Wcierki do włosów i skóry głowy

Bosko Cosmetics Trychobooster Wcierka pobudzająca

Bosko Cosmetics Trychobooster Wcierka Pobudzająca 125ml
Bosko Cosmetics Linia Trychologiczna

• 15 kwietnia 2025 o 10:39
    piękny zapach
    Przeważnie zawsze używam jakiejś wcierki do skóry głowy. Zawsze nakładam na noc oraz używam specjalnej szczoteczki do masażu. Miałam wiele wcierek do skóry głowy i muszę przyznać, że ta jest jedną z lepszych. -przystępna cena -dobry skład -wygodny aplikator -ładny zapach (słodki i waniliowy) -wodna konsystencja -wydajna -wydaje mi się, że faktycznie po około 2 miesiącach w miarę regularnego stosowania zaczęły pojawiać się nowe włoski -ograniczyła wypadanie włosów
    syl_maj
    26 lutego 2025 o 12:00
    Najlepsza wcierka jakiej używałam!
    Ta wcierka to jest moje odkrycie i totalny hit 2024 roku. Poleciła mi ją moja trycholog, po tym jak już moje wyniki badań były dobre, włosy przestały aż tak bardzo wypadać i trzeba było trochę postymulować je do wzrostu. Wcierkę tą stworzyła też super trycholog, którą obserwuję na Instagramie, dlatego miałam duże oczekiwania. No i nie zawiodłam się. Mimo, że cena jest dosyć wysoka, to uważam że w 100% ta wcierka jest warta swojej ceny. Już moje pierwsze odczucia były bardzo pozytywne, bo większość wcierek jakich używałam albo śmierdziała, albo miała zapach "do zaakceptowania". Zapach tej wcierki jest przepiękny. Dosłownie mogłabym mieć takie perfumy :D I całe szczęście zapach ten nawet długo się utrzymuje na włosach. Kolejnym plusem jest to jak baaaardzo ta wcierka rozgrzewa. Chociaż nie wiem czy "rozgrzewa" to dobre określenie bo to jest takie przyjemne pieczenie połączone z chłodzeniem. Generalnie bardzo mocno czuć jej działanie, skóra też robi się bardzo zaczerwieniona, dlatego trzeba uważać, żeby nic nie spływało po twarzy, bo robią się czerwone, piekące smugi. Mimo to, nie należy się obawiać że ta wcierka za mocno podrażni skórę głowy, bo ja właśnie mam mocno wrażliwą skórę, ze skłonnością do podrażnień nawet przez zwykłe szampony drogeryjne, a ta wcierka mnie nie podrażnia, tylko porządnie pobudza. No i teraz najważniejsze - działanie. Używam jej po każdym myciu (czyli jakieś 4 razy w tyg) i po kilku tygodniach widać efekty gołym okiem. Wysyp baby hair, widocznie zagęszczony przedziałek i kilka cm włosów na plusie. Co ważne, wcierka ta w ogóle nie obciąża włosów, a wręcz dodaje im turbo objętości. Szczerze mówiąc nie widzę żadnych wad i od roku nie testowałam żadnej innej wcierki, bo ta jest moim strzałem w 10
  • 22 lutego 2025 o 13:49
    Mam mieszane uczucia do tej wcierki
    Na wcierke marki Bosko często natrafiałam na mediach społecznościowych i widziałam same pozytywne opinie, a że akurat zmagam się z nadmiernym wypadaniem włosów postanowiłam ją przetestować. Wcierka ma wygodny, precyzyjny aplikator oraz ładny zapach. Stosuje ją po myciu i dużym plusem jest to, że nie przetłuszcza ani nie obciąża włosów, minusem jest dla mnie jej działanie - wiele osób pisało, że wcierka mocno rozgrzewa skórę głowy, co u mnie nie wystąpiło, czułam delikatne ciepło podczas jej nakładania ale było to bardzo delikatne odczucie, przez co nie wiem czy moja skóra głowy jest tak odporna na ciepło czy trafił mi się wadliwy egzemplarz. Co do wzrostu włosów zauważyłam baby hairy natomiast nie pomogła mi z wypadaniem, włosy wypadają tak samo jak przed jej używaniem. Jak za tą cenę spodziewalam się lepszych efektów. Na ten moment nie wiem czy kupię ją ponownie, może jeśli trafię na nią na promocji to dam jej jeszcze szanse, żeby sprawdzić czy inny egzemplarz będzie mocniej rozgrzewał skórę.
    • Aplikator
    Wady:
    • Stosunek ceny do jakości
  • 5 lutego 2025 o 15:08
    Wcierka czyni cuda
    Kupiłam wcierkę z polecenia koleżanki, jednak zanim się zdecydowałam, sprawdziłam i ma wiele poleceń To moje drugie opakowanie na wykończeniu i korzystam z niej regularnie zgodnie z zaleceniem producenta trzy razy w tygodniu. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania, mam wysyp baby hairy, włosy są mocniejsze, grubsze, przez ich ilość trudno ujarzmić, ale to przyjemny efekt uboczny :D Przy aplikacji skóra głowy potrafi zapiec i pojawiają się zaczerwienienia, jednak po chwili znikają, a pieczenie ustaje. Butelka zawiera atomizer, więc aplikacja jest szybka i wygodna. Produkt jest bardzo wydajny, ma przyjemny zapach i co ważne nie obciążą włosów, co zdarzało mi się z innymi wcierkami. To produkt, który zostanie w mojej kosmetyczce na stałe.
    • Skuteczność - wysyp baby hair
    • Przyjemny zapach
    • Nie obciąża włosów
  • 6 stycznia 2025 o 16:11
    Wcierka od marki Bosko długo chodziła mi po głowie, w końcu miałam okazję ją wypróbować kiedy koleżanka podarowała mi sporą odlewkę tego kosmetyku (prawie pół butelki), więc z przyjemnością zaczęłam testy. Kosmetyk ma lekką konsystencję, która nie nie obciąża włosów przy systematycznym stosowaniu naprawdę daje świetne efekty, choć nie tak spektakularne jak mogłoby się wydawać. Wcierka znajduje się w buteleczce z trwałego plastiku. Aplikator typu spray z plastikowym zabezpieczeniem jest praktyczny i komfortowy w użyciu, bo pozwala dotrzeć precyzyjnie w dane miejsce na skórze głowy. Kosmetyk ma postać płynu, jest lekki i nie obciąża włosów, stosuję go po myciu na umyte już włosy i lekko wilgotną skórę głowy. Jest to produkt o przyjemnym zapachu. Aplikuję ten kosmetyk na skórę głowy miejsce po miejscu a następnie wykonuje kilkuminutowy masaż. Po aplikacji czuje lekkie uczucie ciepła, jednak zaraz ono zanika, u mnie jest tak naprawdę lekko wyczuwalne i przyznam, że liczyłam na więcej. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam wzmocnienie włosów i zmniejszone wypadanie, myślę, że kupię pełnowymiarowe opakowanie dla podtrzymania efektów. Ilość jaką miałam wystarczyła mi na 6 tygodni stosowania, co drugi dzień tak jak zaleca producent. Uważam, że ten kosmetyk jest wydajny, jego cena w promocji akceptowalna, natomiast regularna dla mnie zdecydowanie za wysoka.
    Zalety:
    • lekki produkt nieobciążający włosów
    • wzmacnia włosy i zmniejsza wypadanie
    • praktyczny aplikator spray
    • dobry skład
    Wady:
    • wysoka cena