Balsamy do ciała

Avon Encanto Inspiring, Body Lotion Balsam do ciała

• 4 kwietnia 2023 o 19:30
    Coś poszło nie tak
    Pierwszy raz miałam styczność z balsamem z tej serii o innym zapachu ponad 2 lata temu gdy zachęcona próbką kupiłam pełnowymiarowy produkt. Zamawiałam go później od czasu do czasu. Ostatnio zatęskniłam za nim, jednak gdy został wycofany kupiłam w tym zapachu za niespełna 20 zł. Zapach jest ładny. Kwiatowy jak perfumy. Podobny do poprzednika pod względem trwałości. Jednak coś się w nim zmieniło. Nie nawilża tak dobrze jak kiedyś przez co nie jest niestety tak wydajny jakbym tego oczekiwała. Na posmarowanie jednej nogi potrzebne są aż 3 dozowania. Szybko się wchłania. Nie klei się ani nie bieli skóry. Za opakowanie o pojemności 200 ml i cenę 20 zł na promocji naprawdę oczekiwałam czegoś lepszego. Opakowanie jest bardzo poręczne. Dobrze leży w ręku. Pompka pomaga w łatwym nabraniu balsamu nie brudząc przy tym całej buteleczki. Nie wiem czy ponownie sięgnę po ten produkt. Jedyne plusy to opakowanie i zapach a nie to jednak jest najważniejsze w balsamie do ciała.
    Zalety:
    Wady:
    • cena w stosunku do jakości
    • słabo nawilża skórę
    • mało wydajny
    Tronina
    26 marca 2023 o 8:05
    Zapach to jego jedyna zaleta
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Nie spodziewałam się zbyt wiele po tym produkcie, ale i tak mnie zawiódł. Jedyny plus to bardzo ładny zapach, który jednak nie utrzymuje się zbyt długo. Balsam ma bardzo rzadką, lejąca konsystencję, czego osobiście nie lubię. Nie nawilża, nie odżywia, nie robi praktycznie nic nie skórą. Nie polecam
  • 23 sierpnia 2022 o 12:15
    Lubię te balsamy.
    Seria kosmetyków Encanto jest bardzo udana, praktycznie każdy kosmetyk. Balsamy bardzo lubię i mimo suchej skóry, są dla niej wystarczające i dobrze nawilżają. Teraz przyszedł czas na wersję Inspiring, przepięknie pachnącą, kobiecą , otulającą ciało wieczorową porą. Konsystencja: lekki lotion, idealna formuła na upały, ponieważ łatwo się rozprowadza, skóra nie lepi się, szybko wchłania. Działanie: regularne używanie tego lotionu zapewniło mojej skórze nawilżenie i dobrą kondycję. Zmagam się z suchością ciała, zwłaszcza przedramion i łydek, balsam Encanto pomógł mi nawilżyć te partie, byłam bardzo zadowolona z efektów. Zużywanie tego produktu przypadło na letnie upały, jego formuła i lekkość sprawiły, że skóra przyjmowała go z łatwością, nie mazała się, nie była oblepiona. Nawilżenie nie utrzymywało się 48 godzin, wiadomo, ale do następnego wieczora skóra nie potrzebowała nawilżenia. Zapach: słodki, kobiecy, jak słodki bukiet kwiatów, trochę przypominający perfumy Rare Flowers Black Orchid również od Avonu. Opakowanie: nie przepadam za tymi opakowaniu, pod koniec używania pompka nie wydobywała produktu i trzeba było go przeciąć, ponieważ kryło się tam jeszcze sporo a nie lubię marnotrawstwa. Kolor piękny, jak cała seria.
    Zalety:
    • nawilża, dodaje miękkości skórze
    • pięknie pachnie
    • lekka formuła, która nie oblepia skóry
    • dostępność w katalogach
    Wady:
    • pompka nie wydobywa produktu do końca
  • 30 kwietnia 2022 o 16:36
    Taki sobie
    Na początku przeszkadzał mi jego intensywny zapach, ale z czasem przyzwyczaiłam się i uznałam go za całkiem przyjemny, słodki, owocowo - fiołkowo - karmelowy. Jest dobry do szybkiego użycia o poranku, bo wchłania się naprawdę szybko, praktycznie pod palcami.Niestety z nawilżeniem jest słabo, trzeba powtarzać aplikację co rusz, tak więc jeśli ktoś poszukuje czegoś naprawdę odżywczego, to tutaj tego nie znajdzie. Dla niewymagającej skóry będzie w sam raz.
    Zalety:
    • informacja, że nawilżenie wynika z powtórnych użyć balsamu
  • 4 stycznia 2022 o 21:12
    Jest całkiem sporo
    Z marką Avon związana jestem od lat i nie ukrywam, mam sentyment do niej. Balsam zamówiłam ze względu na opakowanie:) Jestem typowa sroka i bardzo zwracam uwagę na wygląd opakowania :) Opakowanie - jeśli chodzi o linię Encanto to naprawdę przykuwa swoją uwagę. Opakowanie bardzo mi się spodobało. Wyróżnia się na tle innych. Balsam zamknięty w tubie o pojemności 250 ml. Posiada pompkę - choć była ona bardzo nie wygodna w użyciu. Być może ja trafiłam na wadliwą. Naciskałam na pompkę a ona nie wracała do swojego stanu. Więc musiałam to robić sama. Było to bardzo uciążliwe . Zapach i konsystencja - zapach balsamu bardzo przyjemny, słodki ale nie duszący. Wyczuwalne nutki fiołka oraz karmelu. Konsystencja nie za rzadka, nie za gęsta. Bardzo ładnie się rozprowadza. Działanie - balsam bardzo ładnie nawilża skórę, pozostawia ją gładką. Szybko się wchłania. Nie zostawia tłustego filmu. Jest wydajny. Czy wrócę? Niewiem ..ale z pewnością wypróbuję inne balsamy z tej serii. Polecam
    Zalety:
    • bardzo ładny zapach
    • szata graficzna przyciąga uwagę
    • nawilża
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustego filmu
    Wady:
    • pompka jest niewygodna w użyciu, zacina się
    U konsultantki

Zobacz także inne Balsamy do ciała