Balsamy do ciała

Eldena Body Care, Body Milk Mleczko do ciała

• 17 stycznia 2023 o 11:16
    Działanie na skórę ok, ale konsystencja dla mnie nie do przejścia...
    Balsam do drogich nie należy, ma dość dobre opinie, a że markę znam jeszcze z wakacyjnych wyjazdów do cioci do Niemiec, skusiłam się na zakup. Na pewno mocno odżywia skórę, która długo pozostaje sprężysta i odpowiednio zabezpieczona przed wysychanie, ale pokonała mnie konsystencja tego balsamu. Trudno się rozsmarowuje i należy naprawdę sporo odczekać, aż kosmetyk wchłonie się na tyle, aby można się było ubrać. Na pewno jest wydajny - sprzyja temu duże opakowanie, ładnie pchnie - kremowo, jak klasyczny produkt do pielęgnacji ciała. To są na pewno zalety, jednak rozsmarowanie go na ciele budziło we mnie dużą frustrację, dlatego zużyłam go, ale powrotu nie będzie. Preferuję decydowanie szybciej wchłaniające się produkty do pielęgnacji ciała.
    Zalety:
    • cena, zapach, działanie , opakowanie, wydajność
    Wady:
    • konsystencja - trudno się aplikuje i długo wchłania
  • 19 czerwca 2019 o 0:57
    Blask
    Oprócz nawilżenia i lekkiego natłuszczenia,balsam pięknie rozświetlla skórę.Może nie każdemu odpowiada taki blask,ale na opalonej skórze wygląda rewelacyjnie i często miałam zapytania czym się smaruję?Polecam bo widzę w tym smarowidle więcej plusów jak minusów????
    Zalety:
    • Nawilżenie,zapach,efekt połysku skóry,cena .
    Wady:
    • Tylko konsystencja dosyć trudns do wsmarowania.
    Baghee
    6 lipca 2018 o 19:13
    Supcio :)
    Tani a dobry! Świetnie natłuszcza i wygładza skórę, nie wali sztuczną chemią. Podróbeczka droższych, wcale nie lepszych balsamów typu nivea. Zawsze go mam, zawsze się sprawdza!
    Zalety:
    • nawilżenie
    • wygładzenie
    • nie zostawia tłustego, brudzącego ubrania filmu, łatwo się wchłania
    • super cena i łatwo dostępny ( ALDI, na każdym stoisku targowym z niemieckimi kosmetykami)
    • nie podrażnia skóry, jest bardzo delikatny!
    Wady:
    • jest mocno gęsty, więc trzeba chwilę wcierać w skórę, ale to nie do uniknięcia przy tak mocnym natłuszczaniu skóry.
    • dużo zostaje w butelce po zużyciu, więc sobie ją przecinam jak na chytrusa przystało.
  • 4 czerwca 2016 o 22:08
    uwielbiam
    Jeden z moich faworytów , smarowideł do ciała, bardzo lubię taka gęstą konsystencję , dobrze nawilża, zapach nie jest uciązliwy , oczywiscie na plus trzeba zaliczyc cenę za taką pojemność, minusik za opakowanie nie da sie wszystkiego wykorzystąc , czesto przecinam opakowanie by wybrać wszystko do końca , tu mam mały problem ten"palstik" jest dośc ciezki do ucinania
  • 18 maja 2015 o 22:31
    rewelacja
    Minusy: - własciwie to takowych nie ma, jedyne, co może być dla niektórych nieprzyjemne to dość długi czas całkowitego wchłonięcia się balsamu (pozostawia na skorze tłusty film na około 5 min - przynajmniej na mojej, choć suchej). Plusy: - świetnie nawilża i odżywia tzn. jest połączeniem balsamu tłustego z typowym nawilżaczem, przy czym to nie jest krem typowo "tłusty" - określiłabym go raczej jako "bogaty" - cena - duże opakowanie - fajnie się rozprowadza, jest bardzo wydajny - daje uczucie przyjemnego odżywienia - prosty, typowo kremowy zapach (dla mnie akurat to plus bo nie lubię produktów intensywnie perfumowanych; tak jakoś zakladam że im mniej chemii tym lepiej a poza tym intensywny zapach sugeruje, że producent chce podrasować pozostawiającą nieco do życzenia jakość produktu :) Moja skóra jest bardzo sucha (bardzo, bardzo). Próbowałam wielu kosmetyków, ale ten balsam zdecydowanie jest najlepszy (lepszy niż wszystkie te - w porównaniu do niego - wodniste Nivee, L\'oreale i Ziaje). Polecam. Bardzo. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: półtora