Olejki i masła do demakijażu

Caudalie Vinoclean, Huile de Soin Demaquillante Olejek do demakijażu

oliwkah
    30 marca 2025 o 10:28
    świetny olejek do demakijażu
    Nie będę ukrywać, że to mój ulubiony olejek do demakijażu. Zużyłam już kilka opakowań Wg mnie świetnie zmywa makijaż, jest wydajna, pięknie pachnie, skóra po tym olejku jest miękka, aksamitna. Zdecydowanie od kiedy używam te olejek zauważyłam poprawę wyglądu mojej skóry. Ten kosmetyk to dla mnie dosłownie game changer mojej codziennej pielęgnacji. Mam skórę mieszaną i polecam każdej osobie z taką cerą.
  • 4 lutego 2025 o 9:49
    Przyjemny demakijaż w naturalnym stylu
    Caudalie Vinoclean Huile de Soin Démaquillante to olejek do demakijażu, który zaskakuje swoją skutecznością i przyjemnym działaniem na skórę. Jego formuła doskonale rozpuszcza makijaż, a jednocześnie nie podrażnia oczu ani skóry. Po użyciu nie pozostawia tłustego filmu, co jest ogromnym plusem dla osób, które nie przepadają za ciężkimi olejkami. Konsystencja jest lekka, łatwo się rozprowadza i emulguje w kontakcie z wodą, dzięki czemu nie wymaga mocnego pocierania skóry. Po demakijażu cera jest nawilżona, miękka i przyjemnie wygładzona – nie ma uczucia ściągnięcia ani suchości. Zapach jest delikatny i naturalny, co sprawia, że cały rytuał oczyszczania staje się jeszcze przyjemniejszy. Jedynym minusem może być cena – jest to produkt z wyższej półki, a na rynku można znaleźć równie dobre olejki do demakijażu w niższej cenie. Jeśli jednak ktoś ceni sobie naturalne składniki i delikatne, ale skuteczne działanie, warto go wypróbować.
    Zalety:
    • Skutecznie usuwa makijaż
    • Nie podrażnia oczu ani skóry
    • Lekka konsystencja, łatwa do spłukania
    • Pozostawia skórę nawilżoną i miękką
    • Delikatny, przyjemny zapach
    • Naturalny skład
    Wady:
    • Dość wysoka cena
    • Można znaleźć tańsze, równie skuteczne zamienniki
  • 15 stycznia 2025 o 22:25
    Świetny olejek do skóry trądzikowej
    Olejek Caudalie odkryłam przypadkowo przy zakupie innych kosmetyków marki. Nie należy do najtańszych, ale za to jak działa jestem w stanie zapłacić tę cenę! Jest idealny do mojej trądzikowej skóry, której nie zapycha. Jest delikatny i nie wysusza, ale nie oznacza to, że nie zmywa makijażu! Bardzo dobrze radzi sobie z większością produktów - jedynie czasami muszę zmyć wodoodporny tusz osobno płynem micelarnym. Idealnie się emuluje do postaci mleczka, nie pozostawia tłustej warstwy. Po drugim etapie mycia twarzy skóra jest zupełnie czysta. Ma świetną wydajność, cena nie należy do najniższych (porównując np. do drogeryjnych opcji), ale nie testowałam do tej pory lepszego olejku. Warto też dodać, że zawiera w sobie naturalne oleje, a nie syntetyczne pochodne. Ogólnie polecam!
    Zalety:
    • dobrze się emulguje
    • nie zapycha
    • wydajny
    • naturalny
    Wady:
    • nie domywa wodoodpornego tuszu
    W perfumerii
  • 1 stycznia 2025 o 16:53
    Olejek do ciasta
    Caudalie vinoclean kupiłam za namową influencerek zapewniajacych, że jedynie dwuetapowe oczyszczanie ma sens. Jak powiedziałam o tym mojej dermatolog, to kategorycznie zabroniła mi stosowania wszelakich olejów do oczyszczania. Produkt ten stosuję jednak jedynie do zmycia ciężkiego makijażu, ale mysle, że zwykły olejek migdalowy do ciasta poradziłbym sobie tak samo. Ma identyczny zapach
    Zalety:
    • Wydajny
    Wady:
    • Mocny zapach olejku do ciasta
  • 5 września 2024 o 21:29
    Olejek idealny
    Po przetestowaniu dziesiątek olejków do demakijażu przy tym zostałam i kończę już 4 opakowanie. Olejek jest przyjemny, delikatny, oczy nie szczypią po jego użyciu. Zmywa nawet wodoodporny tusz i mocny makijaż. Produkt jest bardzo wydajny, przy codziennym używaniu starcza na 2-3 miesiące. Skóra po użyciu nie jest ściągnięta, pozostaje wypielęgnowana oraz wygładzona.
    Zalety:
    • dobrze zmywa makijaż (nawet wodoodporny)
    • wydajny
    • nie drażni oczu
    • pozostawia wypielęgnowaną skórę