Wody toaletowe damskie

Yves Saint Laurent Libre woda toaletowa 30 ml
Yves Saint Laurent Libre Eau de Toilette

• 16 stycznia 2025 o 16:57
    Przepiękne
    Przepiękne perfumy. Idealne dla kobiet pewnych siebie, mocno stąpających po ziemii i chcących poczuć się seksownie i zmysłowo. Mocna nuta zapachowa. Połączenie nut kwiatowych i mocno wyczuwalnej nuty cytrusowej. Bardzo długo się utrzymują. Niewielka ilość sprawia, że zapach unosi się dookoła ciebie przez bardzo długi czas. Bardzo elegancki flakon. Czuć, że są to perfumy z wyższej półki cenowej.
    Zalety:
    • Mocne
    • Trwałe
    • Intensywne
    Wady:
  • 21 lipca 2024 o 14:01
    Pytanie i komplementy
    Kiedy pierwszy raz zdecydowałam się na zakup właśnie tej marki, nie spodziewałam się , że usłyszę tak wiele komplementów . Koleżanki cały czas dopytują co to za perfumy . Mężczyźni za nim szaleją . Główne nuty Libre, subtelna pomarańcza z Maroka i elegancka lawenda z Francji, zostają przedstawione w innym świetle. Nowoczesnym i jeszcze bardziej zmysłowy zapach . Z czystym sumieniem polecam . Zachwyci nie jedna osobę .
    Zalety:
    • Zmysłowy zapach , piękny flakonik , częste promocje
  • 27 maja 2024 o 7:48
    Idealne dla osób które męczy klasyk
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie jestem wielką fanką klasycznych Libre, Le Parfum itd. Jakoś tak jest mi ich za dużo w świecie. Ale wersja wody toaletowej urzekła mnie po nutach za pomocą lawendy wymieszanej z cytrusami. Stwierdziłam, że zapach na pewno będzie miał wspolne DNA z klasykiem, ale na pewno będzie chłodniejszy w odbiorze. I dokładnie tak jest! Czuć jaśmin, wanilie, a z tego te perfumy są znane. Jednakże nuty głowy, czyli właśnie lawenda, bergamotka i mandarynka wychładzają ten duet tworząc ciekawy i… no trochę uniseksowy zapach. Nie jest to taki mocno kobiecy klimat jak to w przypadku klasyka. Myśle, że osoby które spodziewają się świdrującego w nosie jaśminu, ambry, wanilii powinny kupić na początek odlewkę. To kompletnie inny wymiar Libre, ale akurat dla mnie wspaniały. Aż jestem w szoku że tak mi się spodobały. Trwałość nienaganna - jak na wodę toaletowa około 7 h, a projekcja na początku może przydusić. Mega polecam.
  • 23 maja 2024 o 16:32
    Podobają mi się,choć na zakup się nie zdobyłam
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Moja inspiracja zapachem rozpoczęła się kilka miesięcy temu,kiedy to konsultantka w jednej z drogerii (chyba Douglas) dodała mi zapach w ramach gratisu do zakupów i jak to ja musiałam od razu wypróbować. Zapach naprawdę zrobił na mnie duże wrażenie, myślę,że to zasługa przebijającego się a jakże jaśminu:) Jest to zapach kobiecy, moim zdaniem elegancki i bardziej wieczorny. Próbowałam się nim otulić na kilka sposobów i w różnej projekcji, psiakałam się testerem i byłam o krok od zakupu,ale wizja wyjazdu wakacyjnego do kraju,z którego pochodzi wiele pięknych zapachów powstrzymała mnie. Jestem dość mocno nasycona zapachami na najbliższe sezony ale nie wykluczam że kiedyś kupię i Libre.
  • 5 lipca 2023 o 20:17
    Chłodniejsza odsłona podstawowej wersji zapachu...
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wersję EDP zapachu kupuję nagminnie. Mogę go juz chyba nawet określić mianem takiego mojego signature scent. Na dodatek 'ubrana' w jakikolwiek inny zapach, nie dostaje tylu komplementów , jak właśnie spryskana wersją podstawową pachnidła. Odsłona Intense perfum to już nie moja bajka, natomiast recenzowana woda toaletowa jest nieco lżejszą, chłodniejszą w odbiorze wersją wody pefumowanej i ta już wpasowuje się w moje zapachowe gusta. Po przetestowaniu kilku jej próbek rozważam co prawda zakup pełnowymiarowego flakonu, ale pewnie w mym koszyku i tak koniec końcem wyląduje jednak woda perfumowana, gdyż to ona własnie skradła mój zmysł powonienia, a edt jest po prostu lżejszą jej odsłoną. Pachnidło otwiera się nieco bardziej syntetyczną i ostrzejszą lawendą niż ta podana w wersji podstawowej. Do głosu dochodzą tu również kwaśne cytrusy i całość pobrzmiewa dość chłodno z wyczuwalną, lekką męską nutą. Mimo tego mieszanka ta przyjemnie kręci w nozdrzach i jest dla nich nawet nieco intrygująca:) Po jakimś czasie aromat ociepla się nieco, zmierzając już w przyjemniejsze, bardziej kobiece tereny. Wyczuwam gdzieś w oddali jaśmin, ale bardzo łagodnie podany, a całość ociepla słodkawa wanilia. Słodycz w recenzowanej wodzie jest delikatna, dobrze jak na moje gusta wyważona. W przypadku Libre EDT całośc odbieram jako świeżą, nieco chłodną, dość przestrzenną z delikatną nutą 'cukru'w tle, dzięki czemu nie jest aż tak cierpko jakby było gdyby nie nuty piżma, wspomnianej wcześniej wanilii oraz ambry w nutach bazy. Generalnie jest to przyjemny, wiosenno-leni umilacz , ale jak już wspomniałam to wersja EDP zagościła u mnie na dłużej. Trwałośc jak parametry pachnidła całkiem niezłe jak na wodę toaletową. Może zaopatrze się w mniejszy jego flakonik gdzieś tam w przyszłości.