Płatki pod oczy

Perfecta Eye Patch, Eye or Smile Line Patch Żelowe płatki pod oczy lub na linie mimiczne

Perfecta Eye Patch Hydrożelowe płatki na noc
Dax Cosmetics
Perfecta EYE or SMILE LINE PATCH żelowe płatki pod oczy lub na linie mimiczne 010214721

• 17 kwietnia 2025 o 21:59
    Efekt jest bardzo przeciętny
    Skusiłam się na płatki żelowe od marki Perfecta w Rossmannie, kosztowały dosłownie grosze, więc żal było nie przetestować. Design opakowania sugeruje nam, że produkt zalecany jest do stosowania wieczorem lub na noc. Mamy na nim gwiazdy, księżyc, dominują fioletowe i niebieskie barwy. Płatki zawierają naturalne oleje, co jest dużym plusem. Pierwszą rzeczą jaka wpadła mi w oczy po otwarciu saszetki to rozmiar płatków, są duże i długie. Trochę musiałam się naginastykować żeby je założyć i czuć się w miarę komfortowo. Zrelaksowałam się godzinkę w łóżku z płatkami, po czym zdjęłam je i doklepałam w skórę resztki esencji.
    Zalety:
    • tanie
    • łatwo dostępne
    • delikatny zapach
    • brak podrażnień
    • delikatny efekt wygładzenia
    Wady:
    • bardzo mała ilość esencji
    • słabe nawilżenie
    • ciężko dopasować do okolicy oczu (czuć jakby się miało coś w rodzaju taśmy na skórze) - są mało komfortowe
    • słabe odżywienie
  • 9 kwietnia 2025 o 9:34
    Pozytywne zaskoczenie
    Płatki pod oczy to produkt wobec którego mam duże oczekiwania. Mam bardzo wrażliwe oczy i skórę wokół nich, więc produkty do pielęgnacji muszą być skuteczne ale też delikatne. Używałam już innych płatków firmy Perfecta. Polubiłam się z nimi i ich działaniem. Te kupiłam podczas promocji. Są większe niż Inne płatki. Wyglądają trochę jak plasterki. Są przyklejone do osobnych plastikowych prostokątów, co według mnie działa na plus. Bezproblemowo się przyklejają, nie przesuwają się, nie wałkują. Na skórze powinny znajdować się minimum 60 minut. Nie jest to więc ekspresowa wersją na ostatnią chwilę przed wyjściem. Jednak mając chwilę czasu warto poświęcić ją na noszenie płatków. Po upłynięciu godziny skóra wokół oczu jest wygładzona, nawilżona. Wygląda zdrowo i promiennie. Płatki nie uczuliły mnie, nie powodowały podrażnień. Są godne polecenia dla osób, które nie mają problemów z dłuższym czasem noszenia płatków.
  • 14 lutego 2025 o 15:20
    Całkiem przyzwoite
    Płatki okazały się być na materiałowym pasku, jednak część przylegająca rzeczywiście była żelowa. Ku mojemu zdziwieniu były dosyć długie. Zaaplikowany pod oko cudownie przyległy i nawet nie drgnęły podczas zabiegu. Komfortowo się w nich chodziło, były wręcz niewyczuwalne przez co nosiłam je przez 2 godziny, jednakże można je również aplikować na noc. Po ich ściągnięciu skóra była gładka, jędrna oraz świetnie odżywiona. Zaaplikowany po nich krem pod oczy również szybko się wchłonął i jak by lepiej zadziałał nawilżając delikatną strefę. Płatki nie wywołały uczulenia ani podrażnienia.
    Zalety:
    • Fajnie działają
    Wady:
    • Trzeba je długo trzymać zaaplikowane
  • 14 lutego 2025 o 14:14
    Najgorsze płatki jakich używałam
    Nie rozumiem, po co w ogóle powstał taki produkt. Płatki bardziej przypominają plastry niż żelowe płatki pod oczy. Już samo opakowanie, w którym znajdują się przyklejone do plastikowej planszy, wydaje się nietypowe. Po wyjęciu są suche, a po przyklejeniu do skóry stają się sztywne i powodują dyskomfort. Nałożyłam je przed snem, licząc, że jeśli nie będę ruszać twarzą, to jakoś się sprawdzą. Niestety, nie da się w nich wytrzymać zbyt długo. Dodatkowo zapach jest drażniący, co przed snem jest szczególnie irytujące. Po zdjęciu płatków skóra jest jeszcze bardziej wysuszona i nieprzyjemnie ściągnięta. Niestety, nie spełniły żadnej obietnicy i zdecydowanie ich nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Suche, sztywne, niewygodne, chemiczny zapach, wysuszają
  • 4 stycznia 2025 o 17:42
    Zdecydowanie nie
    Użyłam je jako płatki pod oczy. Zero esencji, zamknięte w plastikowym czymś, klejące -jak taśma, mocno wyczuwalne pod okiem, niewygodne i na dodatek nie dające efektu.