WIZAŻ logo
Wcierki do włosów i skóry głowy

Pharma Care Wcierka stymulująca wzrost włosów, łopian większy + kapsaicyna

4,7 (120)
1 hit!

allegro
Dr.Max.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 120 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 kwietnia 2026 o 22:44
    Tez fajna wcierka
    Kupi ponownieTak
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Pomimo, że moją niekwestionowaną wcierką numer 1 jest ta z Anwena to żeby nie było monotonnie decyduje się również na inne. Tym razem wleciała ta z Pharma Care wersja stymulująca. W wcierkach bardzo ważną rzeczą jest opakowanie, bo taki precyzyjny atomizer istotnie zwiększa wydajność, ale pryskamy bezpośrednio na skórę głowy (a nie na włosy). A sama butelka zawiera aż 150 ml co wystarcza na ok. 2-3 miesiące (włosy myję co 2. dzień). Skład jest ciekawy bo zawiera oprócz tytułowej kapsaicyny i łopianu większego, jeszcze kwas mlekowy, pantenol, adaptogen owoc amla, wodę kwiatową z rumianku, pantelakton, wyciągi z rozmarynu, z owoców liściokwiatu garbnikowego. Myślę, że jest to też "składowa" zapachu, który jest taki przyjemy ziołowy. A no i najważniejsze - nie ma tu alkoholu! A jak z działaniem? U mnie wcierka jest zawsze po umyciu włosów, następnie podczas czesania włosów rozprowadzam ją w każdy kącik. Po odsączeniu nadmiaru wody, suszę włosy i myślę, ze to też dodatkowo "boostuje" działanie wcierki. Baby hairów pojawiło się wiele. Plusem jest to, że nie zauważyłam przetłuszczania się nadmiernego skalpu (myślę, że wręcz trochę reguluje ten problem), nie skleja, a przede wszystkim nie spowodowała żadnej reakcji alergicznej. Na sam koniec dodam, że za wcierkę zapłaciłam 9,95 zł - więc o wiele mniej niż ta z Anwen.
    Zalety:
    • niska cena
    • fajny skład
    • skuteczne działanie (dużo baby hairów)
  • 1 marca 2026 o 15:17
    Przeciętna
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Wcierka zamknięta w wygodnym opakowaniu z atomizerem, łatwo więc ją było rozprowadzić na skórze głowy. Była bardzo wydajna i wystarczyła mi na kilka miesięcy. Niestety nie zauważyłam jakichkolwiek oznak, że moje włosy rosną szybciej lub że jest ich więcej. Krzywdy mi nie robiła, nawet przy bardzo wrażliwej skórze głowy, jednak nie zaobserwowałam nic co miało się zadziwić według producenta.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 16 lutego 2026 o 10:49
    Stymuluje wzrost włosów
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wcierka znajduje się w poręcznym opakowaniu z ciemnego tworzywa. Ma płynną konsystencję. Atomizer umożliwia precyzyjne wydobycie odpowiedniej ilości produktu. Dzięki temu produkt jest wydajny i starcza na około dwa miesiące codziennego stosowania. Dobrze rozprowadza się na skórze głowy. Nie powoduje przesuszenia ani podrażnień. Po dwóch miesiącach mogę stwierdzić, że stan moich włosów poprawił się. Są mocniejsze i wyglądają na zdrowsze. Nabrały blaskui rosną szybciej. Z pewnością kupię ponownie.
  • 3 lipca 2025 o 10:28
    Nie na moje włosy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Zachęcona pozytywnymi opiniami kupiłam tą wcierkę, zwłaszcza że zauważyłam dużą ilość wypadających u mnie włosów. Pomimo, że została okrzyknięta "Perłą Rynku Kosmetycznego 2024" to znalezienie jej stacjonarnie to nie lada wyczyn. Skapitulowałam i kupiłam przez internet. Przyszła do mnie 150 ml butelka wykonana z ciemnego plastiku który, według zapewnień producenta, pochodzi w 100% z recyklingu i nadaje się do ponownego przetworzenia ( aczkolwiek z tym ostatnim bym tak nie szalała ;-) ). Dobry atomizer świetnie rozprowadza, rzadki w swej konsystencji płyn, a na włosach pozostaje przyjemny zapach. Kupując tą wcierkę nie tylko kierowałam się opiniami, ale również składem. Łopian, rozmaryn, adaptogen z owocu amla oraz kapsaicyna z ostrej papryczki są mi znane z pielegnacji włosów, jednak nigdy nie stosowałam ich połączenia, dlatego z ogromną ciekawością podchodziłam do działania tego kosmetyku. Po miesiącu kuracji specjalnych efektów nie zauważyłam, pomimo codziennej aplikacji na skórę głowy oraz masaż specjalnie dedykowaną do tego szczotką. Po kolejnych dwóch tygodniach włosy nadal wypadały a baby hair nie kiełkowało. Nie wiem czy moja skóra głowy jest oporna na ten "koktail " czy może potrzebuje jeszcze więcej czasu na jakieś efekty, ale rezultat jest taki że zawartości butelki nie ma a włosy nadal wypadają.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • 7 marca 2025 o 18:43
    Fajna, jednak to nie to
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wcierka zamknięta została w sumie w klasycznym opakowaniu dla wcierek z równie klasycznym aplikator. Buteleczka zawiera 150 ml kosmetyku. Wcierkę łatwo się aplikuje, a podczas masażu czuć jej działanie poprzez przyjemne grzanie skóry głowy. Wyciąg z łopianu większego oraz kapsaicyny bardzo dobrze działa na wzrost moich włosów. Z użycia na użycie widać coraz więcej baby hairów z czego bardzo się ciesze. Niestety w porównaniu do mojej ulubionej wcierki z onlybio wypada trochę gorzej, ta wcierka nie hamuje wypadania włosów. Podczas ich wyczesywania widzę ich stanowczo więcej na szczotce niż zazwyczaj.
    Zalety:
    • Pomaga w zapuszczeniu jak i zagęszczeniu włosów
    Wady:
    • Nie hamuje wypadania włosów

szukaj