanej marki, ale stwierdziłam ostatnio, że trzeba dać szansę tańszym opcjom bo a nóż znajdę ideał i przy okazji zaoszczędzi i w sumie ten booster jest niezły i do tego tal tani niczym przysłowiowy bardzo. Dodatkowo serum ma ciekawy, prosty i jednocześnie dobry skład i nie ma problemu z dostępnością. Myślę, że będę do niego często wracać bo jest to produkt o dobrym działaniu na moją cerę przy tym będąc całkiem naturalną, ekonomiczną alternatywą dla droższych kosmetyków.
#NIEPORZĄDNE
Mnie serum nie podrażnia, nie mam żadnych problemów z zaskornikami, pieczeniem, zapychaniem, a m do tego tendencje, skóra nie jest czerwona, nie piecze, nie lzawia mi oczy kiedy smaruję w okolicy policzków. Nic złego się nie zadziało.
#WYDAJNOŚĆ
Opakowanie jest małe bo to 15 ml, ale ostatnio widziałam promocję i wtedy cena jest niska za tak małe opakowanie. Powinno spokojnie wystarczyć na 2 miesiące, zwłaszcza gdy nie używa się codziennie.
#CENA
Cena jest stosunkowo niska, często jest w promocji, warto wypróbować.
ZALETY: Nawilża
Skóra jest zmiękczaczona
Skóra jest m jej napięta, szorstka
Skóra staje się z czasem wyciszona
Nie powoduje pieczenia
Cena
Wydajność
Opakowanie
Skład
WADY: Zapach
1 /5
27 stycznia 2021, o 23:53
- Wydajność: 1
- Zgodność z opisem producenta: 1
- Stosunek jakości do ceny: 1
- Opakowanie: 1
Niezbyt
Jako że bardzo lubię markę Alterra zakupiłam to serum gdy tylko się pojawiło. Szukałam wtedy jakiegoś delikatnego kosmetyku na noc i miałam wielkie oczekiwania co do tego serum. Bardzo ucieszył mnie fakt, że produkt ten zawiera olej jojoba, który ponoć fantastycznie reguluje sebum. Niestety trochę się zawiodłam. Po pierwsze zapach - jest tragiczny! Jest tak chemiczny i nieprzyjemny, że za każdym razem musiałam wstrzymywać oddech podczas aplikacji. Po drugie działanie - miałam wrażenie, że serum nie ma szans wchłonąć się w skórę, nie czułam żadnego nawilżenia, na twarzy miałam tłusty film który ani trochę nie zamierzał wejść w cerę, a do tego miałam uczucie jakby moja skóra była wysuszona pod warstwą tłustości która na niej osiadła! Po trzecie opakowanie - bardzo niepraktyczne, nie widać ile kosmetyku jeszcze pozostało do zużycia. Po czwarte wydajność - bardzo niewydajny kosmetyk, przy bardzo oszczędnym używaniu wystarczyło mi na jakieś 3 tygodnie. Po piąte cena - stanowczo przesadzona przy tak marnej wydajności i jakości. Mimo wszystko produkt mnie nie pozapychał, a po przebudzeniu cera wyglądała bardzo ładnie przez kilka dni, potem jednak ten efekt gdzieś zniknął. Zdecydowanie nie polecam!
ZALETY: Efekt po przebudzeniu przez kilka pierwszych dni używania serum
Skład
WADY: Cena nieadekwatna do jakości i wydajności
Opakowanie uniemożliwiające kontrolowanie ilości produktu
ZAPACH
Brak wchłaniania się