Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

La Roche-Posay Effaclar, Micro - Peeling Gel Żel do twarzy i ciała przeciw niedoskonałościom

La Roche-Posay Effaclar
La Roche-Posay Effaclar Mikrozłuszczający żel do mycia twarzy 400 ml
e-ZikoApteka.pl
La Roche-Posay Effaclar oczyszczający peeling żelowy do cery tłustej i problematycznej 400 ml

• 23 marca 2025 o 12:48
    Przyjemny
    Przyjemny produkt - używałam go z polecenia dermatologa. Bardzo wydajny - starcza na wieki. Bardziej sprawdził mi się do ciała niż do twarzy - skóra jest po nim NAPRAWDĘ CZYSTA.
  • 7 marca 2025 o 19:45
    Polecam!
    Od dłuższego czasu szukałam skutecznego żelu do oczyszczania twarzy, który pomoże mi w walce z niedoskonałościami, ale jednocześnie nie przesuszy skóry. Po wielu pozytywnych opiniach zdecydowałam się na Effaclar Mikro-peelingujący żel i muszę przyznać, że był to dobry wybór.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza
    • Pomaga w redukcji niedoskonałości
    Wady:
    • Może delikatnie ściągać skórę
    crayola
    19 lutego 2025 o 8:22
    Mnie nie zachwycił
    Mam skórę trądzikową, ale wrażliwą i delikatną, która lubi się przesuszać. Żel kupiłam na jakiejś wyprzedaży zachęcona obietnicami producenta. Bardzo duże opakowanie, wygodna pompka. Zapach nieco mentolowy, ale przyjemny. Przy nałożeniu na twarz czułam jak pieką mnie od niego oczy, także musiałam uważać stosując go na policzkach czy przy brwiach. Po użyciu na twarzy moja skóra była bardzo doczyszczona, aż skrzypiąca, co oczywiście nie jest przyjemne. Czułam za każdym razem ściągnięcie, a skóra była zaczerwieniona. Zaczęłam go mieszać z łagodniejszą pianką i używać co któreś mycie, ale nie widziałam żadnej poprawy jeżeli chodzi o trądzik, zaskórniki, zanieczyszczenia czy przebarwienia na skórze. Testowałam go także na skórze dekoltu i ramion, gdzie również na skórze pojawiają mi się zmiany trądzikowe, ale na dekolt także był za mocny, a na ramionach nie widziałam efektów.
    Zalety:
    • bardzo gęsty, przyjemny żel
    • tworzy aksamitną pianę
    • bardzo duża, ekonomiczna butelka z wygodną pompką
    • domywa i doczyszcza bardzo mocno
    Wady:
    • mentolowy zapach podrażniający oczy
    • nie dla wrażliwych skór, które lubią się przesuszać
    • nie wpłynął na wygląd skóry
  • 23 sierpnia 2024 o 14:54
    Świetny peeling
    Żel La Roche-Posay Effaclar jest dla mnie wielozadaniowym produktem, mimo że mam suchą i delikatną skórę. Używam go głównie jako peelingu do całego ciała i jestem bardzo zadowolona z rezultatów. Dzięki jego formule, moja skóra pozostaje gładka, miękka i dobrze oczyszczona, bez efektu przesuszenia czy ściągnięcia. Opakowanie z pompką jest wygodne w użyciu, a jego transparentność pozwala łatwo kontrolować ilość pozostałego produktu. Konsystencja żelu jest przyjemna – w kontakcie z wodą dobrze się pieni, co sprawia, że już niewielka ilość wystarcza, aby dokładnie oczyścić skórę. Stosuję Effaclar od czasu do czasu również na twarz, szczególnie w strefach bardziej tłustych. Pomaga mi to utrzymać czystość porów i zapobiega drobnym niedoskonałościom, nie powodując nadmiernego wysuszenia. Jednak przy codziennym stosowaniu zalecałabym ostrożność. Zapach żelu jest dość intensywny, ale dla mnie przyjemny – słodki, z lekką nutą migdałów, co dodaje mu atrakcyjności podczas używania. Podsumowując, Effaclar jest dla mnie świetnym produktem, który doskonale sprawdza się zarówno jako peeling do ciała, jak i sporadycznie do twarzy. Jest bardzo wydajny – stosuję go od kilku tygodni, a zużycie jest minimalne. Bardzo się cieszę, że mogłam go wypróbować, i na pewno będę do niego wracać.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 sierpnia 2024 o 13:10
    Cudowny kosmetyk
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zapach sztos! Miętowy i orzeźwiający. Mikropeeling super ściera martwy naskórek i nie narusza bariery. Niweluje zaskórniki i skóra pod palcami jest wygładzona. Kwas salicylowy świetnie działa w tym produkcie. Ja jestem zakochana
    • Skuteczność
    Wady:
    • Może przesuszać