Wcierki do włosów i skóry głowy

Natura Receptura Hydrolat do włosów `Mix ziół`

• 23 września 2023 o 11:17
    W porządku
    Używałam hydrolat jako wcierki i byłam zadowolona. Włosy troszkę mniej się przetłuszczały, skóra nie swędziała i wydaje mi się, że przestały wypadać. Były bardziej sztywne, ale ogólnie w lepszym stanie. Chętnie sięgnę ponownie, choć z chęcią jeszcze potestuje inne kosmetyki do włosów z tego rodzaju.
  • 10 marca 2022 o 9:12
    Świetny
    Od pierwszego zastosowania wiem, że hydrolat będzie na stałe gościł w mojej pielęgnacji. Świetnie nawilża i odświeża twarz. Hydrolat minimalnie ograniczył przetłuszczanie się włosów. (liczę, że przy dłuższym stosowaniu włosy będą dłużej świeże. Ale i tak kilka godzin więcej świeżości włosów jest dla mnie dużym plusem ) Skutecznie zmniejsza wypadanie włosów. Ma przyjemny ziołowy zapach który nie utrzymuje się długo na włosach. :) Jeśli ktoś szuka naturalnych kosmetyków do pielęgnacji polskiej marki to polecam wypróbować hydrolat.
    Zalety:
    • wydajny
    • dobry skład
    • zmniejsza wypadanie włosów i przetłuszczanie się
  • 9 sierpnia 2021 o 14:19
    świetny hydrolat
    Hydrolat do włosów używałam pierwszy raz, zawsze sięgałam po wcierki. Skusił mnie naturalny skład. Posiada bardzo ziołowy więc zapach, który świadczy o jego naturalności - mi się podoba, lubię zapachy ziół, roślin, kwiatów. Zamknięty w szklanej butelce z atomizerem co ułatwia aplikację. Posiada przezroczysty kolorek. Stosuje go jako wcierkę do włosów oraz jako mgiełkę do włosów. Ma za zadanie wzmacniać cebulki włosów, hamować wypadanie i przyspieszać wzrost. Mi akurat nic nie pomaga za bardzo na wzrost włosów ale faktycznie wzmacnia i hamuje wypadnie. Świetnie nawilża włosy, są po spryskaniu nim bardziej miękkie i łatwiej się rozczesują. Co ważne, po wcieraniu go w skórę głowy, nie przetłuszcza włosów.
    Zalety:
    • ładny ziołowy zapach
    • praktyczna butelka z atomizerem
    • działa kojąco na skóre głowy
    • nie wysusza i nie tłuści włosów
    • świetnie nawilża jako mgiełka do włosów
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • nie wpływa na porost włosów
    undulka
    23 marca 2021 o 7:52
    bardzo fajny wcierko-hydrolat
    Kupiłam hydrolat w nadziei, że podziała na skórę głowy jak tonik i załagodzi ją. Zamknięty jest w szklanej buteleczce z wygodnym atomizerem. Nie stosuję go jakoś wyjątkowo często, bo na porost mam inne wcierki. Ale skład (skrzyp polny, rozmaryn, laur, lawenda, sosna, lipa, rumianek, kocanka, melisa, neroli) zachęcił mnie, bo jest tutaj dużo substancji o działaniu regulującym, łagodzącym, antybakteryjnym/przeciwzapalnym i wzmacniającym. Zero alkoholu. Nie działa specjalnie na porost, ale faktycznie tonizuje i koi skórę głowy. Szukałam czegoś, co ma bardzo naturalny skład i przynosi takie efekty, i w tej cenie jestem z niego bardzo zadowolona. Sprawdzi się też jako pokdład pod olejek. Zapach ma silnie ziołowy, apteczny
    Zalety:
    • skład
    • pięknie pachnie-
    • szklane opakowanie
    • świetny atomizer
    • koi i tonizuje skórę głowy
    • nadaje się też jako podkład pod olejowanie
    Wady:
    • nie widzę specjalnego działania na porost