WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

AA Ethnic Beauty, Balsam odżywiająco - odbudowujący 'Moroccan Ritual'

• 1 września 2020 o 16:05
    Ciekawy
    Przy zakupie balsamu zwróciłam uwagę na jego piękne opakowanie. Sam balsam jest dość gęsty, ale bardzo dobrze się rozprowadza. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Ma bardzo przyjemny zapach, taki czekoladowo-waniliowy. Skóra po jego stosowaniu jest bardzo dobrze nawilżona, odżywiona i gładka. Cena regularna jest dość wysoka, ale mi się udało go kupić w promocyjnej cenie. Ogólnie jestem z niego zadowolona, zapach długo utrzymuje się na skórze.
    Zalety:
    • właściwości nawilżające i regenerujące
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 września 2019 o 18:14
    Naprawdę dobry
    Miałam już wcześniej przyjemność stosować siostrzaną, różową wersję od AA, która bardzo przypadła mi do gustu, tak więc gdy tylko zobaczyłam serię w cenie wyprzedażowej, to zakupiłam też zieloną i niebieską. Jedna butelka kosztowała mnie niecałe 10 zł, co wygląda bardziej zadawalająco niż regularna- 20 zł. Zamknięcie na klik zapewnia szybkość aplikacji, bez obaw o trudności w jego zamykaniu w przypadku nakremowanych dłoni. Umieszczone jest ono u dołu butelki, tak więc zawartość ma czas, aby ścieknąć i zawsze jest gotowe do użytku. Opakowanie wykonane jest z dość miękkiego tworzywa, które wraz z kolejnymi użycia i mocno odkształca się. Jako, że mój balsam jest już na wykończeniu to jest on powyginany na wszystkie strony :) Zapach kosmetyku jest mniej intensywny niż w przypadku innych wersji, chodź nadal dobrze odczuwalny. Jest on ciepły, waniliowo-przyprawowy, ze słodką jakby daktylową nutą. Jest on z pewnością specyficzny, jednak mi osobiście bardzo przypada do gustu. Szkoda zatem, że dość szybko ulatnia się on ze skóry. Konsystencja jest jednolita i średnio gęsta. Olejkowa formuła łatwo rozprowadza się po skórze, zapewniając jednoczesne dobre wchłanianie, bez uczucia lepkości czy tłustości. Balsam pozostawia na skórze przyjemny film ochronny, pozostawiając skórę aksamitne gladką. Kosmetyk idealnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji skóry normalnej, nieco gorzej w przesuszonych miejscach. Daje on uczucie nawilżenia, jednak aby zniwelować już istniejącą suchość potrzebuje wsparcia innego zawodnika. Moja skóra rzadko się jednak buntuje, więc u mnie wypada on znakomicie, a tę drobną wpadkę jestem mu w stanie wybaczyć.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z zamknięciem na klik
    • ładna, orientalna grafika
    • ciepły i przyjemny zapach
    • dobra konsystencja
    • łatwość rozprowadzania z stosunkowo szybkim wchłanianiem
    • brak lepkości czy tłustości
    • idealny w codziennej pielęgnacji skóry normalnej
    Wady:
    • odkształcająca się tuba
    • ulotny zapach
    • wypada gorzej w przypadku już suchej skóry
    AnulaQa
    23 maja 2019 o 11:48
    Wyrób czekoladopodobny.
    Chociaż głowę mam raczej słabą, a zapachy, które wybieram- także balsamów, mieszczą się najczęściej w kategorii lekkiej i świeżej, to czasem lubię dopieprzyć. "Afrykańskie", kakaowo przyprawowe zapachy przemawiają do mnie zwłaszcza w okresie zimowym, lub w porach dżdżystych i deszczowych. Moim faworytem tego typu aromatów to seria afrykańska z Bielendy (tylko czy ona nadal jest dostępna? hmmm...) W związku z promocją w outlecie AA kupiłam ten balsam za ok. 7 zł, ale patrząc na cenę regularną 20 zł, no to można przeżyć lekki szok. W tej cenie na pewno bym po niego nie sięgnęła. Balsam ma ładne, przykuwające wzrok opakowanie. Piękny, niebieski ornamentowy, kwiatowy wzór, na złocistym tle. Zapach maślany, lekko kakaowy, lekko waniliowy. W ogólnym rozrachunku przypominający woń aromatów do ciast a nałożony w większej ilości mocno wybija się nuta wyrobów czekoladopodobnych. Mimo wszystko do zniesienia, choć przyznaję oczekiwałam czegoś bardziej wyszukanego. Nie jest to zapach intensywny, raczej delikatny. Tyle dobrego. Konsystencja balsamu jest gładka, kremowo- oleista, dosyć rzadka. Przypomina raczej mleczko z dodatkiem olejków niż standardowy balsam. Bez problemu się rozsmarowuje i wchłania, no chyba, że nałożymy go w większej ilości, wówczas delikatnie smuży. Dobrze pielęgnuje skórę. Natychmiastowo przywraca jej gładkość i miękkość. Niweluje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia. Nadaje delikatny blask zdrowej skóry. Nie klei się ani nie lepi. Jest całkiem przyjemny. aczkolwiek zapach po pewnym czasie mocno męczy, a cena regularna to chyba nieporozumienie.
    Summer
    14 marca 2019 o 20:17
    W porządku
    Balsam jest dość gęsty i treściwy, ale jednocześnie całkiem dobrze się wchłania - nie do końca, ale wystarczająco, aby nie powodować uczucia obciążenia i zalepienia skóry. Likwiduje ściągnięcie i wysuszenie. Trochę marze się podczas aplikacji, ale ostatecznie daje się dobrze rozsmarować, więc nie przeszkadza mi to. Pachnie delikatnie kakaowo (chociaż producent twierdzi, że waniliowo) i tak jakby 'tłusto', kremowo. Opakowanie jest urocze, zachęca do zakupu. Ja kupiłam go za 5 zł na wyprzedaży, za cenę standardową jednak nie kupiłabym.
    kamoni7
    6 lipca 2018 o 18:33
    Dziwny zapach
    Balsam znajduje się w wygodnej i miękkiej tubie z zamknięciem typu "klik". Posiada barwę kremową, jest gęsty, ale formułę ma lekką. Producent obiecuje otulający zapach wanilii, ale nic z tych rzeczy. Zapach balsamu jest dość specyficzny i próżno w nim szukać orientalnych nut. Balsam dobrze się rozprowadza i szybko wchłania się. Nie lepi się i nie pozostawia tłustej warstwy. Od razu po aplikacji czyni skórę miękką i gładką w dotyku. Ale średnio nawilża. Nie zauważyłam też pozytywnego wpływu na wyrównanie kolorytu skóry. Ogólnie średni balsam o kiepskim zapachu.