Balsamy do ciała

Cien Mleczko do skóry suchej z olejkiem migdałowym

• 26 lipca 2023 o 21:15
    Świetny, ale nie na lato
    Ten balsam całkiem przyjemnie pachnący jest bardzo gęsty i przez to bardzo wydajny. Jest świetny, rewelacyjnie nawilża, to nawilżenie czuć nawet kilka dni po aplikacji. Trochę trzeba się namęczyć z jego wcieraniem, pozostawia nieco film na ciele, trochę się klei, ale jego działanie bije na głowę te niedogodności, przy tym cena jest niewielka, a pojemność wielka. Starcza na długo, łatwo go nabyć w lidlu, a słyszałam też, że ma bardzo dobry skład. Mam tylko jedno ale, nie jest to balsam do stosowania w lato, gdy jest gorąco, jest na to zbyt ciężki, ale w pozostałe pory roku produkt rewelacja. Dość ciężko się go wydobywa z tej butelki właśnie przez tę jego gęstość, ale ja zawsze przelewam go do zakręcanego słoiczka, a butelkę rozcinam, żeby nie zmarnować mnóstwa kosmetyku.
  • 16 lutego 2023 o 18:11
    Świetny treściwy balsam w korzystnej cenie
    Super balsam z naturalnym składem w bardzo dobrej cenie. Jest tłusty i pozostawia tłustą powłokę, ale właśnie dzięki temu może wytworzyć warstwę okluzyjna i dobrze nawilżyć skórę. Do tego ma piękny zapach porównywalny do kremu Nivea.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
  • 5 lutego 2023 o 10:20
    Mleczko-balsam
    Wiele słyszałam na temat olejku migdałowego i jego działaniu. Dlatego też  postanowiłam się skusić na mleczko do ciała marki Cien z dodatkiem właśnie tego oleju. Uwielbiam wszelkiego rodzaju mleczka i balsamy do ciała, dlatego chętnie wrzuciłam go do koszyka podczas zakupów. Mleczko, choć osobiście nazwałabym je raczej balsamem, ma gestą, białą i bogatą, również przyjemnie pachnącą konsystencję, chociaż mi to w zupełności nie przeszkadza, gdyż lubię tego typu produkty do pielęgnacji ciała. Używam go obecnie codziennie po wieczornej kąpieli. Po nałożeniu, zostawia na skórze tłustą warstwę, ale dosyć szybko i ładnie się wchłania, a skóra jest odczuwalnie nawilżona i odżywiona, dlatego też świetnie sprawdzi się do skóry suchej lub np. po goleniu. Nie podrażnia, nie uczula. Zapach również utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas, a dla mnie to duża zaleta, gdyż lubię kremowe zapachy i ogólnie zapachowe kosmetyki. Kosmetyk jest wydajny, gdyż już mała ilość spełnia obietnice producenta, a przy tym tani i dostępny w Lidlu. Na pewno będę do niego wracać. :)
    Elvetie
    11 grudnia 2022 o 15:58
    Nie nazwałabym go mleczkiem
    Produkt zdecydowanie traci przez to, że jest nazwany mleczkiem, a nie balsamem do ciała. Złapałam go dlatego, że spodziewałam się lekkiej konsystencji, która łatwo się rozprowadza i dobrze wchłania, a niestety dostałam tłusty i toporny balsam do ciała. Jeśli chodzi o jego właściwości nawilżające, to jest super. Nie lubię jednak, gdy balsamy i kremy trzeba długo i dokładnie wsmarowywać. Nie lubię też, gdy produkty zostawiają na ciele i dłoniach tłustą powłokę, która długo nie chce się wchłonąć. To mleczko niestety ma wszystkie te cechy. Na plus niska cena, duża pojemność i neutralny zapach. Mleczko jest bardzo wydajne. Dla fanów gęstych i treściwych balsamów będzie w porządku.
  • 26 października 2022 o 18:14
    Zyskuje przy dłuższym stosowaniu
    Skuszona ceną tego produktu postanowiłam go przetestować. Nie oczekiwałam od niego cudów. W końcu produkt tani jak barszcz więc czego od niego wymagać. Pierwszy kontakt z nim był fatalny. Produkt okazał się bardzo gęsty, tępy i okropny w rozprowadzeniu. Do tego nie chciał się wchłaniać. No katastrofa. Kolejne użycia nie były lepsze. Jednak postanowiłam dać mu szansę i znaleźć taką technikę aplikacji, która będzie mi odpowiadać. I znalazłam! Po pierwsze- nie wielkie ilości. Lepiej dołożyć balsamu niż dać go za dużo Po drugie- nie na mokro. O dziwo na mokro się nie chce wchłaniać. Po trzecie - trzeba przyzwyczaić się do tego, że rozprowadza się nie najlepiej i nigdy nie wchłonie się w 100%. Ja biorę to jako jego cechy a nie wady czy zalety. Ale kiedy pokonałam to pierwsze wrażenie balsam okazał się mieć super działanie nawilżające i odżywcze. Skóra staje się bardzo miękka i gładka. Jak za tę cenę uważam, że balsam wart przetestowania.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Skład
    • Świetnie nawilża, odżywia u uelastycznia skórę
    Wady:
    • Trzeba nauczyć się z nim pracować
    • trzeba zaakceptować to że ma ciężką, tępą konsystencje, która zostaje na skórze