Szampony do włosów

Tołpa Green, Regeneracja, Szampon do włosów suchych, matowych i puszących się

Bodyland.pl
Tołpa Green Green Regeneracja szampon do włosów suchych matowych i puszących się 300 ml
Tołpa
tołpa. regeneracja. szampon do włosów suchych, matowych i puszących się, 300 ml
notino.pl
Tołpa Green Regeneracja

sussuri
    4 marca 2025 o 20:02
    Miłe zaskoczenie
    Niestety jestem cięta na szampony tołpy po nie miłych doświadczeniach z ich bardzo agresywnymi szamponami do włosów przetłuszczających się, które zamiast normalizować przesuszały włosy i doprowadzały do jeszcze gorszego przetłuszczania. Szampon zmieniłam dopiero po tym, jak moja fryzjerka stwierdziła, że są niestety bardzo przesuszone. Konsystencja taka sama jak w reszcie serii, gęsty i mało wodnisty żel ale mam wrażenie, że mniej trzeba niż przy szamponie do włosów przetłuszczających się. Myje ok, ale czasami nie wymyje wszystkiego za jednym razem, nawet przy dokładnym myciu. Włosów nie przesusza, a przetłuszczanie jest wolniejsze - mogę spokojnie myć co dwa dni wieczorem i mieć dwa dni spokoju. Jest to ważne od kiedy mam krótsze włosy. Butelka jak butelka, jestem do nich przyzwyczajona. Zapachu nie stwierdziłam. Jakby nie istniał, bo go nawet nie czuję.
    Zalety:
    • nie przesusza włosów
    • niska cena
    • delikatny zapach
  • 9 lutego 2025 o 21:46
    Przyjemny szampon
    Bardzo lubię ten produkt. Jest w przystępnej cenie , ale niestety nie jest wydajny. Bardzo szybko mi się kończy ale raczej to normalne przy szamponie. Przyjemny zapach , dobrze domywa skórę głowy i nawilża. Pieni się dobrze ale mógłby lepiej. Mimo to napewno kupię ponownie.
    • nawilża włosy
    • dobrze oczyszcza
    Wady:
    • szybko sie kończy
  • 5 grudnia 2024 o 22:07
    Raczej nie wrócę
    Ja bardzo lubię testować szampony . Nie mam jednego ulubionego do którego wracam cały czas . Dla mnie taki kosmetyk ma dobrze umyć włosy i nie podrażnić mi skóry głowy . Niestety często różne szampony powodują u mnie swędzenie głowy ???? Tutaj na szczęście było inaczej ???? ????przyjemny zapach ????gęsta konsystencja ????dobrze się pieni ????łatwo się zmywa ????nie podrażnił mojej skóry głowy Czy zadziałał na puszenie ? U mnie nie ale ja nie mam z tym większego problemu więc ciężko mi się wypowiedzieć w tym temacie . Dla mnie jest to dobry produkt w przystępnej cenie . Za 300 ml musimy zapłacić około 20 zł .
    kaskaw8
    17 listopada 2024 o 11:53
    Próba znalezienia fajnego szamponu zakończona niepowodzeniem
    Ten szampon od Tołpy to dla mnie nieporozumienie i nietrafiony wybór, którego bardzo żałuję. Moje włosy mają tendencję do puszenia się, a skóra głowy jest wrażliwa i sucha. Myślałam, że ten szampon będzie odpowiedni, bo tak opisywał to producent. Nie, nie, nie, nie... Szampon ma gęstą konsystencję. Dość trudno go odpowiednio spienić i wmasować we włosy. Mycie głowy tym szamponem nie należy do najprzyjemniejszych. Jest to, niestety, irytująca przeprawa i przykry obowiązek. Ponadto szampon średnio spełnia swoją funkcję. Włosy nie są mniej puszące i nadal (jak nie bardziej) elektryzują się. Nie widziałam też rezultatów co do ich wyglądu. Na łagodzenie podrażnień skóry głowy też nie ma co liczyć. Jak dla mnie ten szampon tylko bardziej przesuszył mi skórę głowy i powodował swędzenie. Produkt sam w sobie jest też strasznie niewydajny. Szybko się skończył, ale to w sumie dobrze, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków, a tego używać dłużej bym już nie mogła. Nie sięgnę już po ten szampon, bo to dla mnie jedna z gorszych pozycji do włosów.
    Zalety:
    • Zapach;
    • Szata graficzna.
    Wady:
    • Niewydajny;
    • Przesusza skórę głowy;
    • Brak łagodzenia podrażnień;
    • Nie zapobiega puszeniu się;
    • Konsystencja;
    • Trudny do spienienia;
    • Tępy” przy rozprowadzaniu na włosach.
  • 2 października 2024 o 14:09
    No niestety
    To jest szampon z kategorii najgorszy z najgorszych. W składzie mamy oczywiście ekstrakt z moreli i multum emolientów. Pół składu emolientów w szamponie do włosów, serio? Konsystencja dramat - jakbym zbity żel nakładała na głowę. Działa tak, że włosy wysusza, przetłuszcza oraz niesamowicie plącze. Żadnego efektu braku puszenia się włosów, a wręcz przeciwnie. Jedyne plusy to opakowanie, z którego dobrze wyciska się produkt, zapach i wydajność. Działanie woła o pomstę do nieba. Firmę Torf Corporation, czyli od Tołpy przejęła Bielenda, która ma w swoim portfolio świetne kosmetyki. Może wpłynie pozytywnie na Tołpę. Niestety na ten moment szampony od Tołpy istny dramat.
    Zalety:
    Wady:
    • wszystko