Balsamy do ciała

Laboratorios Babe Urea Body Lotion Balsam do ciała z mocznikiem

• 5 marca 2012 o 17:05
    Uratował moją skórę
    Jestem na tak! Balsam do ciała zamówiłam na jednej z aptek internetowych, gdyż bardzo trudno dostać go w normalnych aptekach, nawet w dużym mieście. Od razu plus za dużą butelkę, 500 ml, niesamowicie wydajny, uproszczone dozowanie dozownikiem, ilość balsamu adekwatna do potrzeb. Ma bardzo przyjemny zapach, taki kremowy. Bardzo miły dla zmysłów :) Nie mam trudności z rozprowadzeniem go na ciele, nie jest bardzo gęsty, ma optymalną konsystencję, co najważniejsze, NIE LEJE SIĘ. Szybko się wchłania, po jego zaaplikowaniu można od razu aplikować ubranie na ciało bez obaw o wybrudzenie :) Nie piecze, nie podrażna. Jest bardzo delikatny. Idealny dla suchej i wrażliwej skóry. Nie zróbi żadnych szkód, to pewnie przez zawartość mocznika. Dla mnie sprawdził się idealnie w okresie ostrych mrozów. Przez suche powietrze w pomieszczeniu i ostry mróz na zewnątrz moja skóra się zbuntowała. Nic nie działało, ani Garnier Czerwony, ani Neutrogena, no KOMPLETNA KLAPA. Myślałam, że jeszcze trochę, a z mojej skóry będą odpadały łuski :) Na szczęście trafiłam na to cudeńko. Polecam wszystkim tym, którzy mają problemy ze skórą/ mają wrażliwą skórę są atopowcami - balsam sprawdzi się w 100%. Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/4 butelki
  • 13 kwietnia 2010 o 23:18
    Gorąco polecam
    Świetny produkt. Mam bardzo suchą i wrażliwą skórę. Używałam już wielu balsamów z mocznikiem znanych producentów dermo kosmetyków i w mojej opinii Urea Body Lotion jest numerem 1 !!!! Doskonale się wchłania, a przede wszystkim nie pozostawia na skórze lepkiej, tłustej warstwy. Po zastosowaniu niemal natychmiast można założyć ubranie. Ma bardzo przyjemny zapach, co często nie jest spotykane w produktach z mocznikiem. Delikatna i lekka konsystencja daje komfort stosowania. Polecam gorąco. Naprawdę warto. Nie widziałam na forum innego produktu tej firmy godnego polecenia - Żel aloesowy, więc pozwolę sobie zmieścić kilka słów o nim :) Rewelacyjne nadaje się do stosowania po nadmiernej ekspozycji na słońce. Używałam go po "spieczeniu"; niektórych wrażliwych partii ciała na solarium. Właściwości kojące żelu sprawiają, że zaczerwienienia widocznie zmniejszają się. Szybko przynosi ulgę - eliminuje uczucie pieczenia i swędzenia. Po 1 dniowym stosowaniu (2 aplikacje) poczułam znaczne ukojenie, a co najważniejsze nie zeszła mi skóra. Świetny produkt, zwłaszcza po letnich kąpielach słonecznych.Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1