Balsamy do ciała

Soraya Oat Therapy, Owsiany balsam do ciała

• 1 stycznia 2024 o 19:25
    Fajny do skóry suchej.
    Produkt spełnił moje oczekiwania i do skóry wrażliwej, suchej (nie bardzo suchej) sprawdził się doskonale. Przystępna cena sprawiła, że postanowiłam wypróbować balsam drogeryjny (zazwyczaj używam aptecznych). Produkt ma bardzo ładny, słodki zapach, bardzo dobrze się wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy. Stosowany codziennie nawilża, odżywia, wygładza skórę ciała. Polubiłam ten produkt i na pewno jeszcze do niego wrócę.
  • 1 stycznia 2024 o 19:13
    Całkiem fajny balsam owsiany.
    Owsiany balsam do ciała stworzony pod logo marki Soraya kupiłam wraz z jednym z magazynów, które lubię czytać. Cena była niezwykle opłacalna. Ogółem dość często testuję kosmetyki będące dodatkami do czasopism, gdyż można je kupić praktycznie w cenie gazety i w większości są to naprawdę ciekawe propozycje. Nie inaczej było i tym razem! Specyfik zamknięty jest w tubie z zamknięciem na zatrzask, z grafiką przedstawiającą kłos owsa będącego motywem przewodnim kosmetyku. Z tuby bez problemu wydobywa się zawartość, gdyż materiał, z którego jest wykonana jest dość elastyczny. Pojemność to 200ml. Mnie ta ilość starczyła na trochę ponad 2 tygodnie smarowania raz dziennie - wydajność wg mnie jest w porządku. Balsam ma gęstą, kremową konsystencję o beżowo-żółtym zabarwieniu. Po rozsmarowaniu na skórze przez pewien czas pozostaje widoczny i trzeba dać mu czas, by się wchłonął. Do gustu przypadł mi zapach, który jest przyjemny, ale jednocześnie nie nadmiernie intensywny. Co do składu, z substancji pielęgnujących mamy tutaj: * nawilżającą glicerynę * odżywcze masło shea * redukującą utratę wody z naskórka betainę * olej z ziaren owsa bogaty w ceramidy, dzięki czemu wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry oraz spowalnia procesy starzenia * kwas fitowy będący silnym antyoksydantem * wyciąg z nasion owsa dodający nawilżenia * olej sojowy świetnie kondycjonujący skórę. Z kontrowersji pod sam koniec listy jest phenoxyethanol. Ogółem skład jest w miarę ok, na dodatek stworzony w 98% z substancji pochodzenia naturalnego. Na koniec pora na opis efektów. Skóra po nasmarowaniu tym balsamem zdecydowanie zyskuje na gładkości, nawilżeniu i odżywieniu. Staje się również miększa i wygląda zdrowiej. Krem sprawdza się również używany po depilacji, gdyż świetnie łagodzi podrażnienia. Przejdźmy do podsumowania. Ogółem z balsamu od marki Soraya jestem zadowolona. Daje skórze komfort, jest wydajny i można go kupić w korzystnej cenie. Jedynym minusem jest to, że trzeba trochę poczekać nim w pełni się wchłonie, dlatego nie będzie sprzyjał niecierpliwym. Ode mnie otrzymuje 4,5*.
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie, nadanie miękkości oraz przywrócenie komfortu skórze
    • bogaty w substancje pielęgnujące skład
    • zadowalająca wydajność
    • opakowanie, z którego bez większych problemów dozuje się zawartość
    Wady:
    • trzeba dać mu czas, by w pełni się wchłonął
    • phenoxyethanol w INCI
  • 16 września 2023 o 20:08
    Świetny produkt
    Owsiany balsam do ciała marki Soraya to świetny produkt do pielęgnacji wrażliwej skóry. Regularne stosowanie balsamu przywraca odpowiedni poziom nawilżenia i redukuje szorstkość skóry. Balsam ma delikatną konsystencję i bardzo szybko się wchłania pozostawiając komfort. Balsam jest wydajny. Opakowanie w formie tuby jest bardzo wygodne w aplikacji.
    Zalety:
    • nawilża i odżywia
    • wydajny
    • szybko się wchłania
  • 24 kwietnia 2023 o 20:15
    Otulenie i ukojenie dla suchej skóry
    Kompletnie nie znałam tej serii, balsam był prezentem do czasopisma. Opakowanie dobrze oddaje zawartość - kolor balsamu jest jak kawa zbożowa z mlekiem. Zapach kojący, delikatny, kremowy. Konsystencja dość gęsta, treściwa, jednak balsam szybko się wchłania. dobrze rozprowadza się po ciele i zostawia skórę miękką i dobrze nawilżoną, a my mamy wrażenie świetnie wypielęgnowanej skóry. Jest dość wydajny i naprawdę przyjemny w użytkowaniu, to taki balsam do chilloutu. Chętnie do niego wrócę.
  • 15 stycznia 2023 o 9:14
    Boski!
    Kupiłam wraz z gazetą za nie wielkie pieniądze, a że ja uwielbiam testować naturalne produkty, więc czemu nie?! Po pierwsze opakowanie przypomina Resibo i miałam wrażenie jak bym używała czegoś wysoko półkowego. Po drugie balsam jest bardzo lekki w konsystencji i szybko się wchłania w skórę, prawie jest jak mleczko. Nawilża skórę przez cały dzień. Zapach jest bardzo przyjemny, mleko owsiane, lekko słodkie. Skład jak najbardziej naturalny. Skóra gładka w dotyku. Średnio wydajny.