Balsamy do ciała

Oillan Derm+
Oillan Derm+ Balsam intensywnie natłuszczający do ciała, 200 ml 200 ml

• 4 marca 2024 o 11:11
    średni produkt
    kupiłam go bo borykam się z sucha skórą i myślę sobie fajnie odżywi i natłuści skórę jednak troszkę się przeliczyłam bo jest okropnie tłusty i nie wchłania się jedynym plusem jest bardzo ładny zapach ale niestety nie sprawdził się u mnie dlatego nie mogę go polecić bo nie spełnił moich oczekiwań - owszem jest delikatny dla skóry i nie uczula ale jednak za tłusty.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, bardzo łądny zapach, fajna konsystencja
    Wady:
    • bardzo tłusty
    Drogeria Super-Pharm
  • 18 grudnia 2023 o 19:16
    Uwielbiam!
    Krem ma niesamowicie krótki skład, nie zawiera SLS, parabenów, substancji zapachowych, ani barwników. Daje naprawdę natychmiastową ulgę przesuszonym, napiętym i pękającym dłoniom. Tubka starcza naprawdę na długo, jeśli stosuje się krem tylko w po myciu rąk. Polecam ten krem kazdemu! Jeśli ktoś miałby potrzebę stosowania go częściej lub na większe partie skóry, polecam zaopatrzenie się w większe opakowanie, które jest dostępne w internecie w wielu sklepach i wychodzi naprawdę korzystnie cenowo. Mi ten krem bardzo pomógł w regeneracji skóry na dłoniach, zwlaszcza w okresie zimowym! Bardzo mocno polecam!
  • 9 grudnia 2022 o 22:51
    rozczarowanie
    Wraz z odrywaniem dni w kalendarzu i wybiciem jesieni mój organizm wychwytuje pojawiające się zmiany w otoczeniu i dosyć mocno to okazuje. Występuje suchość, szorstkość, swędzenie skóry głównie na łokciach i na dłoniach, między palcami pojawiają się podrażnienia i zaczerwienienia. W tym roku postawiłam na balsam intensywnie natłuszczający marki Oillan skierowany nie do konkretnej partii ciała lecz ukierunkowany na konkretny problem dermatologiczny, mowa tu o suchej, bardzo suchej, atopowej czy alergicznej skórze. Stosuję go od 1,5 miesiąca i wcale nie zauważyłam jakieś większej poprawy w miejscach gdzie występuję problem. Co prawda suchość skóry na łokciach została lekko zminimalizowana lecz w dalszym ciągu odczuwam swędzenie w tych miejscach i dyskomfort. To samo tyczy się dłoni. Chwilowo natłuszcza skórę ale nie wzmacnia za bardzo bariery ochronnej naskórka. Nie czuję również w trakcie czy po aplikacji tego balsamu uczucia ulgi czy ukojenia w podrażnionych miejscach. Minus również za opakowanie, jeśli balsam nie stoi na odpowiednio płaskim i równym podłożu a jesteś na początku butelki lub w jej połowie to jest wielka szansa że zawartość się wyleje - przydałaby się pompka...Oprócz tego zapach jak dla mnie wyczuwalny i drażniący. Wg mnie balsam ten kompletnie nie radzi sobie z wrażliwą, atopową czy skłonna do podrażnień skórą za to w miejscach gdzie nie ma tego problemu bardzo dobrze nawilża i regeneruję skórę.
    Zalety:
    • cena,
    • konsystencja - szybko się wchłania
    Wady:
    • zapach,
    • opakowanie,
    • niezgodność z opisem,
    • nie poradził sobie z występującymi problemami skórnymi,
  • 25 kwietnia 2022 o 23:21
    Przeciętny emolient, nie nawilża na długo
    Przeciętny produkt, który częściowo spełnia swoje funkcje, choć znam też dużo lepsze emolienty. Balsam ma dosyć rzadką konsystencję, dobrze rozprowadza się na skórze. Jest bezzapachowy. Częściowo się wchłania, ale pozostawia też lekko tłustą i lepką okluzję, dlatego też stosowałam go tylko na noc. Stosowałam ten balsam w momencie, kiedy moja skóra potrzebowała konkretnego nawilżenia. Byłam w trakcie silnej kuracji dermatologicznej i musiałam odpowiednio zadbać o jej codzienną pielęgnację. Jeżeli chodzi o samo działanie to owszem nawilża, ale nie na długo. Skóra po jego zastosowaniu jest miękka, gładka, ale efekty szybki mijają. Nakładałam go zawsze wieczorem, rano już za bardzo nie widziałam po nim śladów. Skóra szybko zaczynała się ponownie przesuszać i tracić nawilżenie. Długofalowych efektów nie było. Spodziewałam się więcej po tym produkcie. Uważam, że nie jest wcale zły - delikatny, bezpieczny, nie powoduje żadnych podrażnień, ale raczej dla osób bez większych problemów skórnych. Wtedy może sobie całkiem nieźle poradzić. Ja jednak będę sięgać po balsamy, po których widzę bardziej długofalowe efekty.
    Zalety:
    • delikatny, bezpieczny dla wrażliwej skóry
    • dobrze się rozprowadza
    Wady:
    • nie nawilża na długo
    • pozostawia tłustą okluzję
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 9 kwietnia 2022 o 9:24
    Jeden z lepszych
    Moja skóra jest bardzo sucha. Jeśli codziennie nie stosuje balsamów czy kremów to czuje duży dyskomfort przy noszeniu ubrań. Ten balsam mnie uratował. Dobrze nawilża, nawet szybko się wchłania, ale pozostawia lepką warstwę, dlatego też stosuję go na noc i jestem zadowolona. Skóra się uspokoiła i nie szczypie z wysuszenia. Jedyny minus to opakowanie, przy końcówce ciężko wydobyć krem, a czasem zdarzy się jeszcze przesadzić z ilością. Myślę, że tutaj sprawdziłaby się pompka. Na pewno kupię ponownie ;)