Kremy uniwersalne

Hagi Phases, Cykloczuły krem do twarzy 3

saucy88
    14 października 2023 o 23:09
    Dobry, gdy skóra zaczyna się robić problematyczna
    Mam ten krem i Phases 2 i jak dla mnie jest on lepszy od 2. Sam krem jest dokładnie w takim samym opakowaniu jak reszta serii, w tym przypadku pompka lekko się zacina, ale wydaje mi się, że jest to skutek konsystencji kremu (dość gęsty z czymś o konsystencji proszku) a nie wadliwego opakowania. Krem faktycznie bieli i zostawia na chwilę białą warstwę na skórze, ale wynika to z jego składu. Phases 3 ma filtr mineralny, więc nie ma opcji, żeby nie bielił. Stosowałam go zawsze na noc, więc nie wiem jak zachowuje się w ciągu dnia, pod makijażem. Na noc na pewno pomagał mi unormować pojawiające się przed okresem wypryski. Po nocy skóra wydawała się jakby "wyleczona", krem łagodził zmiany na skórze i zapobiegał tworzeniu strupków, które z reguły u mnie powstają po rozdrapywaniu. Tak jak wersja 2 coś mi nie gra tu z zapachem, ale nie na tyle, żeby nie dało się używać kremu.szkoda, że to dość drogi krem, ale warto go wypróbować.
    Zalety:
    • Działanie- łagodzenie wyprysków
    • Wygodne opakowanie
    • Filtr spf
  • 30 sierpnia 2023 o 10:28
    Taki sobie
    Dzisiaj przychodzę do Was z prawdziwą innowacją. Bo jak nazwać kosmetyk, który dostosowany jest do naszego cyklu menstruacyjnego? Jak wiecie życiem kobiety rządzą pewne cykle, które wpływają m.in. na naszą skórę i potrzeby. I właśnie Hagi na nie odpowiada. Krem do twarzy cykloczuły Phases 3. To krem, który idealnie sprawdza się na koniec cyklu - podczas fazy lutealnej. Jest to moment przed okresem, czyli 15-28 dni przed. Zwykle pojawiają się u mnie problemy z nadmiernym wydzielaniem sebum i pojawianiem się innych nieproszonych gości. Krem jest baaaaardzo gęsty. jest naprawdę bardzo wydajny i wystarczy go niewiele. Krem dosyć mocno bieli i potrzebuje trochę więcej czasu żeby się całkowicie wchłonął. Mimo wszystko jest to jakiś problem, zwłaszcza jak nie mam za dużo czasu. Krem ma właściwości wysuszające, więc osoby posiadające suchą skórę powinny go stosować punktowo. Niemniej jednak, ja, jako posiadaczka cery mieszanej korzystam z niego na całej twarzy. Krem rzeczywiście dobrze radzi sobie z nadmiarem sebum. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że świecę się zdecydowanie mniej. Dodatkowo krem pachnie naprawdę przyjemnie. Jak widzicie są plusy i minusy, ale raczej więcej po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    • wydajny
    • ładny zapach
    • zmniejsza wydzielanie sebum
    Wady:
    • bieli skórę
    • długo się wchłania
    cola201
    25 sierpnia 2023 o 11:34
    Ogromne rozczarowanie
    Bardzo cenie sobie tę markę oraz ich kosmetyki, nie są tanie, ale dzięki temu wiem że są dobre. Mam problemy z pielęgnacją twarzy po owulacji, kiedy to praktycznie każdy kosmetyk wywołuje na mojej skórze pieczenie i zaczerwienienie, mimo, że w 1 facie cyklu te same kosmetyki są ideałem. Też tak macie? Dlatego kiedy zobaczyłam, że jakaś marka wyszła naprzeciw takim osobom jak ja to się bardzo ucieszyłam, jednak radość ta nie trwała długo. .. To chyba moja pierwsza negatywna opinia, albo taka poniżej 3 gwiazdek.... Sam pomysł i