Balsamy do ciała

Nivea Naturally Good, Odżywczy balsam do ciała z aloesem

izka707
    6 stycznia 2024 o 22:57
    Delikatny balsam do ciała z aloesem
    Nivea Naturally Good to odżywczy balsam do ciała z aloesem o lekkiej, konsystencji i łagodnym zapachu. Szybko się wchłania, lekko nawilża skórę dając efekt przyjemnej miękkości. Produkt o naturalnym składzie - 98% składników pochodzenia naturalnego. Sprawdza się również przy skórze wrażliwej
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • szybko się wchłania
    • nawilża skórę
    • nie podrażnia, ani nie uczula
    • wygodne opakowanie
  • 21 listopada 2022 o 9:57
    Przyjemny w używaniu balsam do ciała
    Balsam ma pojemność 350 ml. Jego konsystencja jest płynna dzięki czemu bardzo łatwo i szybko można ją rozprowadzić. Wchłania się całkiem dobrze i jest wydajny. Butelkę opróżnimy do samego końca, nie trzeba jej rozcinać. Zapach delikatny, przyjemny. Skóra po nim jest nawilżona, gładka, miękka i nie pozostawia tłustego filmu. Skóra normalna będzie zadowolona, jednak dla suchej może być za mało nawilżenia. Ja mam suchą i tego nawilżenia było mi mało. Jeśli lubicie kosmetyk do ciała, który łatwo się aplikuje i wchłania to ten kosmetyk Wam się sprawdzi. Taki produkt dla zabieganych ????
  • 23 marca 2022 o 7:30
    Dobry balsam
    Balsam do ciała raczej charakteryzuje się płynniejszą konsystencją niż zbitą. Zapach jest bardzo przyjemny i delikatny. Balsam jest wydajny ponieważ wystarczy nie dużo produktu by rozsmarować na skórze. Opakowanie jest wygodne. Skóra po zastosowaniu jest nawilżona a efekt już widać po jednym zastosowaniu i bardzo miękka.
  • 14 stycznia 2022 o 8:32
    Średniaczek
    Balsam zamknięty w plastikowym opakowaniu ( producent przekonuje że jest wyprodukowany z mniejszej ilości plastiku) co się nawet czuje po dotknięciu butelki-jest mięciutka i po zużyciu można ją łatwo zgnieść. Ale przejdę do działania balsamu-ma bardzo lekką formę i dobrze, ponieważ nie lubię „tłustych” balsamów. Nie zostawia lepkiej warstwy- szybko się wchłania, nie smuży się. Obawiam się, że jeśli ktoś ma bardzo przesuszoną skórę to ten balsam niestety nie pomoże w nawilżeniu. Balsam jak dla mnie jest wydajny(w tym przypadku niestety bo chciałabym już go skończyć).Zapach jak dla mnie tragiczny, niestety kilka kosmetyków tej marki ma zapachy, które mi nie odpowiadają. Zapach kojarzy mi się ze zwiędłym, starym kwiatem ????. Wiem, dziwne porównanie. Balsam dostępny w Hebe, często na promocji.
    Zalety:
    • konsystencja lekka
    • dobrze się wchłania
    • nie smuży
    • dość wygodne opakowanie
    Wady:
    • ZAPACH TRAGEDIA
    • jak dla mnie dość wygórowana cena ( zazwyczaj powyżej 22 zł)
    • nawilżenie jest delikatne
  • 30 lipca 2021 o 16:49
    Średni
    Zawsze, gdy mam zamiar zrecenzować produkt, który ma same dobre opinie, bardzo dokładnie zastanawiam się nad moją opinią - balsam z Nivea, moim zdaniem, nie jest co prawda zły, ale mimo wszystko nie zasługuje na 5. Balsam jest bardzo, bardzo lekki, jak mleczko. Ma to swoje plusy - szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego czy lepkiego filmu. Przez tę właściwość jednak nawilżenie czy regeneracja skóry są niemalże zerowe. Mam dość wymagającą skórę na ciele (suchą, często podrażnioną) i jak dla mnie nawilżenie, jakie dale ten balsam, jest zdecydowanie za małe, zaś jakiegoś innego działania, np. ukojenia czy złagodzenia, również nie ma. W składzie na pierwszym miejscu znajdziemy nawilżającą glicerynę, ale już tuż za nią jest alkohol denaturowany - jak dla mnie to bardzo duża wada tego produktu i niestety, jest to odczuwalne (w za małym nawilżeniu, o czym wspomniałam oraz w zapachu). Jeśli chodzi o zapach, na początku ten alkohol jest w nim zdecydowanie wyczuwalny, co jest nieprzyjemne, jednak po chwili nuta ta wyparowuje i zapach robi się całkiem przyjemny, choć jak dla mnie wciąż zbyt intensywny. Opakowanie jest ciekawe, ponieważ do jego wykonania zużyto mniej plastiku i dzięki temu jest dość giętkie, łatwo wykorzystać balsam do samego końca, choć przyznam też że to samo można zrobić z tubkami. Podsumowując, myślę, że balsam może się sprawdzić dla osób z bardzo mało wymagającą skórą. Dla mnie jego działanie jest zbyt słabe.
    • Lekkość konsystencji
    Wady:
    • Zbyt intensywny i alkoholowy zapach
    • Zdecydowanie za małe nawilżenie