realizacja marki jest na kremy dostosowane do faz cyklu kobiety są na prawdę super. Piękne grafiki, wygodne opakowania z pompką, duża pojemność, fajny skład. Wszystko super. Po otwarciu kremu, problem miałam z pompką, ale to wynikać może nie z wady pompki a konsystencji kremu, który jest niby nie za gęsty, ani nie za rzadki, ale coś tam jest nie tak. Raz mam małą kroplę kremu a raz jedna pompka to tak jakby dwie dozy kremu i nie wiadomo c z nimi zrobić..... Po drugie krem ma biała konsystencję, ale na skórze tak mocno ją wybiela i pozostawia biały film, że wygląda się jak trup..... coś okropnego. Formuła kremu tak szybko się wchłania, że nie jestem w stanie jej dobrze rozetrzeć na skórze i muszę dokładać drugą warstwę aby pokryć kremem całą twarz. Generalnie formuła kremu fatalna. Początkowo myślałam, że mój egzemplarz jest felerny i że moje był po terminie lub, że przechowywałam go w nieodpowiednim miejscu. Jednak kogo nie zapytam, to moja spostrzeżenia pokrywają się z innymi. Rano buzia nie była zabielona, jedynym plusem jest fakt, że moja skóra faktycznie dostała produkt, który nie wywołał u mnie pieczenia, podrażnienia czy zaczerwienienia. Do tego kosztował 100 zl i nie była to do końca dobra inwestycja. Pomysł fajny, ale formuła kremu i to jak się zachowuje niestety mi się nie podoba.
    Zalety:
    • jeden z nielicznych kremów na rynku polskim do pielęgnacji skóry typowo w konkretnej fazie cyklu kobiety
    Wady:
    • ogromnie bieli,
    • szybko zastyga,
    • trudno go rozsmarować
    • ma dość tępą konsystencję
  • 29 kwietnia 2023 o 21:55
    Porażka
    Krem cykloczuly Phases 3 okazał się jednym wielkim rozczarowaniem... Sama buteleczka, opakowanie mocno wpada w oko. Jest estetyczne, ma wygodny airless. Jednak w moim przypadku nie działał on prawidłowo. Pompka pluła produktem przez co aplikacja naprawdę mi się dłużyła. Krem bardzo tępo się rozprowadza, drastycznie bieli. Nie jest to produkt dla osób, które rano nie mają czasu. Myślę że przez to nakładalam go zdecydowanie mniej nie trzeba, a ochronę wszak ma niską sam w sobie. Kiedy chciałam go dołożyć nieprzyjemnie się ciastkował i grudkował. Bardzo jestem rozczarowana. Miał być hit,.dostosowany do fazy cyklu - taka nowość i oryginał. A okazał się naprawdę słaby. Nie polecam
    Zalety:
    Wady:
    • Opakowanie, pompka nie działa
    • Krem bieli
    • Nie chcę się wchłaniać
    • Nie nawilża
    • Zostawia warstwę na skórze
    • Niski filtr
    • Jest drogi
  • 27 marca 2023 o 20:36
    Krem do twarzy
    Krem znajduje się w plastykowej buteleczce z pompką o pojemności 30 ml. Konsystencja zbita, biała. Trudno się rozsmarowuje, pozostawia delikatny biały film. Za duża ilość kremu się roluje. Ogólnie nie zauważyłam by krem sprawdzał się pod koniec cyklu w fazie lutealnej. Nie zauważyłam zmiany. Jest to zwykły krem, który dużo obiecuje, ale efektu nie widać. Dla skóry tłustej taka jak moja plusem jest delikatna regulacja sebum. Nie jest to duża różnica, ale zawsze coś. Krem nadaje się pod makijaż o ile nie przesadzi się z ilością produktu wtedy na pewno się zroluje.
    Zalety:
    • delikatnie reguluje sebum
    • wydajny
    • spf 10
    • dobry skład
    Wady:
    • roluje się
    • delikatnie bieli